Szállító box és kölyök kutya?
Elég érdekes kérdéssel fordulok hozzátok, de igazából mivel még ilyet nem tapasztaltam, kiváncsi lennék a véleményetekre.
Van két németjuhász kutyám, az egyik másfél éves, a másik 2 hónapos.
Mind a kettővel szeretnék iskolába járni, de ezt csak úgy tudtam megoldani, hogy a kicsit beraktam a szállító boxba, a nagy pedig mellette (a kocsiba, hátul) utazott). Nagy meglepődésemre, mire odaértünk a célhoz a kicsi belerondított a boxba (úgy,hogy kb. 10 perces út volt és előtte a kennelből hoztam ki, tehát még azt sem leht mondani, hogy nem végezte el a dolgát).
Hazafelé meg belepisilt....
azért nem tudok mit kezdeni a helyzettel, mert a nagy (kicsinek sem) soha nem csinált ilyet. Ha őt ott hagytam pár órára a kocsiban (6 hónaposan is), akkor is megvárta míg kiengedem..
Jah.. és a kölyköm észveszejtően visít, pedig ott ül mellette a másik, rágja a boxot, stb. A nagy szintén nem produkált ilyen "tüneteket"..
Szerintetek!? Hogy szoktassam be? Nem akarok állandóan boxot takarítani ilyen dolgok miatt....
Köszi
Köszi a válaszokat :)
Kutyaiskolába természetesen nem a csoportba fogok beállni, csak ovis kutyák közé viszem. ahová járok van ovi és bölcsi rész is. Oda már lehet vinni piciket is.
Beraktam, mert azt hittem - én hülye -, hogy ő is ugyanúgy fog működni mint a másik németjuhászom, aki szintén első alkalomra elfeküdt és aludt.
Ezért nem is próbálkoztam más alternatív módszerekkel, de akkor következőleg berakom neki a plüssjátékát a kocsiba és mellettem, az anyósülésen fog utazni, majd maximum harcászkodok vele.. :)
Szerintetek ez megoldható?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!