Mit kell tudni egy francia bulldogról? Most vennék először ilyen kutyust. Kertben tartható? Tapasztalatok érdekelnek!
Szia!
Én nem rajongok a fajtáért ugyan, de sok barátomnak van franciskája:)
- szobakutya
- légzőszervi, érrendszeri - főleg szív és gerincproblémái gyakran vannak sajnos.
- öreg korukban az ínyük elsorvad és hát nem szép amit írok, de olyan rothadó szagú a szájuk, hogy ihajj (egyszer erre a szagra ébredtem.:D)
Ilyenkor a fogait sajnos ki kell húzatni.
- vannak aktívabb egyedek is, de alapjában véve elég kis mozgásigényű, lusta, hízásra kissé hajlamos fajta.
- szerintem egy tehénnél is több liter gázt termel egy nap.
- böfög és horkol is
(most ezt nem f.kázásból írom, tényleg így van.)
- a rövid orra miatt könnyen megfázik, nyáron meg hamar felhevül.
- kifejezetten futtatni nem érdemes.
és a legfontosabb:
ha a fenti tulajdonságok ellenére is ezt a fajtát szeretnéd, csakis törzskönyveset válassz, tenyésztőtől.
ha szaporítótól van, nagy eséllyel a fél havi fizetésed állatorvosra fog menni.
Szia!
Nekem és a vőlegényemnek francia bulldogunk van, 9 hónapos :)
Bent van a lakásban, de csak a lenti szinten ahol a nappali van, meg az előszoba, fel a szobákba nem jön fel soha :)
Én nem tudok róla rosszat írni, nagyon aranyos, kedves kutyafajta. Ő már a 2. nekünk, mert az első sajnos meghalt, belefulladt a medencébe :(((( De ő is borzasztóan aranyos kutya volt.
Na szóval..anyukám nem szereti a kutyákat, de őt imádja, a párom szülei is azt mondogatják, ha ők egyszer vesznek kutyát, biztos, hogy ilyet fognak.
Annyira társasági kutya, hogy egész nap követ, mint egy kis utánfutó, mi vagyunk a mindenei :) Ha leülünk, akkor leül a lábfejünkre, csak hogy hozzánk érjen :)
Igaz, hogy rövid az orra és ha fut, akkor hörög, röfög, vagy ha simizem, akkor is röfög, de én imádom :) Aludni nem lehet vele együtt, mert horkol :D
Egyáltalán nem büdös a szája :) A szőre viszont hullik picit, mert ugye szobakutya. Ha kint lenne, akkor az évszakhoz viszonyulna, de így mivel nem tudja, hogy tél van e vagy nyár, nem tud vedleni, és azért folyamatosan hullajtja. De ez már szobakutyákkal is így van. de nem vészesen hullik, csak néha néha a kis rövid szőre :)
Nagyon édes kutya tényleg, én csak ajánlani tudom. Alszik egész nap, eszik, és hozzánk alkalmazkodik. Ha alszunk délután 1ig, akkor addig kibirja pisilés nélkül, és ő is alszik, ha felkelünk éjjel, akkor felkel :)
Meg ugye nem tud úszni :( Ezért is halt meg az előző kutyuskánk! :(
Ha esetleg érdekel tudok ajánlani Neked pár jó tenyésztőt :)
Mi egy neves tenyésztőtől vettünk, nem kevés összegért, de semmiképp sem vegyél szaporítótól, ebben igaza van ez előttem szólónak!
Véletlenül elküldtem :)
Lényeg az, hogy én csak ajánlani tudom, borzasztóan aranyos kutya, hálás, és nagyon okos!
Ha rosszat csinált, és még nem is szóltam rá, húzza be a fülét és a nyelvét dugdossa ki, és utána ha haragszom rá, jön oda, és bújik, hogy ne haragudjak rá tovább :)
Imádom!
Ha esetleg szeretnél ilyet, tudok jó tenyésztőket, akiktől érdemes venni! :)
Ja és még annyit, hogy tartható kertben :)
A mienk imád kint lenni az udvaron, van hogy kint van egész nap :) Úgy kell bekönyörögni!
A tenyésztőnek több kutyája van, és pár darab kint van az udvaron :) Ha hozzászokik, akkor lehet kint tartani, de a mi kutyusunk speciel imádja a meleget, az előszobában ahol a kuckója van, ott egy radiátor is található, és úgy alszik, hogy hozzábújik :D ő fázós kutyus nagyon, de csak mert mi így neveltük. :)
Ha kint lett volna kicsi korától, akkor megszokta volna a hideget :)
Tervezzük a babát a párommal most, és ha megszületik, akkor tuti, hogy kint lesz az udvaron :) Csináltunk már kintre neki egy házat, és akkor ott lesz, maximum éjszakára engedjük be :)
Itt van még egy kép róla :)
Nekem Francia Bulldogom van :
Nagyon család szeretők
inkább házban tartani
horkolnak .. deezért is imádni valók nagyon aranyos kutyák
kis korában nagyon mozgékony az enyém 4hónapos de ha le viszem sétáltatni nem bírom elkapni :D (komoly)
kényesek nagyon azt tudni kell .. ha én nem foglalkozok vele kb 10 percet mar nyüszíít :D
szerintem nagyon édes kutyusok :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!