A páromnál van az egyik kölyök kutyám (cane corso 9 hónapos), mert az otthonomba van másik 3 és oda nem vihetem. Az a bajom, hogy van mellette 1 kis keverék kutya és mindig bántja, később ez biztos fordulni fog és ezt, hogy bírnám elkerülni?
Miért nyírná ki? Normális kutya nem öli meg a behódoló riválist. Valószínű még kölyök vagy fiatal korban be fog állni a dominancia sorrend a corso javára, lehet lesz egy kis vér és seb, de az ölés nagyon-nagyon ritka olyan kutyáknál, amik együtt élnek.
De az is lehet, hogy a másik kutya lesz a domináns. Láttam én már jóval kisebb termetű, de agilis kutyát dominánsként viselkedni falkában, ahol jóval nagyobb kutyák is voltak mellette.
Nyilvánvalóan a kutyák hozzá nem értő gazda kezében vannak. Ha nem így lenne, akkor a keverék nem terrorizálná a corsot.
Azt, hogy miért írtam, hogy ki fogja nyírni, elég ha valaki ismeri a fajtát. Ráadásul két kanról beszélünk.
Ne kelljen bemutatni milyen egy ivarérett kan cane corso.
Én láttam angol masztiffot és francia bulldogot együtt. És a bulldog volt a domináns, a masztiff tűrt mindent. Nem a mérettől függ. Persze ha két egyenlő dominanciával felvértezett egyed kerül össze, akkor ott az erősebb nyer. De továbbra sem gondolom azt, hogy a cane corso megölné azt a kutyát, amivel 1-1,5 éve együtt él.
Az én kutyám is domináns mégse öl meg emiatt más kutyát. Kicsit helyrerakja ha arról van szó, bár többnyire erre sincs szükség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!