Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Melyik fajta kutyát ajánlanátok?

Melyik fajta kutyát ajánlanátok?

Figyelt kérdés

Kutyavásárlás előtt állunk. Milyen fajtát ajánlanátok a következők alapján?

Legyen egy kiállása, nagy termete, hogy bárki ne jöjjön csak úgy be a kapun (kertben lenne tartva), viszont tulajdonságra legyen nyugodt, gyermekszerető,szelíd, családi kutya. Nyugodt lehessek, ha játszik vele a gyerek, este pedig vigyázzon ránk :-)

Köszi!

2009. jún. 17. 12:02
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%
persze,hogy nem magától engedelemes egy labi,de azért nem annyira munka és elfogalatság igényes,mint mondjuk egy malinois,vagy német juhász...
2009. jún. 17. 12:43
 12/19 anonim ***** válasza:

nem a kutya fajtájátol függ !!

tőled függ .

milyenné neveled !

egy tacskóbol tökéletes jelzőkutyát ,és egy leonbergiből félős ugatós gyáva kutya.

kerti kutya napi 2-3 óra törődéssel bármit megtesz amit csak szeretnél tőle !

a fajta ? pénz és utánnanézés .

nem javaslom a berni pásztort,és a goldent , mert nagyon gazdacentrikusak , sok időd menne el , van rá időd ??

2009. jún. 17. 13:53
 13/19 anonim ***** válasza:
Sokadszor mondom: a labrador nem kerti kutya, házőrzőnek meg kifejezetten használhatattlan.
2009. jún. 17. 14:01
 14/19 anonim ***** válasza:

Szia!

Szerintem egy Leonbergi ideális lenne számotokra.

2009. jún. 17. 15:37
 15/19 anonim ***** válasza:

Ez valami röhej, hogy ilyenkor mindenki egymásnak esik, midenki mond mindenfélét, leszólja amit a másik mond... Olyan is van aki mindig azt javasolja ami neki is van, mert nem is ismernek más fajtát...

Az én kutyámra is tökéletesen illenek ezek a kritériumok, de azértsem mondom meg, milyen fajta! :) Helyette javaslom a [link] oldalon a bal oldali menüben található "Fajtabemutató" menüpontot. Gyorsan végig lehet olvasni és van egy olyan mező minden kutyánál, hogy "gyerektűrés". Írd össze, hogy melyek tetszenek az ott leírtak alapján majd egyenként nézz utána mindegyiknek részletesebben is! Legjobb, ha elmész egy kiállításra, megnézed őket élőben is és beszélgetsz a tenyésztőkkel. Közben gondold át, hogy mennyit tudnál vele foglalkozni és mennyit szánsz rá anyagilag, mert egy nagytestű kutya nemcsak akkor drága, amikor megveszed, hanem utána havonta folyamatosan amíg él!

Amúgy a családi kutya azt jelenti, hogy igényli a család közelségét, nem lehet kirekeszteni a családi életből télen sem, amikor korán sötétedik, hideg van, eső, sár vagy hó. Nem lehet megtenni azt, hogy munka után bevonulunk családostól a jó meleg lakásba, a kutya meg odakint foglalja el magát amivel akarja! Mi pédául csak olyan helyre megyünk nyaralni, kirándulni vagy akár étterembe is, ahova a kutya is jöhet. Az nem lenne fair, hogy a család jól érzi magát valahol egy hétig, a "családi kutya" meg közben egyedül van otthon és naponta egyszer valaki elédobja a kaját.

2009. jún. 17. 15:44
 16/19 anonim ***** válasza:
Leonbergi, újfundlandi, landseer.
2009. jún. 17. 20:36
 17/19 anonim ***** válasza:

Tudom, nem leszek népszerű, de Rottweiler! Ha kiskorban viszed haza, és a gyerekkel nő fel(és a gyerek nem kínozza nagyon) az életét is feláldozza érte!!

Más!

Azt szeretném kérdezni, hogy akik itt menhelyi kutyát ajánlanak, gyereket is intézetből fogadtak örökbe??

Hogy mer valaki ismeretlen előéletű, felnőtt kutyát ajánlani GYEREK mellé???????

Tényleg kár, hogy anonim az oldal, kíványcsi lennék, hányan írják mindig ugyanazt....

2009. jún. 18. 14:16
 18/19 anonim ***** válasza:

Kedves utolsó,

sajnos a hozzászólásod második feléből sugárzik a hozzá nem értés... Én úgy merek ajánlani, hogy megtettem. :o) És nem is dönthettem volna jobban - ennek már 3 éve. Én kihangsúlyoztam, h vannak menhelyek, állatvédő, fajtamentő szervezetek, ahol a kutyák ideiglenes befogadónál (ergo: családban) várják a végleges gazdit. Ilyen helyeken szocializálják, tesztelik az állatokat, és a tapasztaltok figyelembevételével választanak gazdit. Ez ilyen egyszerű. Nem azt mondtam, h az első szembejövő gyepmesteri telepről hozzon egy éppen akkor befogott kutyát. Mérlegelj már!

2009. jún. 18. 15:00
 19/19 anonim ***** válasza:

hát nekünk bullterrierünk van és senki sem mer bejönniXD pedig nem vmi nagy termetű:D ha mindenképpen nagyobbat és izmosat,jó kiállásút(a bulli is az) akarsz akkor én a Bordeauxi dog-ot ajánlanám : [link]

[link]

[link]

[link]

[link]

Szerintem ő a tökéletes számotokra azok alapján amit írtál:)

2009. jún. 18. 18:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!