Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Yorkshire terrier gazdik?

Yorkshire terrier gazdik?

Figyelt kérdés

A yorki lenne nekem a legideálisabb a szőre miatt. Viszont eddigi videókból és jellem olvasásokból nekem csak annyi jött le hogy eszeveszetten ugrál mint egy őrült és nagyon makacs. Hogy makacs? Nem nagyon fogad szót?

+ Szeretném ha megírnátok hogy viszonyul más emberekhez mert ilyet sem találtam. Azt tudom hogy van olyan kutya aki nehezen barátkozik meg emberekkel, van olyan aki mindenkivel úgy bánik mintha mindig is ismerte volna. Ez nagyon fontos, mert az egyik ismerősömnek úgy lopták el a kutyáját amíg a boltban volt hogy simán felvették és elvitték. Hisz a kutya még csak nem is ugatott meg senkit, simán megengedte idegeneknek is hogy ölbe vegyék.

2012. ápr. 1. 09:50
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%

A miénk makacskodó, de lehet kezelni. Vannak hisztijei, ezekkel együtt elfogadtuk. pl.:csak akkor eszik, ha van társasága. Önállóan nem hajlandó enni, csak ha mi is ott vagyunk.

A miénk nagyon egygazdás típus. A férjem és én vagyunk a lieblingei. A gyerekeimet elviseli. Kölcsönösen szekálják egymást...

A miénket idegen ember nem simogathatja meg, hozzá sem érhet. Kimondottan herótja van tőle...Nem is enged senkit sem közel, mindenkire ugat, vagy morog. Vicces jelenet egy 1,5 kg-s kutya kekeckedik.

Emellett nagyon nagy szája van, rendkívül élénk, éber kutya.

A miénk nem egy pattogós, ugrálós kutya. Szeret sokat lustizni, pihenni. De ha otthon vagyunk, nagyon tud örülni nekünk..Rengeteg mesélni való lenne róla, de ennyit dióhéjban.

2012. ápr. 1. 10:01
 2/12 anonim ***** válasza:
40%

ezt tapasztalat szerint írom volt már három yorkink ebből kettő tesó volt és 9hó naposak mikor hozzánk kerültek az egyiktől a német juhász , pitt bull (bár ő az összes kicsitől) és a kuvasz is félt sőt rettegett mert nekik ment ugyan így nekünk is meg a ismerősöknek. Most is van yorkim ő barátságosabb a többi kutyánkkal kijön de ha sétálás közben találkozunk más kutyákkal akkor őket megugatja, morogja.

Tapasztalatból mondom a yorki csak az egyedöl állú pi4csáknak való meg a csivava is ilyen.

És tényleg makacs kutya+egy emberes én a te helyedben nem vennék ilyen kutyát van sok más ari kutyus.

2012. ápr. 1. 10:02
 3/12 anonim ***** válasza:
74%

Következetesen kell nevelni, ha valamit megtiltasz neki, abból nem szabad engedni.

A többiek leírják majd, hogy mennyire makacs az ő yorkijuk, nekem bullmacim van.

A bolti kutyás lopásos témához: soha, semmilyen körülmények között nem hagynám az utcán felügyelet nélkül a kutyámat pont az ilyen lopások elkerülése végett. (Bár az én kutyámtól valszeg inkább tartanának az emberek a mérete miatt, de ha kisebb is lenne, soha nem hagynám kint.) Az ölbe vételről és arról, hogy idegenek simogatják: neked kell eldöntened, mit engedsz meg másoknak. Amíg pici volt és ölbe lehetett venni, nem engedtem meg senkinek sem az utcán, a simogatást persze igen, hogy szokja az embereket és jól szocializált legyen.

2012. ápr. 1. 10:05
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
Az enyém egy picike tündérke.Az emberekkel barátságos,a kutyákért odavan,mindig játszana a többivel,de ezt nem engedem,mert nagyon pici termetű,nehogy véletlen rátapossanak:)A szőrével minden okés,nem hullik,havonta viszem fodrászhoz.Nyugodt természetű,addig alszik amíg én,együtt alszunk amúgy:)Éber,meghall minden neszt,de nem ugat össze-vissza.Tanulékony,értelmes.Kocsiban is elvan.Nem rágott össze semmit soha.Volt már macskám is,a kutya ezerszer jobb nála.Láttam már yorkiban barátságtalant is,meg mindenfélét,de az enyémmel teljesen meg vagyok elégedve,szép kis pofija is van.Csak megbízható helyről vegyél,mert volt ismerősöm aki újságból választott olcsó kutyát,utána állandóan orvoshoz járkált vele,mert minden baja volt szegénykének.Az enyémnek csak egyszer volt 1gyomorproblémája,mert beevett valamit az utcán,amúgy minden rendben van vele.
2012. ápr. 1. 10:06
 5/12 anonim ***** válasza:
100%

Első válaszoló voltam:

Nem lehetetlen összeszoktatni másik kutyákkal. Nekem egy roti és egy stafford mellett élt.

Nehezen fogadta el őket. Mikor a rotiért mentünk megnézni nagyon besértődött azon,hogy megérezte más kutya szagát a kezünkön.Nem is engedte magát addig megsimogatni, amíg kezet nem mostunk. Van dackorszaka, de kinevelhető belőle.

Igaz, 1 év kellett hozzá, hogy összeszokjon a rotival, meg stafival, de nem lehetetlen. Az első udvarban azt "játszotta", hogy ő a főnök. Simán nekiugrott a rotinak, sfafinek. Szerencsére, ők nem bántották. Csak nem értették mit pattog egy kis törpe. Viszont séták alkalmával nagyon nyugodt volt. Szófogadó. Nem szaladgál össze vissza.

Ő spec halál büszke volt a "testőreire", és végül egy falkában éltek. Egy tányérból is mert velük együtt enni. A stafit még a kajájától is képes volt elzavarni. (Igaz, őt nem is volt nehéz, mert nagyon empatikus volt a stafi mindenkivel, kivétel a macskák)...

2012. ápr. 1. 10:23
 6/12 A kérdező kommentje:
Akkor nem az a nagyon ugatós típus? Otthon hagyhatom nyugodtan a panelban? Tudom hogy ez nevelés kérdése is, szokatni fogom, de azért alap tulajdonsága is van.
2012. ápr. 1. 10:43
 7/12 A kérdező kommentje:
Ja, és akkor szereti ha ölben van? stb...vagy ugrana le?
2012. ápr. 1. 11:03
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
Nekünk is volt egy kis 3,5 kg-os yorki kutyusunk. Már kb 10 éves volt, amikor hozzánk került. Nagyon önérzetes volt, pórázon nem volt hajlandó menni, gondolom rangon aluli dolognak tartotta (más ilyen kutyusokat meg szoktak vinni pórázon). Valóban nagyon éber, telefon ás kapucsöngetésre azonnal veszett ugatással reagált (ez nem volt rossz, mert az anyám már akkor nagyot hallott és máskülönben nem vette volna észre a csengetéseket). Amúgy nem szokott feleslegesen ugatni. A probléma vele az volt, hogy az anyámat mindenhová követte akár merre is mozdult a házban de úgy, hogy mindig ott volt a lába alatt, ami miatt az anyám gyakran megtaposta szegényt. Szokása volt időnként felkéredzkedni az ember ölébe, szerette ha babusgatják. Az idegenektől nem nagyon óvakodott, bárki megsimogathatta, ha nyugodtan, óvatosan közeledett hozzá. Azt ellenben nagyon nem szerette, ha egyedül kellett otthon maradnia. 13 éves koráig élt, a tüdeje miatt pusztult el. Az anyám nagyon kedvelte.
2012. ápr. 2. 08:53
 9/12 anonim ***** válasza:
100%

Nincs viszonyítási alapom , mert mindíg is yorkim volt !

Én nem érzem úgy , hogy annyira makacs lenne , hogy ezt hátrányának ki kellene emelni !

Ha az elején következetes vagy , mind addig , amíg nincs

tisztázva ki a " főnök" és ehhez hozzászokott, akkor utána nincs gond !

[link]

itt fel van sorakoztatva minden ami szükséges egy yorkihoz, mert ők a legigényesebb kutyfajták, ezekre mindenképpen szükséged lesz , ha nem ne is vegyél !

Lehet ezek nélkül is , de nem véletlenűl a yorki az yorki

Mind királylányok és királyfik

Ha nem tudod biztosítani ezt a kényelmet , NE VEGYÉL

A haja sem hulli, mert nem szőrük van , de ehez minden nap meg kell fésülni(kb.1 perc)

[link]

[link]

itt mindent megtalálsz !

2012. ápr. 4. 13:50
 10/12 anonim válasza:

Nálunk az van h álltalában nagyon aranyosan viselkedik pl. sokat bujik de van olyan is h egyáltalán nem kívánja a társaságot és egyedül alszik. De viszont egy nap olyan 2szer rájön a 1ö perc és olyan kor hisztisen tudatja velünk h játszani akar pl. nagymamámmal lakunk és nagyon szereti őt szekálni ami abbol áll h odajön hozzás és szó szerint kéri h menjek oda vele és bíztassam h "nyugodtan" ugathassa :)

A makacsságáról csak annyit tudok mondani h amikor sétálunk van amikor egy 10 percen keresztül is képes szaglászni (kan kutya) egy helyet és amikor én unom már meg még akkor sem hajlando jönni. Meg amikor valami idegen hangot hall a lépcsöházban akkor addig ugat amig be nem hozom a szobába és le nem nyugtatom :)

A mi kutyánk nagyon emberbarát és soha nem hagynám az utcán egyedül mert tudom h simán elvihetnék ha rajta múlna...

Remélem segítettem :)

2012. ápr. 9. 19:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!