Ilyen helyzetbe mit kell tenni?
mit kell tenni olyan helyzetben ha mondjuk napközben szül a kutyus, és elakadt az egyik kicsi a szülőcsatornában, az orvos meg egy kicsit messziről jön mert máshoz hivták ki, és késik?
hogyan kell segíteni a kutyusnak??
be kell nyúlni és ki kell húzni. Ha farfekvéses akkor a hátsó két láb megfogásával. Ha a feje akad el az egyik kezünk mutató-, és középsőujjával a hüvelybe nyúlva, ujjainkat kampóként használva az állkapocs mögött kétoldalt megfogjuk a kölyök fejét, és kíméletes húzással világra segítjük. Húzni csak akkor lehet ha a szuka éppen nyom, pihenési szakaszban nem.
a burkot fel kell szakítani. a kicsit szárazra kell dörgölni jól megrázni fejjel lefelé a kölyköket jó erősen, stabilan tartva a fejüket és a nyakukat, hogy az esetlegesen lenyelt magzatvíz távozzon az orron és a szájon át és szájjal ki is szoktam azt szívni. A köldökzsinórt el kell vágni ha van érfogó akkor azzal ha nincs steril fogselyemmel elkötni.
oh nagyon köszi a válaszokat!!
am kiszívni mivel kell??
szájjal kell kiszívni....rájöttem
rosszul olvastam:)xD
és ha megvolt ez a kiszívás, köldök zsinór lekötés stb
utánna kell neki hangot adnia??"síró"hangot??
ha megáll a kicsi szíve akkor mit kell tenni??és hogyan?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!