Szeretnék magamnak 1 kutyát, de a szűleim nem repesnek az őrőmtől. ők nem szeretik a kutyákat. én magyar vizzlára gondoltam ti mit mondtok?
A kutya nem csak egy nyárra van.Lesz ősszel is és télen is.Akkor islesz rá időd? Ha zuhog az eső akkor is elmész vele sétálni?
Mert a vizsla mozgásigényes munkakutya,sok nagy séta és feladatok kellenek neki minden nap
Akkor vállalj csak be kutyát, ha a szüleid vállalják az anyagi oldalát. Hogy dokihoz kell vinni, ha beteg, sok pénzt ott kell hagyni, ha nagyon beteg, ivartalanítani is hasznos (olcsóbb, mint utána egy alom kölyköt felnevelni, vagy a verekedésből, elütésből származó sérüléseit kezelni), eszik, bolha-kullancs ellen folyamatos védelmet igényel, ami szintén nem két fillér, kutyaiskola is szükséges lehet, és egyébként is, egy kiskutya rengeteg macera, kárt tehet a lakásban, cuccokban.
Enélkül felejtsd el, mert a kutyával cseszel ki, ha a szüleid miatt nem kapja meg a megfelelő ellátást.
'természetesen nem adnám tovább..foglalkoznék vele.. és a szüleim vallalnák a gondot az ijenekre...csak ök nem rajonganak ugy a kutyákért'
Legyél felelősségteljes! A szüleid nem akarnak kutyát. Kutyát akkor vesz az ember, ha a vele egy háztartásban élők is beleegyeznek. Azt írod, hogy a szüleid vállalnák a gondot 'ilyenekre'. Hidd el nekem, hogy aki nem akar kutyát, az nem fog kifizetni 20ezret egy ivartalanításra, 20ezret a kutyasulira és több ezer forintot tápra, ha van olcsóbb is. Arról már ne is beszéljünk, hogy közbejöhetnek váratlan kiadások is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!