Mi a hatékony!? Nem elsősorban üzleti hasznot jelentő kullancs elleni szer kutya esetén?
A spotok nem "állítólag" hatnak egy hónapig, hanem valóban 4 hetes hatóidejűek.
Tavasszal és ősszel, ha fertőzött helyen élsz, jársz, sokszor dupla védelemre is szükség lehet.
A ma kaphatóak közül nagyon sok hatékony. Persze, kutya és környezet függő, kinek, mi jön be. Ráadásul egyik termék sem vállalja a 100 %-os hatást.
Én egy "házi bolha nyakörvet" szoktam használni a kutyákra.
Elkészítése:
A kutyanyakának átmérőjéhez illő, nedvszívó, nem muszálas textilzsebkendőt vagy kendőt 12 órán keresztül az alábbi folyadékba kell áztatni: 2-3 csepp levendulaolajat (vagy friss levendulát), fél teáskanál kakukkfüvet (ha van, akkor frisset!), 1 kávéskanál édesköményt, 1-2 gerezd apróra vágott, összenyomott fokhagymát,1 teáskanál tiszta alkoholt (vagy vodkát) annyi szénsavmentes ásványvízben kell összekeverni, hogy a kendőt ellepje. A nedves kendőt kiszárítva, lazán a nyakörv mellé, a kutya nyakára kötve, hetekig védettség biztosítható a nemkívánatos élősködők ellen.
Ezt egy textil nyakörvvel is meg lehet csinálni.
Nekem nagyon bevált!
Szia!
Én például Advantix-et használok, nálunk az vált be. Ismerek olyat, akinek tökéletes az ExSpot. Nekünk az nem vált be.
Egyik szer sem 100%-os. Kirándulások előtt át szoktuk őket fújni más szerekkel is. (Neostromosan)
Idén két kullancsot találtam a már az egyik kutyámban (5 nappal korábban volt spotozva). Viszont mindkettő döglött volt már. Ilyen is előfordulhat.
Szia!
Igazi védelmet szerintem a nyakörv és a spot on (pl. Frontline Combo) együttes használata adhat. (lehet, hogy én "elvakult kutyás" vagyok?) Egy Kiltix nyakörv pl. 7 hónapig (én inkább fél évente cserélem) hatásos, az ára olyan 3-4ezer Forint, ez havi cirka 500 Ft-ot jelent, szóval nem egy eget verő költség. Inkább kifizetem ezeket, mint hogy beteg legyen a kutyám, mert azt viszont 80-100ezer alatt nem úszod meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!