A megadott fajták közül az alábbi feltételek mellé melyik felelne meg a legjobban?
Nem első kutya lenne, és nem egyedüli kutya.
-szeresse a gyerekeket
-jól kijöjjön más háziállatokkal állatokkal főleg szárnyasokkal
-kinti kutya legyen
-legyen engedelmes, olyan kutya aki minden követi az utasításokat
-könnyen tanítható legyen
-jó őrző-védő fajta (de erre ne kelljen tanítani hanem ez benne legyen a génjeibe....)
-van egy nagy kertünk
-naponta volna szellemi és fizikai fárasztás
-heti 2x mezezi/erdei séták
-naponta 2,5 óra intenzív mozgás (de a többi kutyával játszhat a kertben egész nap)
Nekünk tetsző fajták:
Német juhász, Kuvasz, Komondor, Óriás vagy Közép Schnauzer, Beauceron,
varok tapasztalatokat is a fajtákkal......
Német juhász, snaci, beauceron.
Félreértés, semmi bajom a kimaradt kettővel (nekem is magyar fajtám van, igaz közepes testű). de szerintem ezek a kutyák túl önállóak, nem fogják mindig követni az utasításokat annak ellenére, hogy okosak, nem túl kutyatársaságkedvelőek, főleg felnőtt korban.
Én leginkább a beauceront ajánlom, mert a német juhász eléggé túl van tenyésztve. Ez meg egy különleges kutya, nem túl gyakori és nagyon jó munkakutya. Terelni is lehet vele, dolgozni is, és őrző-védőnek is jó.
beauceronom van, csak ajánlani tudom!
nagyszerű családi- és munkakutya, terelésre, őrző-védő sportokra, engedelmes munkára is nagyszerű. kedves, vicces, energikus, szófogadó kutyák. kreatívak, nem "szolgalelkűek", mindenféle sportot szívesen űznek, más kutyákkal is jól elvannak.
Na akkor kezdjük az elején.
Inkább családi kutya legyen, vagy inkább házőrző? Nem megy egyszerre a kettő. Ha az kell, hogy szeresse a gyerekeket és megugassa az idegeneket, akkor ne pásztor- vagy munkakutyát válasszatok. Ha az kell, hogy ne egye meg a gyereket, de megfogja a betörőt, akkor nyugodtan, bármelyik jól nevelt és jó idegrendszerű egyed képes ezekre a felsorolt fajtákból.
A válaszokat köszönöm!
Utolsó:
Értem. Azt hiszem az általad felsoroltak közül nekünk az utolsó variációt keressük....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!