Lehet ez diszplázia? 12 hetes menhelyi kutya
Tehát: futkározásnál van olyan, hogy nagyon hirtelen leül, lefekszik. Játszik, és mozog sokat, viszont egy egy játék után sokszor lefekszik pihenni. Nagyon lassú sétánál kicsit rázza a csípőjét, viszont ügetésnél nem. Az egyik hátsó lábát lassú sétánál egy ici picit, szinte észrevehetetlenül nehezebben emeli. Bár most egy nagyobb kutya ráugrott, lehet meghúzódott.
Óriás snaci keverékről van sző, 3 hónapos. Ha dp- s, mi a teendő? Előszűrést sem lehet még csináltatni. Zöld kagyló?
Mint írtam, a legszembetűnőbb az, hogy futás közben hirzelen leül. Ja, amúgy gyorsan feláll ülésből, és fekvésből is. :)
Én sem hiszem, hogy dp lenne, egyszerűen csak kölyökkutyákra jellemző ez a viselkedés, hogy hirtelen leülnek, lefekszenek.
Megőrülök! Most ez az új sláger, hogy a kölyök kutya nehogy játsszon egy nagyobb kutyával, mert "elroppan a gerince" meg "leválik a porc" ... Baromság!!
Gondolom annak idején a kisfarkasok sem játszottak felnőtt farkasokkal, nehogy elroppanjon a gerincük.
A kutyák /és farkasok/ jól meg tudják különböztetni a kölyköket és úgy is viszonyulnak hozzájuk.
Kedves 3.
Óriástestűt tenyésztek,a férjem állatorvos.
Nem újabbmánia ez, régen is így volt. Csak régen nem engedték össze az óriástestűt 3-5 hónaposab labival, NJ-szal. A német dog nem ugrik a kölyök dogra. de a labi ráugrik. A kutya gerince, lapockája,medencéje sérül.Elkezd sántítani,a sántítástól aszimmetrikusan fejlődik pl. a medencéje, egész életében húzni fogja a lábát.
Tehát, nem engedünk vadulni 3-5 (én inkább 6-ot mondanék) hónapos óriástetűkölyköt más fajtákkal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!