Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mondtok őrző-védőket házba?

Mondtok őrző-védőket házba?

Figyelt kérdés
Minen nap 3 séta 1 óra játék mindig lenne és szeretnék nagytestűt mit ajánlanátok. Azért mert két szomszédomat is kirabolták és egyedül lakok egy családi házban az év nagyrészében csak nincs kert így nem tudom hogy jó lenne egy nagy testű régen volt egy dogom. Mit ajánlotok?

2012. márc. 25. 21:49
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
Egyetlen kutyának sem kell nagy hely, nem otthon fogja kirohangálni magát. A munkakutyáknál viszont készülj fel, hogy nem csak játék meg séta kell nekik, hanem munka, feladat. A roti és a német juhász is ilyen, bár a német juhász talán jobban. Az becsavarodik, ha unatkozik, nem egy példát láttam már rá.
2012. márc. 26. 10:42
 12/12 anonim ***** válasza:

Igen, nj-t is lehet lakásban tartani, nagyon is imád a gazda közelében lenni, de nj-vel élni egy életstílus...

Rengeteg kutyás program, agyi, fizikai lefárasztás... szinte kötelező, sőt nem is - kötelező vele minimum egyféle kutyás sportra járni...

A rotiról keringenek legendák, hogy álmában letépte a gazdája arcát meg ilyenek, egyszer a tatai tónál voltunk a nagymamámmal meg a kutyáimmal.

nagymamám elaludt és horkolni kezdett.

A KÁJ felé magasodott, megfeszült, morgott, nem vártam meg, mi lesz a vége...

Csak mondom, hogy jobb a békesség alapon erről jó tudnod.

(De nyáron én kint alszom velük, és mégsem támadnak le, de lehet nem is horkolok...nem tudom:D)

Dobermann olyan szempontból jó, hogy télen amúgy is lakásban kell tartani... és ő is nagy kanapéhuszár ám...:D

Viszont különösen következetesen kell nevelned!

Ami tilos, az mindig tilos.

Amúgy érdemes szétnézned a neten, biztos van még egy rakat fajta...

Például a belga juhász!

Na nekem ő nagy szerelem, de ugyanúgy rengeteg munkát kell kapnia, mint a német juhásznak...

Nekem holland juhászom van, neki is viszonylag sok munka kell, viszont harciasabb. (Ezért inkább csak a rendőrség, katonaság használja, terápiás vagy segítőkutyaként még nem láttam...viszont haláláig egygazdás. Egy ember van, aki kiérdemli a szívét, ha az az egy ember meghal, ő más gazdát többé el nem fogad. Van, hogy a gazdája után hal!)

2012. márc. 26. 10:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!