Közületek hány gazdinak volt már kullancsos a kutyája és mennyinek lett következménye?
Nekem kb. 11 vagy 12 éve volt a kaukázusimban szinte naponta kullancs, de soha nem volt baja tőle, kiszedtük, megfigyeltük ebet. Nem nagyon rémlik, hogy akkoriban mekkora gondot okoztak a kis tetük pl. az ismeretségi körömben.
Az elmúlt években viszont annál inkább, hála a nem írtásnak... :((
Labradorom talán 2 éves volt, mikor babéziás lett. Kapott imizolt és infúziót, hála az egnek hamar felgyógyult belőle maradandó károsodás nélkül. Pedig az orvos nem sok jóval bíztatott akkoriban. Azóta lekopogom nem volt nagyon dolgunk velük, persze meg is tesszük az óvintézkedéseket. Nyakörv vagy spot on, illetve séták előtt és után Neostomosannal is lefújom őket. Ne rettegj ennyire tőlük, nem szabad. Tudom milyen ez, régebben én is rettegve indultam sétálni, séták után átkutattam őket mint egy őrült, hogy nincs e kullancsuk. Sajnos egyre több lesz, hiszen nem lehet írtani hivatalosan őket és nincs is tartós, nagyon hideg tél, ami elpusztíthatná őket. Bár a mostani fagyok nem tudom mennyit tehettek el láb alól.
szia!
Most vettem épp ki 3 napja egyet a kutyámból, pedig Kiltix volt rajta. Vettem neki újat :)). Eddig csak a beagle lett babéziás kb 4 éve, de kikezelték Nyíregyházán az állatklinikán. Amúgy nagyon sokat vettem ki a spánielből, a macskából is. Sőt, a spani úgy felszedte az utolsó éveiben, hogy nem is ment sétálni, mert már gyenge volt,l süket és vak! A saját udvarunkra feljött a kullancs.
Én már szedtem ki tiszta feketét, zöldeset, és legutóbb fekete fehér pöttyöset.
Amúgy mindegy, hogyan szedi ki valaki a kullancsot, nem azon múlik, hogy fertőzött lesz -e a kutya.(de ne nyomjuk össze!) Ugyan is a kullancs rögtön fertőz. Ha nem lesz beteg a kutya, akkor nem volt a kullancs fertőzött. Ennyi. Az én beagle-m is rögtön beteg lett tőle.
Szia!
Én is nagyon félek a kullancsoktól. Már volt benne egy jól megszívta magát, szaladtunk is az állatdokihoz babesia elleni oltásra. Szerencsére semmi baja nem lett. Ma például a kutyasulinál ment bele a kutyámba, de egyből kiszedtem szerencsére csak a szőrében volt még nem a bőrében.
szia!
A mai séta alkalmával (tópart), új Kiltix nyakörvvel 2 kullancsot szedett fel Csili! Most szedtem ki a másodikat, remélem, több nincs benne...A második még nem volt beleragadva. Csak tudnám, akkor miért vettem 5000Ft-ért nyakörvet neki...
A babézia elleni oltás még nem igazán megfelelő.
A kullancs nem azonnal fertőz, ha belemegy a kutyába. Eleinte keresi a helyet, majd egy ideig eltart a befúródás. Ezek után kezd csak fertőzni, amikor már vért szív.Ha előtte sikerül kivenni,nincs fertőzés.
ma 17:15
A nyakörvek nem távol tartják a kullancsot, hanem megölik, amikor befúródik. Vagyis a szívás előtt, amikor fertőznének.
Most lett babéziás a kutyám. Két napja szökött el és betegen tért haza. De szerencsére csak enyhe fokozat....
Egyébként nagyon jól viseli magát,kiskorában is túlélt már egy halálos betegséget(:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!