Kutyák spermavizsgálata? Mi lehet a gond?
Eddig egészségesen fedező kan kutyám az utóbbi három fedezésénél sikertelen volt. Első alkalommal természetes úton próbálkoztunk 11. napon egy szukával, üresen maradt. Utána ugyanazzal a szukával következő tüzelésnél mesterségesen 10. napon, ismét üresen maradt, pedig egy évvel ezelőtt ettől a szukától 11 kölyök született. Két hónapja egy másik leányzót hoztak progeszteron szint méréssel elvileg pont időben, két nap különbséggel kétszer mesterségesen termékenyítettük, ő is üres maradt.
A dokik mindhárom alkalommal mikroszkópban megvizsgálták a spermát, nem láttak semmilyen rendellenességet, jó minőségűnek és mennyiségűnek tűnt. A kan 6 éves, korábban is volt már 8 és 11 kölykös alom tőle, természetes úton.
Érdemes lenne egy teljeskörű spermavizsgálatot csináltatnom? Lehet újonnan előjött gond egy esetleges, korábban jól fedező kannál?
második vagyok.
Sajnos az a gond, hogy sokan teljesen figyelmen kívülhagyják a herpeszt, csak akkor foglalkoznak vele,amikor már baj van. vagy meddő a kan,szuka,vagy halnak a kicsik.
ha én külföldre megyek fedeztetni,kérik az egy hónapon keresztüli,heti herpesztesztet. és bizony én is elkérem,mert ma már a kutyák felel herpeszes.
Sziasztok! Köszönöm a válaszokat, és nem én pontoztalak le titeket!
Én most néztem meg először, hogy írt- már valaki..
Elég gáz ha herpeszünk lesz..:(
Egyébként ha jól tudom herpesz esetén születhet alom, csak nagy valószínőséggel 4-5 hetesen elpusztulnának nem?
Vagy teljes meddőséget is okozhat? Merthogy, most úgy tűnik nem is vemhesültek a szukák..
:( Megyünk ismét tesztelni..
Egyébként az összes fedezett szukának első alom volt, szóval ha tényleg herpesz, akkor valamiről nem tudok..:S Akkor viszont nagyon mérges leszek..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!