Miért vannak az emberek olyan rossz véleménnyel a keverék/korcs kutyákról?
Ha józan paraszti ésszel belegondolunk, minél keverékebb egy kutya, annál kevesebb az esély a fajtabetegségekre,
nincs standard, azaz nincs mitől eltérni,
és én nagyon büszke lennék arra, hogy a kutyám EGYEDI, küllemre és jellemre csak nekem van olyan, nem jön szembe minden második sarkon mint például egy túltenyésztett fajtársa.
Lehet csak én vagyok túl elfogult, mivel nagyon nagy állatbarát vagyok, minden fajtát elismerek, minden állatot imádok... Vélemények?
Hmm... Elgondolkodtató és őszinte válasz, köszönöm szépen.
A többi hozzászólónak is köszönöm szépen a válaszokat! :)
Mint mondtam, olyan fajtám van akit nagyon kevesen tartanak szépnek. Úgyhogy biztos nem azért tartom, mert megtanultam, hogy mi a szép.
Persze most mondhatom, hogy én sportolni meg dolgozni akarok a kutyával, akkor mindenki azonnal megérti. De azt gondolom, hogy enélkül is ugyanannyit kéne érjen a véleményem és el kéne fogadni.
Meg aztán melyik kutyának ártok azzal, hogy nem tetszik? Valószínűleg azzal ártanék neki, hogy magamhoz venném ennek ellenére, és boldogtalan lennék mert nem olyan amilyen akarok. Nem szaporítom őket, nem dobom ki. Más bűnét meg nem szeretném állandóan jóvátenni vagy bűnhődni érte.
Különben meg belsőre sem tetszenek, hisz nem is lehet előre meghatározni, hogy milyenek lesznek, de abban is van egy ízlésem és nem várhatok felnőtt koráig, hogy kiderüljön, passzol-e bele.
Én nem a keverék kutyusokat ítélem el, hanem azokat, akik direkt szaporítják őket, hogy eladhassák. Egy keverék kutyus is érez, és tud szeretni, ugyanúgy mint egy fajtatiszta.
Nagyon sok kutyus van menhelyen az ilyen b*i szaporítók miatt... nah szóval én szeretem a keverék kutyusokat, is..semmivel se látom különbnek őket.. Igaz, hogy nekem fajtatiszta kutyusom van, de ha tehetném minden kutyust megmentenék az utcáról :S (:
06:46 ezt nekem írtad? Már bocsi, de engem sosem csaptak be és nem vettem szaporítótól kutyát. Én rendes tenyésztőtől vettem, egy rendes kutyát aki pont úgy néz ki, viselkedik és dolgozik ahogy én szerettem volna, és tökéletesen meg vagyok vele elégedve 11 éve.
Ne magadból indulj ki.
"Már bocsi, de engem sosem csaptak be és nem vettem szaporítótól kutyát."
Nem arra értettem a becsapást, de hagyjuk, hiába is magyaráznám.
"Ja és nem tudom, de te van nagy világméretű összeesküvéselméletben élhetsz, mindenesetre elég vicces."
Nem.
Lehet, hogy a magyarázatoddal van a baj, nem az én értelmezésemmel? Igazábóül semmi konkrétat nem mondasz, csak ködösítesz.
Na mindegy, ami biztos: nem történik semmi akkor ha valakinek más az ízlése.
Ja és ha nem olvastad volna, még egyszer elmondom: kedvenc fajtám baromi népszerűtlen, baromi olcsó, nem tartják szépnek és senki sem ismeri. Nem éri meg szaporítani sem tenyészteni, nem remlámozzák sehol és nem sokan vannak akik hobbiból tartják ugyanis nem is tudják hogy létezik...
Én meg köszi szépen de például terelésre nem fogok menhelyről kutyát, hozzál te aztán meglátjuk mi lesz. De nehogymár EGYÉB esetben meg kéne magyarázzam, hogy miért tetszik x jobban mint y. Jogom van hozzá, és senkinek sem ártok vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!