Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mire van szüksége egy fél...

Mire van szüksége egy fél éves skót juhásznak? (bővebben lent)

Figyelt kérdés
Kapok egy fél éves skót juhász szuka kutyust. Van már két kan kutyám, és macskáim. Hogyan tudom a macskákkal összeszoktatni? Azt mondták, hogy kutyákkal jól kijön és nagyon nyugodt. Mennyi sétára van szüksége? És milyen kutyasportot ajánlotok neki? Nameg, mennyire kell, hogy társaságban legyen? Milyen ennek a fajtának a jelleme? Azt tudom, hogy a bundájával sokat kell foglalkozni... Előre köszi a válaszokat!:)
2012. márc. 28. 23:02
 1/6 anonim ***** válasza:

Ha beírod a Google- be, hogy collie, vagy skót juhászkutya, mindent megtalálsz. Van könyv is a fajtáról, nem tudom lehet-e most kapni valahol. A tenyésztő is szokott adni papírt, amin a fontosabb dolgok le vannak írva.

Macskákkal általában nem szokott problémájuk lenni, de azért az elején óvatosan.

Napi 2 óra séta szerintem ideális neki, de a társaságból nem elég ennyi. Akkor érzi a legjobban magát, ha a gazdival lehet (mint ahogy a legtöbb kutya). Agility-zni és frisbee-zni általában szeretnek, de nem a leggyorsabbak.

Gyorsan tanul, de érzékeny kutya. Bár már fél évesen kapod, de a szocializációjára nagyon figyelj oda.

2012. márc. 29. 11:05
 2/6 A kérdező kommentje:
Rendben. Köszi!:)
2012. márc. 29. 15:37
 3/6 anonim ***** válasza:

Honnan lesz a kutya? Bizonytalan helyről ne hozz el colliet, mert idegbeteg és csúnya lesz(nagyon gyakori a fajtában, a szaporított egyedeknél).

Naponta 1-2 óra séta elég neki, nem a leghiperaktívabb kutyák(legalábbis az enyém, de ő kifejezetten a lustábbak közé tartozik), sportolni is lehet vele, bár nyerni nem valószínű, hogy fogtok. Az enyémről speciel el nem tudom képzelni, hogy a frizbiért felugorjon, viszont az agilityt most fogjuk kezdeni. Az enyém jól kijön macskával, kutyával egyaránt.

Egyébként én imádom a fajtát, bújós, kedves, barátságos, értelmes, nagyon finoman bánik mindennel. Viszont elég érzékenyek, szóval nem lehet durva módszerekkel nevelni, csak azt csinálja meg, amit ő akar, egy colliet nem lehet rákényszeríteni semmire. Szeret a társaság középpontjában lenni, végtelenül kíváncsi, emberszerető, viszont nem hisztizik akkor sem, ha egyedül marad és odakint is nagyon szeret lenni.

2012. márc. 29. 17:54
 4/6 A kérdező kommentje:
Őt menhelyről hozom. Nagyon szép kutya:)
2012. márc. 29. 19:01
 5/6 anonim ***** válasza:
Sok sikert hozzá! :)
2012. márc. 29. 21:16
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm!:)
2012. márc. 31. 01:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!