Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Kuvasz vagy Dobermann az...

Kuvasz vagy Dobermann az alábbi feltételek mellé?

Figyelt kérdés

-Szeresse a gyereket (nagyobb gyereke mellett lenne)

-más állatokkal jól kijöjjön főleg baromfi

-más kutyákkal lenne együtt

-fontos hogy jól őrizzen (állatokat de főleg a porát és minket)

Mozgás stb...-ben megfelel mind a 2 fajta. Tapasztalatokat is várok.

2012. márc. 21. 19:27
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
15%

Ha egy kuvasz behülyül, akkor pont ez a 3 feltétel lesz a baj. Így inkább a dobermann.

De én a kuvaszt választanám.

2012. márc. 21. 19:34
 2/18 Bandris ***** válasza:
5%
Minden a gazditól függ! Én a dobermann-t javasolom. Igen sokoldalú, hasznos kutyus csak sok idő kell hozzá és érdemes jó kenelből választani. A kuvaszt nem ismerem de nagyon sok embertől hallottam a megbízhatatlanságáról.
2012. márc. 21. 19:36
 3/18 anonim ***** válasza:
100%
A kuvasz nem hülyül be, csak rossz gazda mellett, pl ha meg van kötve egy idióta állattá válik, nem birja a láncot, én ismertem olyan kuvaszt, aki 10 évig kezesbárány volt, jól kell tartani ennyi! Az meg hogy más állattal hogy bánik az is nevelés kérdése... szocializálni kell minél hamarabb, és össze kell szoktatni más állattal, kutyákkal és nem lesz vele gond. Én dobermant vennék, mert szerintem szebb és és nagyon okos, ha kuvaszt is vennél csak jó szülőktől vegyél kölyköt, mert nagyon sokat visz a genetika!
2012. márc. 21. 19:50
 4/18 A kérdező kommentje:
A válaszokat köszönöm!
2012. márc. 21. 19:52
 5/18 anonim ***** válasza:
100%
Más állatok mellé én inkább kuvaszt vennék, a dobermann nem tudom mennyire tűrné meg a baromfit, hiszen ez a fajta nem erre lett kitenyésztve. Nagy terület őrzésére én szintén inkább a kuvaszt választanám, viszont ha gyerek mellé kerül, akkor jó helyről(tenyésztőtől törzskönyvvel) érdemes venni és akkor nem lesz idegbeteg, persze a nevelését sem szabad elhanyagolni.
2012. márc. 21. 20:08
 6/18 anonim ***** válasza:
22%

A dobermann jobban ragaszkodik a gyerkőchöz. A kuvasz függetlenebb fajta.

dobermannt választanám

2012. márc. 21. 20:16
 7/18 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Hát akkor majd eldöntjük......

De várok még válaszokat.....

2012. márc. 21. 20:18
 8/18 anonim ***** válasza:
100%
nekünk van egy 16 éves kuvaszunk,ez hülyeség hogy behülyül,őrzésre nagyon jó,én gyerekek mellé ajánlom,de nem a 2-3 évesek mellé
2012. márc. 21. 20:28
 9/18 A kérdező kommentje:

Köszönöm! Kuvaszunk már volt nekünk is 18 évig élt. Tudom hogy nagyon jól viselkedik ha jól van nevelve.

Legkisebb gyerek 14 éves

2012. márc. 21. 20:31
 10/18 anonim ***** válasza:
előző vagyok,nekem sajnos csak evvel meg a kaukázusival van tapasztalatom,de nézz körül,rengetek fajta van még ilyen feltételhez
2012. márc. 21. 20:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!