Ilyen sáros időben ti, hogy mossátok le a kutyát séta után?
Lehet rosszul csinálom:Az én kutyámat úgy próbálom,hogy bele a kádba egy pár centis vízbe,hogy legalább a lába ne legyen sáros,de rögtön kiugrik,képtelenség lefogni.Utána letörlöm még neki vizes szivaccsal,majd törölköző.De még így sem tiszta,mert kevés az az idő amit a kádba van.
Szeretnék ötleteket,hogy ti,hogy csináljátok,hogy ne legyen minden tiszta sár:)
Mi az első kutyánkat (tacskó-pincsi) nem fürdettük állandóan, mert azt mondta a doki (és könyvekben is ezt olvastam), hogy a gyakori fürdetés árt a bőrének...
Sáros időben amikor felmentünk akkor hanyatt feküdt az előszobában és egy (néha 2 db) törölközővel tisztára dörgöltük (amit nagyon élvezet).
Az én kutyám szeret fürdeni. Kb. 8-9 hetes volt, amikor előszőr a kádba raktam. Nem engedtem vizet a kádba, csak a zuhanyt nyitottam ki, Először hagytam hogy igyon a vitzből, aztán engedtem rá a vizet. Először csak a tappancsaira, aztán már a többi részére is. Nagyon jól tűrte. Aranyos volt ahogy ázottan nyugodtan figyelt. Mikor végeztünk a fürdéssel megtörölgettem. Amikor már kádon kívűl volt, megdicsértem és kapott egy rágócsontot.
Már nemsokára 3 éves lesz és azóta is szeret fürdeni.
Köszi mindenkinek,nagyon hasznosak a válaszaitok!
Megpróbálom akkor először szoktatni az üres kádhoz,kajával.
Ha végképp nem megy így sem, akkor a lavóros "láb beletevős" módszert fogom kipróbálni!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!