Mi a leghatékonyabb kullancs elleni védelem a kutyáimnak?
Másfél éve télen és nyáron egyaránt ADVANTIXot használunk.Igazából eddig sosem volt baj,most viszont találtam kullancsot kutyámba.Hétfőn raktuk rá,és most hogy jó idő van elvittük futni.Tegnap már találtunk benne kullancsot.Nagyon ideges vagyok mert rengeteg betgséget el lehet kapni tőlük..
Ti mit raktok kutyáitokra,van valami ami bevált?
1.-nek köszönöm hogy ennyire kedves..
2.nekünk pont goldenünk van lehet ez a baj
Mi Advantixot használunk, eddig nem volt gond.
A nyakörvekről tudnod kell, (írják is egyébként a saját honlapjukon, pl. Kiltix, Scalibor), hogy nem tartják távol a kullancsokat, hanem amikor már benne van a kutyában, akkor öli meg őket.
Ultrahangos nyakörvet említették a Fressnapfban, hogy az távol is tartja őket, tapasztalatom nincs ennek kapcsán, mi maradunk az Advantixnál.
Nem véletlenül írtam pont a goldent...
Alexandra:
http://www.youtube.com/watch?v=NawiJi_piDY
Én már döglött hangyát is találtam a kutyám bundájában.
ez a videó,de rosszul vagyok a kullancsoktól,kiráz a hideg!
Minek találták ki a kullancsokat egyáltalán?:)
A scalibor repellens hatású, tehát távol is tartja a kullancsot, ami ennek ellenére belemegy (ritka), azt meg is öli.
"Repellens hatás alatt bizonyos hatóanyagok kullancsokra és rovarokra kifejtett távoltartó hatását értjük, ami megakadályozza a paraziták megtapadását, szúrását vagy vérszívását a kezelt kutyákon A Scalibor Protectorband felhelyezését követően a hatóanyag egyenletesen eloszlik a kutya bőrén. A parazitáknál már egy rövid ideig tartó kontaktust követően koordinációs zavar, majd bénulás lép fel, majd gyorsan elpusztulnak (knock-down-effektus/taglóhatás). Ezáltal megakadályozható a megtapadás és annak következményeként a kórokozók átvitele (kontaktus repellens), valamint a kórokozók továbbvitele kezeletlen kutyákra és az emberre."
Amúgy mi most ezt használjuk, árban megfizethetőbb, mint a spot on (6havi védelem 1,5 havi spot on áráért), és ezt fizikálisan látom, nincs olyan, hogy elfelejtem. Negatívum benne, hogy van akit a puszta látványa zavar és vannak olyan kutyák akik képesek letépni a másikról (velünk még sose esett meg, de sokan mondják, hogy ezért nem is próbálkozik nyakörvvel).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!