Ivartalanítás vagy sem?
Figyelt kérdés
Olyanok írjanak , akik megbánták , hogy ivartalanították házi kedvenceiket , mert nem a várt hatást hozták , vagy negatív irányban változtak !
( Nekem nincs semmi bajom a kutyámmal , Ő is jól bírja a szukák közelségét, de mindenkinek ez az első kérdése -IVARTALANÍTVA VAN ? )
Ha nincs mellette kutya akkor is, megkérdi !
Elgondolkodtató, de jó fiú és nem akarom hogy esetleg negatív irányban változzon !
2012. ápr. 5. 19:57
11/19 anonim válasza:
Ha túleteted, elhízik, ahogy bármelyik kutya. Még csak azt sem mondhatom, hogy jobban kell figyelni az etetésére egy ivartalanított kutyának, mert ha az ivaros kutyádon látod, hogy zsírosodik, ugyanúgy visszaveszel a kajájából és/vagy többet mozgatod, mint ha ivartalanítva van, nincs különbség.
12/19 anonim válasza:
Kan kutyám (is) van, nagytestű, 8 hónaposan lett ivartalanítva, sosem fedezett. A csontjai ezután megnyúltak, az egész kutya olyan nyurga lett, előtte masszív, kanos kinézete volt. Mellette 2 ivaros szukám van, most tüzelnek. Az ivartalanított kan már elmúlt 2 éves, tehát több, mint 1 éve volt a műtét, mégis ugrálja a tüzelő szukákat, meg akarja őket hágni (nem dominancia, csak ilyenkor csinálja). Felügyelet alatt, vagy külön kell őket tartani, mert egyfolytában zaklatja őket. Pár napja egyik este csak 5 percre maradtak együtt, a kannak merevedése lett, görcsöt kapott, ezután 20 percig feküdt az udvarban mozdulatlanul. Szerintem, ha lett volna rá ideje, meghágja a szukát. Teljesen kiakadtam, azt hittem ilyen nincs! De mégis van!!!
13/19 anonim válasza:
Előző vagyok. Mindkét heréjét kivették a műtét során.
14/19 anonim válasza:
Utolsó, ez nem normális viselkedés, mindenképp megmutatnám orvosnak.
15/19 anonim válasza:
Beszéltem az orvossal, azt mondta előfordul.:(
16/19 anonim válasza:
hát igen, sajnos az előforduló következményekről nem szeretnek beszélni. Én a kankutyát nem ivartalanitanám, teljesen felesleges. Egy szuka más, könnyebben betegszik meg.
17/19 anonim válasza:
Felénk sok a felelőtlen gazdi. Itt a tavasz, a tüzelési idő. Csapatokban járják a kutyák a falut. Borzalmas. Tegnap kinéztem az ablakon, és látom, hogy két kutya össze van ragadva, épp az út közepén. Jött egy autó, egyik az egyik irányba ment volna a másik, a másik irányba. Szerencséjük volt, mert az autós lassított, kikerülte őket, de nm mindegyik ilyen rendes. Szóval ivartalanítás, mindenképp. Borzalmas amit ilyenkor művelnek, sok elütött kutyát látni ezidőtájt.
18/19 anonim válasza:
Az, hogy megnyúlik a kutya előfordulhat, de 99%-ban csak akkor szokott, ha túl korán lett ivartalanítva. Én is tartok tőle, épp ezért nem viszem még most, majd csak 1éves kora körül, de akkor mindenképp. A szökéstől nem tartok, nincs esélye, de most párzási időszak van és egy csomó játszótársunk meg van hülyülve a szukák miatt. Szergény gazdi kihozza a kutyáját, hogy játsszon, mozogjon. Erre az rákattan az első szukára attól függetlenül, hogy tüzel e vagy sem, és végig ott van a fenekében... (vannak ivartalanított kanok is, ők ugyanolyan normálisak, mint máskor). Na ez nekem nem hiányzik, sokkal egészségesebb lesz számára is, ha nem törnek elő az ilyen irányú ösztönei.
19/19 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat :-)
2012. ápr. 6. 11:34
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!