Tényleg rossz hatással van egy pici babára, ha macska van mellette? Állitólag, könnyebben kialakul az allergia-ami fulladással jár. Én is allergiás vagyok, de csak a keverék macskákra-bármennyire is hülyén hangzik.
Épp fordítva van. Azok a gyerekek, akik állatok mellett nőttek fel, kevésbé lesznek allergiásak, mint azok akik csak felnőtt korukban tartanak macskát.
Azt mondjuk nem értem, hogy csak a keverék cicákra vagy allergiás, ilyet még nem hallottam.
"Épp fordítva van. Azok a gyerekek, akik állatok mellett nőttek fel, kevésbé lesznek allergiásak, mint azok akik csak felnőtt korukban tartanak macskát. "
Nagy tévedés! Ez az immunrendszer kórokozókkal szembeni ellállására vonatkozik, nem az allergiára! Ha 10szer megcsíp a méh gond nélkül, akkor 11. alkalommal nyugodtan lehet anafilaxiás sokkaot kapni. Mert az allergénnel való korábbi találkozás nem segít elkerülni az allergiát, sőt, ha valaki hajlamos rá, akkor ront a helyzetén.
A hangsúly itt azon van, hogy nem lehet tudni, mivel nem tudjuk pontosan az allergia hogyan és mért alakul ki. Ez ilyen mindent vgy semmit játék, vagy allergiás lesz, vagy nem, de önmagában az, hogy találkozik a macskával még nem gond. Ha majd látod a tüneteket, akkor kell sürgősen elzárni tőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!