Ivartalanítás vagy sem?
Olyanok írjanak , akik megbánták , hogy ivartalanították házi kedvenceiket , mert nem a várt hatást hozták , vagy negatív irányban változtak !
( Nekem nincs semmi bajom a kutyámmal , Ő is jól bírja a szukák közelségét, de mindenkinek ez az első kérdése -IVARTALANÍTVA VAN ? )
Ha nincs mellette kutya akkor is, megkérdi !
Elgondolkodtató, de jó fiú és nem akarom hogy esetleg negatív irányban változzon !
1 éves !
Ma voltam a dokinál , megvizsgálta , mondta nincs akadálya , ivarérett stb....
De ..... :-(
de?
ha nem szeretnéd, ne ivartalanítsd, de később lehetnek még gondok ezzel, más kutyákkal. 1 éves kora előtt jó fiú, még kölyök, de később? De ezt majd te úgyis meglátod, hogy hogyan viselkedik :) csak vigyázz a kutyulira, hogy ne kerüljön összetűzésbe más kutyulikkal. nem én vagyok a legnagyobb ivartalanítás-párti, de ha úgy érzed, hogy szükséges, elviszed, ha nem, nem kötelez rá senki! csak vigyázz rá :)
köszi , jogos,
van aki azt mondta , hogy agresszívebb lett a kutyája iv.után
van viszont aki azt mondta elszökött , mert annyira be volt indúlva
Ezért nem tudok dönteni , nem akrom ,hogy "megváltozzon"
, de azt sem hogy punci miatt elveszítsem , mert elszökik
Még túl fiatal, ezért is nehéz nekem is a döntés !
A személyisége nem a golyóiban lakik, nem egy másik kutyát fognak kitolni a műtőből, hanem azt, amelyik benet, csak herék nélkül. Könnyebben kezelhető lesz, nem fog szökni, verekedni, nem fogja elüttetni magát, és nem kap hererákot.
Én még nem láttam olyan kutyát, akinek ártott volna az ivartalanítás. Domináns szukáknál előfordul, hogy agresszívebbek lesznek, de kanoknál nem, logikusan azért, mert a "ki-ha-én-nem" hormonok ivartalanítás után nem játszanak már.
Én is inkább a szökéstől tartok , később már bánkódhat, na meg én is , ...ezért is gondolkoztam el az ivartalanításon !
És mi van a hízással?
Van aki azt mondta , utána elhízott !
Lassul az anyagcseréje , stb
Szuka kutyám van, 3 éve lett ivartalanítva. Semmi változás nem történt a műtét után.
Egy barátnőmnek kan kutyája van, ő elég domináns és agresszív így ivartalanítva is, de erről nem a kutya tehet, hanem a barátnőm, aki képtelen normálisan megnevelni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!