Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Két kis gyerek mellé keresek...

Két kis gyerek mellé keresek kutyát. Ha lehet 1000 %-osan biztonságban tudjam mellette a gyerekeket, és tudják "nyúzni" is, jó házőrző, és hát első kutya lenne! Tudtok nekem ilyet ajánlani?

Figyelt kérdés

Másik kérdés, hogy tudnátok ajánlani, hozzá tenyésztőt is ?

Nem szeretnék diszpláziást kifogni, hisz család tag lesz.

Eddig volt róla szó, hogy labrador, és állítólag ha ketten vannak, bátrabbak és jobb házőrzők.

Német Juhász <-- eddig ez a legesélyesebb

gondolkodtam még Komondoron is, de sajnos őt nem annyira lehet "nyúzni"

Moszkvai őr kutyán is gondolkodtam, de félek nem lenne rá annyi időm, hogy megneveljem, és 1000 % -os biztonságban tudjam mellette a gyermekeim.

2012. ápr. 10. 15:03
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
51%
Óriás schnazer? :)
2012. ápr. 10. 15:37
 12/27 anonim ***** válasza:
51%
Ja, meg az újfunlandi ;)
2012. ápr. 10. 15:37
 13/27 anonim ***** válasza:
16%
York Shire terrier? Nagyon bírja a gyerekeket, kevés a mozgásigénye, nem vad, lehet nyúzni egész nap! (Ha kinti kutya lesz - amit nem ajánlok, mindenképp benti kutyának kell tartani - kell neki kiskabát.
2012. ápr. 10. 15:46
 14/27 anonim ***** válasza:

Én a briardot ajánlom, nem tucat kutya, így kicsi az esély arra hogy beltenyészet legyen. Valamint nálunk nagyon bevált mint gyerek felügyelő, elég nyugodt természetű kutya.

A kennel hozzá: [link]

2012. ápr. 10. 15:51
 15/27 anonim ***** válasza:
100%

#13 ezt komolyan gondolod?

Yorki... Véletlenül ráesik a gyerek, azt meghal :D

2012. ápr. 10. 16:03
 16/27 anonim ***** válasza:
56%

"York Shire terrier? Nagyon bírja a gyerekeket, kevés a mozgásigénye, nem vad, lehet nyúzni egész nap!"

Ez komoly? :D Egyrészt terrier révén nem kevés a mozgásigénye, másrészt a gyerekeket (húzás-nyúzás) nem igazán tolerálja.

Kérdező!

Bullmasztiffot ajánlom, nagyon szeretik a gyerekeket, iszonyatosan jó a gyerektűrő készségük, mellette ÖV kutyák!

Labrador a légynek se tudna ártani, a többinél nem ismerem a gyerekekhez való viszonyát.

[link]

Egyébként még a bernáthegyi jutott eszembe... De ha bullmasztiff érdekel, írj privit, egy 9 hónapos kölyköt nevelgetek :)

2012. ápr. 10. 16:40
 17/27 anonim ***** válasza:
56%

A komondort miért ne lehetne nyúzni? Imádja a családját.

A német juhászba pedig sokan belebuknak, nem véletlenül. Ha nem dolgoztatják meg, viselkedési problémái lesznek, és elég domináns fajta, ami kevésbé hozzáértő ember kezében a gyerekeken csattanhat.

A labrador jó kutya, de egyedül is jó házőrző. Ha kettő kell ahhoz, hogy bátor legyen, az régen rossz.

A moszkvaihoz is kell legalább olyan erős kéz, mint a németjuhászhoz, így én azt sem javasolnám.

Igazából eleve felejtsd el, hogy kiváló családi kutya is legyen, meg kiváló házőrző is. A két feladathoz szükséges tulajdonságok egész egyszerűen ütik egymást. A neked kellő megbízható családi kutya imádja az embereket. Mindet. Azt is, amelyik be akar törni. Amelyik meg perfekt házőrző, ahhoz olyan erős kéz és szaktudás kell, ami nektek első kutyásként valószínűleg nincs még meg, és csak drága kutyaiskola (pl. cerberos) árán szerzhetitek meg.

Nyilván ez nem csak fajta-, hanem sokkal inkább egyedfüggő dolog, de az biztos, hogy el kell döntened, melyik funkciója legyen a kutyának az elsődleges. A legtöbb családi kutya tessék-lássék megugatja az idegeneket, és a kemény házőrző is elnéző a gyerekekkel szemben, de ahhoz, hogy mindkét feladatot tökéletesen teljesítse a kutya, tapasztalat, szakértelem és kivételesen passzoló jellemű kutya kell.

2012. ápr. 10. 20:37
 18/27 A kérdező kommentje:

Nahát álmomban sem gondoltam volna, hogy ennyi válasz érkezik.

Nagyon szépen köszönöm az eddigi és az ezután következő válaszokat.

Talán pár információt elfelejtettem közölni.

Mozgás igén nem gond 1200 m2 "füves/gazos" elkerített kert van nekik hagyva.

A nyúzást úgy értettem, hogy ne reagáljon vadul ha gyerekek játszanak vele.

A szomszédban van egy Vizsla Richback keverék, nahát ezt fajtát tenyészteni kellene, igaz nem jó ház őrző, de ha látnátok mikor az 5 éves lányommal hemperegnek a fűben, és még véletlenül sem akad bele a foga !!

Kis testű kutyát semmi kép sem szeretnék. Bár a faluban nincs megélhetési bűnözés, de tőlünk kb 20 Km-re akad, és hát bizony végig, végig rabolják a környéket. Nálunk is tiszteletüket tették, és bár tudom, hogy egy bűnözőt egy kutya nem állít meg, de az adott éjszaka csak az utcában 18 Kertbe/Házba törtek be, érdekes módon a kutyás házakhoz nem mentek !

Szóval a Németh Juhász -ról nem lettem le beszélve, lesz annyi időm rá, és igen mindenképp akartam engedelmességire vinni, stb.

Képbe jött akkor még a Bullmasztiff.

#17 -es "A labrador jó kutya, de egyedül is jó házőrző" Tényleg nekem mindenki az ellenkezőjét állítja. Pedig ez lenne a legjobb ha így lenne !

2012. ápr. 11. 10:26
 19/27 anonim ***** válasza:
Labrador fajtájából adódóan nem fogja őrizni a házat. Akárhány labit vagy goldit láttam eddig kertes házban, az összes kivétel nélkül farokcsóválva végigkísért a kerítés mellett, mindegyiket megsimogattam.
2012. ápr. 11. 10:40
 20/27 anonim ***** válasza:
100%

Kedves kérdező! Nagyon fontos, hogy tudd, hogy egy kutya lakhat lakásban, 100 nm-es kertben, vagy 5 hektáros kertben, egyik sem elég neki, hogy lemozgassa magát, mert itt nem kimondottan a futott km számít, hanem hogy veletek együtt közösen a kertből kimenjen napi szinten!!!!

Akármekkora kerted van, akkor is NAPONTA 1,5-2 órát el KELL vinni sétálni, futtatni, sportolni, úsztatni a kutyát (amelyik szimpatikus a tárház szinte végtelen), különben otthon a korábban már leírt problémák fognak előlépni, amiket leírtam!!! (Túl sok energia miatt kárt okozhat a gyerekekben, a házat, kertet totálisan tönkre fogja tenni, stb.)

Az én kutyám múltkor sajnos nem tudtam sétálni vinni 2 napig kivételesen (hatalmas mozgásigényű), mert 41 fokos lázzal az ágyat nyomtam. A második napon a ház sarkát szó szerint lebontotta!!! Pedig mi magunk építettük, és benne volt az anyag... Ráadásul a mi kertünk is hasonlóan nagy, mint a tietek.

A napi séta alól nincs kibúvó, pláne ha gyerekek mellé megy a kutya, úgyhogy nagyon fontoljátok meg, hogy hajlandóak vagytok-e ekkora áldozatot hozni és komoly felelősséget vállalni a kutyáért, gyermekeitek (és a magatok) életéért, biztonságáért.

Nagyon fontos, hogy a kutya szükségleteivel tisztában legyetek, és csak akkor vállaljatok kutyát, ha azokat ki tudjátok elégíteni, különben hatalmas gondot/terhet fog jelenteni az együttélés. A legtisztább, ha a kutya beszerzése előtt egy kutyaiskolával, vagy a tenyésztővel ezeket a szükségleteket átbeszélitek, és megfontoljátok, hogy mindent meg tudtok-e oldani. Ez maximum egy telefonodba, esetleg személyes találkozódba telik, ingyen segíteni fognak a kérdéskörben! :)

2012. ápr. 11. 11:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!