Mit tehetnék? Van egy 1 éves shar-pei kutyusom. Imádom,
de nagyon rossz.
11/19 A kérdező kommentje:
Először azt hittem, hogy nincs hozzá szokva az idegenekhez, és azért akar mindenkibe beleharapni.De mostmár tudom, hogy ez már nem fog így magától javulni, mivel 1év alatt találkozott már pár emberrel.Az utcán senkit nem bánt, csak ha jön hozzánk valaki.
Jól írta az utolsó.Azzal hogy rákiabálsz NEM! attól még a kutya csak azt fogja fel,hogy a falka egyik tagja labilis,és magas hangot ad ki.Számára nem vagy megfelelő partner.Kell egy cselekedett,hogy értse mit nem lehet és mit lehet.Ezért is írtam korábban,hogy egy jó gazdinak még a "nem" szót sem kell kimondania a kutya akkor is tudja tilos csinálni azt amit csinálni akar.Ahogy előttem is írták.Kinyújtott tenyér,vagy a nyakánál a bőrmegfogás(ahogy a kutya anyja tette kölyökkorában) vagy a nyakörv megrántása.(nem durván persze,de érezze a kutya)
2012. ápr. 8. 22:58
Őrzi a házat, mert azt hiszi, hogy ez az ő feladata. Helyre kell rakni a kis fejében, a dolgot, és meg kell vele értetni, hogy ha a gazdi ott van (bárki a családból), akkor neki félre kell állnia.
Merrefelé laksz egyébként?
2012. ápr. 8. 22:58
14/19 A kérdező kommentje:
Na hát akkor bár rángatózik a szemem, kénytelen vagyok azt mondani, hogy a kutyasuli.hu-t nézd meg, április végén indítanak tanfolyamot Debrecenben. Persze ők az ország legdrágább iskolája, és hát van egy fura stílusuk, de nézd meg a módszereiket, és ha neked bejön, akkor keresd meg őket, a szakértelmük ehhez valószínűleg elég lesz.
2012. ápr. 8. 23:05
Egyébként ezt a cikket tudom melegen ajánlani:
[link]
Illetve sétáltatáshoz ezt dobtam össze, miután meguntam, hogy hetente le kell írnom ugyanazt valakinek :)
[link]
Sokat segít, ha megérted, miért olyan a kutyád, amilyen, máris higgadtabban tudsz hozzáállni és jobban tudsz majd vele kommunikálni :)
2012. ápr. 8. 23:13
17/19 A kérdező kommentje:
köszönöm, végre valaki, aki normális választ ad és nem csak olt.
Én köszönöm; végre valaki, aki nem azt próbálja bizonygatni, hogy de márpedig az ő kutyája igenis hülye és kezelhetetlen... :)
2012. ápr. 8. 23:21
Szia!
Én is hasonló helyzetben vagyok, elkanászodtak a kutyáim, én meg sajnos kiabáltam velük, amire csak mostanában jöttem rá, hogy semmi értelme. Sokszor van olyan helyzet, hogy én sem tudom, mit csináljak, ezért most inkább elviszem egy kutyasuliba, ott szakembereket lehet megkérdezni, megtanítanak mindenre. Neked is ezt javasolnám, főleg egy ilyen makacs fajtánál.
2012. ápr. 9. 08:01
Kapcsolódó kérdések: