Melyik fajta kutyát ajánlanátok?
Kutyavásárlás előtt állunk. Milyen fajtát ajánlanátok a következők alapján?
Legyen egy kiállása, nagy termete, hogy bárki ne jöjjön csak úgy be a kapun (kertben lenne tartva), viszont tulajdonságra legyen nyugodt, gyermekszerető,szelíd, családi kutya. Nyugodt lehessek, ha játszik vele a gyerek, este pedig vigyázzon ránk :-)
Köszi!
Bocsi, de ez minden 5.kérdés szinte ugyanolyan kritériumokkal...
Véletlenül se dobott ki párat mielőtt elküldted?!
Neked is mindenki a labradort, goldent, kaukázusit és német juhászt fogja első körben ajánlani.
örökbe fogadás?
rengeteg fajtatiszta kutya vár gazdira..pl.retrivermentők,vizslamentők,német dog mentők stb stb..
Retriever mint házőrző?? Jó vicc.
Belgajuhász - azok közül is inkább a tervueren és a groenendel.
Személy szerint nekem a dobermanokkal is jó tapasztalatom van - akiket én ismertem a fent leírtaknak megfeleltek volna.
A bauceron vagy a rodéziai ridgeback hasonlóan jó választás - szerintem.
Ám mind a belga, mind a dobi vagy akár a németjuhász nevelést igényel. Nem kevés belefektetett energia kell hozzájuk - mint a legtöbb kutyához. Ezt szem előtt kell tartanotok.
De jó választás lehet egy 2-3 éves örökbefogadott kutya. Nagyon sok helyen nagy hangsúlyt fektetnek rá, h még mielőtt örökbeadnák a kutyát megismerjék a jellemét és ezen tulajdonságai alapján keressenek neki családot - tehát az örökbefogadók nem zsákbamacskát kapnak, hanem egy letesztelt, szocializált, kiszámítható kutyát. Érdemes utánanézni! Ha gondolod tudok egy-két linket adni.
a bauceron egész napos elfogalatságot igényel,nem hinném,hogy a gyerekek mellet erre lenne idő..
"lötyötős" családi kutyának a labrador,vagy valamilyen mentett kutya pont jó..
Szerintem még nem volt labradorod, ha azt mondod h "lötyögös" családi kutyának pont jó..... Ha annyi ezresem lenne, ahány ilyen megfontolásból vett labradorral/goldennel találkoztam, és akikkel nem bírt a gazdája, akiken látszott h neveletlenek és a gazdi fejére nőttek és inkább azon gondolkoznak hogyan szabaduljanak meg tőle, akkor nagyon gazdag ember lennék.
Egy labrador sem magától nyugodt, okos, engedelmes...
- egy (örökbefogadott) labrador gazdája -
Szia!
Én Német Dogot ajánlanék. Óriási mérete és mély hangja miatt elriasztja az idegeneket, a családjáért oda van, tűri, sőt szereti ha a kisgyerekek ölelgetik. Mi is ilyen kutyust szeretnénk vásárolni, csak még a megfelelő tenyésztőt nem találtuk meg, de remélem ez hamarosan sikerülni fog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!