Mondtok őrző-védőket házba?
Igen, nj-t is lehet lakásban tartani, nagyon is imád a gazda közelében lenni, de nj-vel élni egy életstílus...
Rengeteg kutyás program, agyi, fizikai lefárasztás... szinte kötelező, sőt nem is - kötelező vele minimum egyféle kutyás sportra járni...
A rotiról keringenek legendák, hogy álmában letépte a gazdája arcát meg ilyenek, egyszer a tatai tónál voltunk a nagymamámmal meg a kutyáimmal.
nagymamám elaludt és horkolni kezdett.
A KÁJ felé magasodott, megfeszült, morgott, nem vártam meg, mi lesz a vége...
Csak mondom, hogy jobb a békesség alapon erről jó tudnod.
(De nyáron én kint alszom velük, és mégsem támadnak le, de lehet nem is horkolok...nem tudom:D)
Dobermann olyan szempontból jó, hogy télen amúgy is lakásban kell tartani... és ő is nagy kanapéhuszár ám...:D
Viszont különösen következetesen kell nevelned!
Ami tilos, az mindig tilos.
Amúgy érdemes szétnézned a neten, biztos van még egy rakat fajta...
Például a belga juhász!
Na nekem ő nagy szerelem, de ugyanúgy rengeteg munkát kell kapnia, mint a német juhásznak...
Nekem holland juhászom van, neki is viszonylag sok munka kell, viszont harciasabb. (Ezért inkább csak a rendőrség, katonaság használja, terápiás vagy segítőkutyaként még nem láttam...viszont haláláig egygazdás. Egy ember van, aki kiérdemli a szívét, ha az az egy ember meghal, ő más gazdát többé el nem fogad. Van, hogy a gazdája után hal!)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!