Ti eltűritek ha a kutyátok rátok morog ha eszik és közbe piszkáljátok vagy nem? És ha nem akkor mit tesztek ellene?
én nem, bár még nem fordult elő
unokatesómnak ilyen a kutyája, nagyot néztem hogy mikor enni adott neki és belerepült egy nagy bogár a táljába, kiakarta venni és elkezdett rá vicsorítani a kutyája, ő meg el kezdett nevetni hogy "ja tényleg, el is felejtettem hogy imádja a hasát és védi a kajáját". én meg csak néztem mert nem volt kedvem kutyaórát tartani neki :D
Soha nem fordult elő, hogy a kutyám megmorgott volna bármiért is. Nyilván nem szoktam piszkálni, ha egyszer már elétoltam a kaját, akkor nem szoktam elvenni, de van például, hogy még teszek a táljába, ha egy kicsit kevésnek látom, vagy épp ellenkezőleg elveszek belőle, ha véletlenül túl sokat adtam.
Nagyon sokszor előfordult már, hogy valamit felvettek séta közben, múltkor például egy rendkívül gyanúsnak látszó sonkadarabot, ami elég sok gondot okozhatott volna, ha nem tudom azonnal elvenni és letiltani róla a kutyát.
Megint beleszól egy-két hülye,akinek lövése sincs a kutyatartásról,de osztja az észt.
Nekik üzenem: a kutya nem ember,hanem falkában élő ragadozó állat! A falkában pedig minden a falkavezért illet,akinek joga van beleenni a másik kajájába,elvenni,amit talált,elhajtani bárhonnan,stb.
Ha egy kutya félti a kajáját a gazdától,ott baj van a falkasorrenddel.Az enyém speciel még soha nem próbálta velem,mivel kicsi kora óta szilárd falkasorrenddel van nevelve.Ha megpróbálna,azonnal menne a stricifüles.
DE! igenis nagyon fontos, hogy ha piszkálod a kutyát evés közben, ha nem, nem szabad morognia.
a piszkálás lehet az is hogy megsimogatod. vagy ha van gyereked lehet ő is piszkálná. az Animal Planet állatrendőrség részeiben mindig van egy ilyen teszt, hogy evés közben simogatják, meg el akarják tőle húzni a tálat, és ha morog vagy beleharap a műkézbe akkor el is altatják mert így nem lehet örökbe adni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!