Bent kutya? Szőrre megoldás?
Direkt olyan kutyát választottam aminek pici szőre van hogy ne legyen szőrös minden.
Alig van szőre és mégis tiszta szőr minden. Ruhám stb...Fürdetem is pedig. Száll a szőr, macskából meg pláne. Rendszeresen keféljük a szőrüket és mégis.
Nem értem...akkor annyi ember miért tart bent állatot?Ráadásul nagyobb testű és szőrű kutyákat is látok mindig kijönni a lépcsőházakból. A filmekben is kanapén fekszenek stb...
Vélemény? Hogy tudnék szőrmentesebben állatot tartani?
Egy ideig még sajnos nem lesz kertesház.
A rövid szőr nem azt jelenti, hogy nem hullik neki. Szőrtípustól függ. Pl azoknak a kutyusoknak, akiknek a szőrét trimmelni kell, úgy tudom, kevésbé hullik a szőre. Majd jön valaki, aki elmondja ezt pontosan.
Egyébként rézszálas kefét és furminátort szoktak javasolni ilyen esetben.
Én konkrétan nem csak a lakást, de a kutyát is porszívózom, élvezi :)
Mellette gumikefe, időnként furminátor ill. a lenti sétáknál kézzel is "szőrmentesítem" :)
Mi pontosan ezért választottunk yorkit, mert egy nagyon jó kutyakozmetikust megkérdeztünk és állatorvos barátunkkal is beszéltünk a választás előtt. Ők mindeketten kifejezetten a yorkit ajánlották, mivel olyasmi a szőre mint a haj, neki egyáltalán nem hullik, neki nől. Igaz, folyamatos kozmetikázásra szorul de ez is csak 2-3 havonta, mivel kicsire vágatjuk neki.
/Először csivavát szerettem volna, de azt mondták olyan kis tűhegyes a szőre hogy az amibe beleáll azt aztán szedegethetem ki mindenből egyenként és sosem érek a végére./
Én nem takarítok többet mint amikor nem volt kutyánk és sehol nincs kutyaszőr a lakásban.
Tényleg fajtafüggő.
5.
:) mázlid van. az enyém nem hajlandó porszívóval, hajszárítóval egy helyiségben tartózkodni. még csak nyúlok a porszívóért, de már látom a fején, h "jaj ne már, már megint ez a hülye berregés nap mint nap". kel is fel és megy ki a szobából :)
Nekem is csivavám volt és tényleg beleállt mindenbe. Tudtok még mondani olyan kutyafajtákat amik nem hullajtják a szőrüket?
Kutyakozmetikus mennyibe kerül yorkinak ha vágatni megyek időközönként?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!