Lány kutya hiheti azt, hogy fiú?
Nekem fiú yorkim van ,Ő is szokott néha úgy pisilni , mintha lány lenne ! Utána rám néz , mintha tudná, hogy valamit elrontott, de engem nem zavar.
Max. havonta-kéthavonta 1 x ,nekem belefér :-)
Valószínűleg kicsit domináns. Ez nem probléma, amíg téged feltétel nélkül elfogad falkavezérnek, és minden parancsot teljesít.
Off: Törzskönyves kutya? Vannak versenyeredményei? Megvannak a fajtára jellemző betegségek szűrései? Végeztél tenyésztői tanfolyamot vagy van olyan tenyésztő ismerősöd, aki levezeti, és végig megfigyeli a vemhességet?
Ha ezek közül a kérdések közül bármelyikre 'nem' a válasz, akkor azt ajánlom, hogy ne szaporíts! Ivartalanítani nem muszáj, ha nem akarod, de miért terhelnéd a kutyádat, magadat, és a pénztárcádat egy alom felnevelésével? Az IGAZI yorki tenyésztők így sem tudják normálisan értékesíteni az oltott, chippezett, féreghajtott, törzskönyves, díjnyertes szülőktől származó kölyköket. Az ilyen kistestű kutyáknál nagy a valószínűség a császáros szülésre, ami már alapból plusz kockázat, és a kutyád életét is rövidíti. Emellett az ivartalanítás egy csomó szervi bajtól óvja meg a kutyát (álvemhesség, méhgyulladás, tejláz, stb...).
"lehet lenne még kiskutya..."
Minek akarsz szaporítani?
Nekem is szuka yorkim van, természetesen ivartalanított. Soha nem akartam a felelőtlen szaporítók táborát erősíteni, és annál sokkal jobban szeretem a kutyámat, hogy kitegyem őt egy ellésnek.
8-10 hónaposan egyszer ő is ráugrott a plüssmacimra. Elvettem tőle, és nagyon megszidtam, utána soha többé nem csinálta. Ez egyértelműen annak a jele, hogy domináns. A kutyáknál nincs olyan, hogy szexualitás, náluk a párzás egy ösztön, ami a fajfenntartást szolgálja. A kutyád nem leszbikus, és nem hormonzavaros.
Valószínűleg ennek kizárólag az áll a hátterében, hogy nagyon el van kényeztetve, nincsenek szigorú szabályok, és emiatt nem úgy tekint Rád, mint egy rangsorban fölötte álló valakire. Olvasd el Jan Fennel: Kutyapszichológia c. könyvét, sokat fogsz belőle tanulni.
A kutyád elletését pedig felejtsd el szerintem. Persze, édesek a kölyökkutyák, de azt ne felejtsd el, hogy a kutyádnak fájni fog a párzás, fájni fog az ellés, és utána 2 hónapig abból kell, hogy álljon az élete, hogy kölyköt nevel.
Az nem probléma, hogy egy kicsit felemeli a lábát pisilésnél, azt az enyém is csinálja néha. Természetesen ettől sem számít hormonzavarosnak:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!