Mire van szüksége egy fél éves skót juhásznak? (bővebben lent)
Ha beírod a Google- be, hogy collie, vagy skót juhászkutya, mindent megtalálsz. Van könyv is a fajtáról, nem tudom lehet-e most kapni valahol. A tenyésztő is szokott adni papírt, amin a fontosabb dolgok le vannak írva.
Macskákkal általában nem szokott problémájuk lenni, de azért az elején óvatosan.
Napi 2 óra séta szerintem ideális neki, de a társaságból nem elég ennyi. Akkor érzi a legjobban magát, ha a gazdival lehet (mint ahogy a legtöbb kutya). Agility-zni és frisbee-zni általában szeretnek, de nem a leggyorsabbak.
Gyorsan tanul, de érzékeny kutya. Bár már fél évesen kapod, de a szocializációjára nagyon figyelj oda.
Honnan lesz a kutya? Bizonytalan helyről ne hozz el colliet, mert idegbeteg és csúnya lesz(nagyon gyakori a fajtában, a szaporított egyedeknél).
Naponta 1-2 óra séta elég neki, nem a leghiperaktívabb kutyák(legalábbis az enyém, de ő kifejezetten a lustábbak közé tartozik), sportolni is lehet vele, bár nyerni nem valószínű, hogy fogtok. Az enyémről speciel el nem tudom képzelni, hogy a frizbiért felugorjon, viszont az agilityt most fogjuk kezdeni. Az enyém jól kijön macskával, kutyával egyaránt.
Egyébként én imádom a fajtát, bújós, kedves, barátságos, értelmes, nagyon finoman bánik mindennel. Viszont elég érzékenyek, szóval nem lehet durva módszerekkel nevelni, csak azt csinálja meg, amit ő akar, egy colliet nem lehet rákényszeríteni semmire. Szeret a társaság középpontjában lenni, végtelenül kíváncsi, emberszerető, viszont nem hisztizik akkor sem, ha egyedül marad és odakint is nagyon szeret lenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!