Valaki tud segíteni? Kullancs ment ma az 5 hónapos kutyámba. Most este vettem észre. Mindig figyelem séta közbe, szoktam is találni rajta, de azok még csaj a szőrén vannak. Sajnos ezt nem vettem észre, csak későn mert már benne volt.
Azonnal szedd ki!!! Fogd meg és húzd meg erősen egy fél tekeréssel. (Nem tudom jobban leírni.)
Nem kell aggódni, nem biztos, hogy fertőzött a kullancs. De ha bármi változás történik: levert, nem eszik, akkor azonnal orvos.
A bőrnél szorosan megfogod a kullancsot/ én papírzsepit használok/ és kihúzod. ha bent is marad a feje, ki fog lökődni. Kis piros folt lehet, hogy lesz a helyén. Betadinnal kezeld le.
Van a kutyádon kullancs ellen valami?
Sikerült kiszednem, egyedül próbálkoztam mert magam vagyok.
A feje sajnos bent maradt, betadine nincs itthon, de fertőtlenítő spay az igen. Az jó? Ha beteg lett a kutya akkor holnap reggelre jelentkezniük kell a tüneteknek?
Azt olvastam, hogy levertség étvágytalanság stb. szóval a megszokotnál eltérő.
Nagyon féltem, magam miatt nem is aggódom, csak a kutyámért.
Jó a fertőtlenítő is. Ha kutyád van, de embernek is remek dolog a Betadin.
10-14 nap kb a lappangási idő.
Ha nem úgy eszik, ahogy megszokta.
Ha kissé bágyadtabb, levertebb a szokottnál.
Netán sötétedik a vizelete is. Ezek az általános jelenségek.
De hányás, hasmenés is lehet majd.
Nem biztos, de ,ha bármi rendellenest látsz rajta, orvos .
És említeni neki a pontos időpontot, amikor a kullancs belement.
Lehet, nem volt fertőzött .
Volt rajta valami szer kullancs ellen?
Most van a szezonja sajnos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!