Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Közületek hány gazdinak volt...

Közületek hány gazdinak volt már kullancsos a kutyája és mennyinek lett következménye?

Figyelt kérdés
Itt a környékünkön nagyon sok gazditól hallottam már, hogy kullancsos volt a kutya, vagy ne adj' Isten még babéziás is. Pár embertől azt hallottam, hogy volt, hogy 20 kullancsot szedett ki a kutyájából. Én nagyon félek most a kullancsoktól, mert első kutyám van és ez a babézia nagyon rémisztően hangzik. Van nyakörve és spot on-t is használunk biztos ami biztos alapon, de érdekelne, hogy csak a mi környékünkön jellemző ennyire a kullancs vagy ez tényleg ennyire gyakori?
2012. márc. 17. 20:36
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:

Nekem kb. 11 vagy 12 éve volt a kaukázusimban szinte naponta kullancs, de soha nem volt baja tőle, kiszedtük, megfigyeltük ebet. Nem nagyon rémlik, hogy akkoriban mekkora gondot okoztak a kis tetük pl. az ismeretségi körömben.

Az elmúlt években viszont annál inkább, hála a nem írtásnak... :((

Labradorom talán 2 éves volt, mikor babéziás lett. Kapott imizolt és infúziót, hála az egnek hamar felgyógyult belőle maradandó károsodás nélkül. Pedig az orvos nem sok jóval bíztatott akkoriban. Azóta lekopogom nem volt nagyon dolgunk velük, persze meg is tesszük az óvintézkedéseket. Nyakörv vagy spot on, illetve séták előtt és után Neostomosannal is lefújom őket. Ne rettegj ennyire tőlük, nem szabad. Tudom milyen ez, régebben én is rettegve indultam sétálni, séták után átkutattam őket mint egy őrült, hogy nincs e kullancsuk. Sajnos egyre több lesz, hiszen nem lehet írtani hivatalosan őket és nincs is tartós, nagyon hideg tél, ami elpusztíthatná őket. Bár a mostani fagyok nem tudom mennyit tehettek el láb alól.

2012. márc. 18. 09:20
 12/21 anonim ***** válasza:

szia!

Most vettem épp ki 3 napja egyet a kutyámból, pedig Kiltix volt rajta. Vettem neki újat :)). Eddig csak a beagle lett babéziás kb 4 éve, de kikezelték Nyíregyházán az állatklinikán. Amúgy nagyon sokat vettem ki a spánielből, a macskából is. Sőt, a spani úgy felszedte az utolsó éveiben, hogy nem is ment sétálni, mert már gyenge volt,l süket és vak! A saját udvarunkra feljött a kullancs.

Én már szedtem ki tiszta feketét, zöldeset, és legutóbb fekete fehér pöttyöset.

Amúgy mindegy, hogyan szedi ki valaki a kullancsot, nem azon múlik, hogy fertőzött lesz -e a kutya.(de ne nyomjuk össze!) Ugyan is a kullancs rögtön fertőz. Ha nem lesz beteg a kutya, akkor nem volt a kullancs fertőzött. Ennyi. Az én beagle-m is rögtön beteg lett tőle.

2012. márc. 18. 10:38
 13/21 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Bár nem nyugodtam meg!:) De ezek szerint nem sok mindent tudok tenni azon kívül, hogy figyelem a kutyát.:( Igazából attól félek, hogy nem is veszem észre, csak ha már késő, mert sűrű, fekete és hosszú bundája van.:S Nem éppen a legideálisabb, hogy észrevegyem benne a kullancsot. Mindig végigtapogatom séták után, bár ha észreveszem és fertőzött volt, akkor meg tényleg mindegy. Jajj kellett nekem kutya!:D Most aggódhatok érte egész életében!:)
2012. márc. 18. 13:00
 14/21 anonim ***** válasza:

Szia!

Én is nagyon félek a kullancsoktól. Már volt benne egy jól megszívta magát, szaladtunk is az állatdokihoz babesia elleni oltásra. Szerencsére semmi baja nem lett. Ma például a kutyasulinál ment bele a kutyámba, de egyből kiszedtem szerencsére csak a szőrében volt még nem a bőrében.

2012. márc. 18. 13:56
 15/21 A kérdező kommentje:
Van olyan, hogy babézia elleni oltás?:O Azt hittem már csak gyógyítani lehet, de megelőzni nem. Vagy ezt csak akkor adják be, ha kullancsot találok benne? Vagy ez hogy működik?
2012. márc. 18. 14:20
 16/21 anonim ***** válasza:

szia!

A mai séta alkalmával (tópart), új Kiltix nyakörvvel 2 kullancsot szedett fel Csili! Most szedtem ki a másodikat, remélem, több nincs benne...A második még nem volt beleragadva. Csak tudnám, akkor miért vettem 5000Ft-ért nyakörvet neki...

2012. márc. 18. 17:15
 17/21 anonim ***** válasza:

A babézia elleni oltás még nem igazán megfelelő.

A kullancs nem azonnal fertőz, ha belemegy a kutyába. Eleinte keresi a helyet, majd egy ideig eltart a befúródás. Ezek után kezd csak fertőzni, amikor már vért szív.Ha előtte sikerül kivenni,nincs fertőzés.

2012. márc. 18. 17:45
 18/21 anonim ***** válasza:

ma 17:15

A nyakörvek nem távol tartják a kullancsot, hanem megölik, amikor befúródik. Vagyis a szívás előtt, amikor fertőznének.

2012. márc. 18. 17:46
 19/21 anonim válasza:

Most lett babéziás a kutyám. Két napja szökött el és betegen tért haza. De szerencsére csak enyhe fokozat....

Egyébként nagyon jól viseli magát,kiskorában is túlélt már egy halálos betegséget(:

2014. márc. 28. 19:45
 20/21 anonim válasza:
Egyébként ő egy beagle (:
2014. márc. 28. 19:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!