Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Megharapott! Mit tegyek?

Megharapott! Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Igazából nem nagy dolog, játékból harapdált a kutyám( hat hónapos) és a játéka nálam volt, el akarta venni tőlem és engem harapott meg, amikor ki akarta kapni a kezemből. Megijedtem, elrántottam a kezem, kicsit vérzik( horzsolás ). De mivel ez egy terrier kutya tudom, hogy erre nem szokhat rá! Hogy tanítsam meg neki, hogy ez tilos, mert fájdalmas lehet, és veszélyes???

2012. márc. 24. 19:09
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Mikor megharap, állj fel, hagyd ott, és csak 20 perc után kezdd újra a játékot :)
2012. márc. 24. 20:29
 12/14 A kérdező kommentje:

Igen, egész nap pörög.:)

Néha-néha, amikor énis nagyon álmos vagyok napközben, elalszom aranyos, odafekszik mellém, és őis alszik, de ha felkelek, 10 perc múlva már rohangál. Szeretem is.:)

2012. márc. 24. 20:29
 13/14 anonim ***** válasza:

Játékból se harapjon meg. Tanuljon meg odafigyelni és ésszel játszani. Ha ilyen történik, hogy nagyon bedurvul, fájlald a kezed látványosan és hagyd ott, vagy ha ebből nem ért, "harapj vissza", természetesen nem foggal, hanem kézzel. Kicsit fájjon neki is, hogy érezze, hogy mit csinált, és hogy nem jó játék.

Az alkalmi süketségre pedig a következetesség a megoldás. Amit kérsz tőle, azt megcsináltatod vele és kész. A kiköpetés meg annyi, hogy megfogod a cuccot a szájánál, nem hagyod fogást váltani, és addig-addig fogod egyre beljebb, amíg magától el nem engedi, közben pedig néhányszor mondd az eresztés vezényszavát (ne kántáld, mert csak megszokja és oda se fog figyelni rá). Ezzel sajátodnak nyilvánítod a cuccot, és ha elég dologgal csinálod meg (játék, póráz, bármi), előbb-utóbb rájön, hogy minden a tiéd, ő csak kölcsönbe kapja játszani.

2012. márc. 24. 20:48
 14/14 anonim válasza:
Szia ! Ne kérleld a kutyát, hanem határozottan, erélyesen (de nem ordítva) szolj rá, mélyebb hangtónusban és vedd el a kezed. Nagyon fontos , hogy a kutya legyen lemozgatva minden nap, különben csak a gazdi rágcsálásával akarja levezetni az energiáját. Napi minimum 2x 1 óra séta+játék minimum szükséges ebben az életkorban. legyél következetes, ha tiltasz valamit azt elsőre teljesíteni kell, (pl egyböl elengedjük a gazdi kezét), ha nem teszi kényszerítsd rá pl fujj az orrába,amint elengedte függeszd fel vele a játékot "büntetésből". Fontos hogy NE könyörögj, NE töbször szólj, mert rájön: -ha nem engedem el elsőre se történik semmi- Üdv
2012. márc. 25. 15:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!