Mit lehet tenni ebben a helyzetbe?
Kérdezd meg az anyót, be van-e oltva a kutyája? Kétlem, Ebben az esetben ráküldöd a jegyzőt és fizethet tetemes büntit. Ettől talán visszább veszi az agyarait.
A többihez pedig szerezz be paprika sprét. Egy-két spricc a "bátor" ebek szemébe és elmegy a kedvük a támadástól.
ha utcán harapja meg a tiédet és nincs pórázon akkor fizethet. sőt még a te kutyád orvosi költségeit is.És a pszichés terhet.
az oltás is jó ötlet,mondd az öreglánynak,hogy a chipp is kötelező, az oltás hiánya pedig 80 ezer...
Fenyegesd meg azzal, hogy oltás elmulasztása miatt, vagy a kutya utcára eresztéséért fel fogod jelenteni a jegyzőnél és tetemes bírságra számíthat.
Egyébként a jagd terrier simán lerendez egy palotapincsit :D
Persze, ez nyilvánvaló!
Nincs sok választásod...
-gazdikkal kulturált hangnemben beszélgetni felesleges, nem értik meg a lényeget
-fenyegetőzni lehet, vagy beválik, vagy nem
-hivatalos út: általában amíg nem történik embert ért harapás, addig nem foglalkoznak vele
-szemeid tárva-nyitva, ha kutya közeledik, elzavarod, ha nem megy, felrúgod...
Ugyanebben a helyzetben voltam kiskoromban, csak ránk a középtestű keverék kutyámmal egy NÉMET JUHÁSZT akartak ránk engedni, és nálunk is kiszabadult egy kutya, csak az BULLDOG volt, persze a kutyám elém lépett és megvédett a támadástól, harc volt.
AZ UTCA KÖZTERÜLET, elárulhatod a néninek, tehát MARADJON CSENDBE, NE UTASÍTGASSON, ugyanannyi jogod van ott lenni, mint neki a piacra menni!!!! Persze ne légy tiszteletlen.
Én úgy oldottam meg a problémát, hogy nem mentem többé kutyát sétáltatni, te NEHOGY ebbe a hibába ess!
A kertben tartott kutyákat is muszáj lenne sétáltatni mindenkinek! Az okait most nem részletezném, mert nem ez volt a kérdés.
Én a helyedben ay terriert lecsatoltam volna a pórázról és uccu neki. Persze néhány rúgást is bevittem volna a picsnek (nem felrúgni a magas égig), mert én már csak ilyen gonosz vagyok. Egyszerű az oka amúgy: megjegyzi h ezekkel nem jó kezdeni, mert elpáholnak.
Amikor egy 3 tagú "falka" rontott nekünk, akkor az enyémet lecsatoltam, uszítottam és segítettem neki. Azóta nagyívben kikerülnek és csak messziről ugatnak, de ha odafordulok h meginduljak, akkor már rohannak is el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!