Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » 10 hónapos kan kutyámat...

Mocs-ok kérdése:

10 hónapos kan kutyámat vihetem fedeztetni?

Figyelt kérdés

2012. márc. 13. 21:50
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
72%
Csak légyszi azt áruld el, hogy jutott eszedbe ez egyáltalán?
2012. márc. 13. 23:07
 12/17 anonim ***** válasza:
85%

óóó ne már kérlek...:(

nem hiszem el, hogy állandóan jönnek ilyen kérdések... (és hányan szaporítanak úgy, hogy itt nem kérdeznek...)

figyu...

iszonyú fáradt vagyok, de megpróbálom elmagyarázni, miért NE pároztasd a kutyád.

- a kutya nem fantáziál szexi kutyalányokról, semmi baja nem lesz, ha nem párzik. mellesleg a csúnya betegségeket és az elszökéseket elkerülendő én ivartalaníttatnám a helyedben.

- biztos vagyok benne, hogy nem TK-s a kutyád (az nem TK, hogy lenne, csak nem váltottuk ki...). Ettől még lehet nagyon szép!

Csak tudod ezzel az a baj, hogy még a TK-s kutyák közül sem mindenki pározhat ám!

a tenyésztők nem csak találomra fognak egy szuka meg egy kan mopszot, hogy na ebből de szép kiskutyák lesznek...

megpróbálnak minél jobb, előnyösebb tulajdonságú almokat lehozni.

Ha te veszel 2 TK nélküli mopszot, és lesz egy alom (egyrészt kiderülhet, hogy az egyik szülő mopszikába került egy kis bulldog vér ami rajta ugyan nem látszott mert teszem azt recesszív gén, de az utódok fele már jóindulattal sem látszik mopsznak...), akkor lehet, hogy kiderül, hogy a kölykök között van szívbeteg, hörgős, gyenge csontozatú, allergiás,...

lehet, hogy ez a szülőkön nem látszott...

Néha még a nagyszülőkön sem.

De a gén ott van, és az alom kölykei bizony problémásak lesznek.

(nem beszélve arról, hogy a "divatfajták" között sajnos már szinte biztos, hogy valamilyen betegsége lesz a kutyának... idegi vagy szervi,...)

De tegyük fel, nem győztelek meg, és elviszed a kutyád fedezni.

Jön is az alom.

Kéred a részed az eladott kölykök után, mondjuk 10%-ot.

Aha... tudod, mit fogsz kapni? Lópikulát.

mert CSAK ahhoz, hogy a kölykök életben maradjanak (és tegyük fel a szuka ellésénél nem lépett fel komplikáció), mindegyiknek 3 oltáson és egy féregtelenítésen át kell esniük. (több féregtelenítésen is, de nézzük a spúr verziót.)

Most egy oltás orvosonként változó, minimum 2.000 forint.

Született 5 kölyök.

1 oltás sorozat = 10.000

mindhárom oltássorozat = 30.000

(+ 2.500 a féreghajtás.

Ma már kötelező lenne a chip is, amit a kölykök elajándékozása/eladása előtt a gazdának kellene berakatni, ez darabonként 5.000, de gondolom chip nem kerülne beléjük az ár miatt...

Pár hetes koruktól táp is kell...

Erre számoljunk 10.000 forintot.

Na most egy ilyen kölyköt 10.000-ért szoktak tudni eladni.

5 kölyök ára 50.000 forint (ha sikerült egyáltalán elpasszolni)

de költött rá a mamakutya gazdája durván 45.000 forintot...

Most a nyeresége 5.000 forint.

Ennek a 10%-a, amire igényt tarthatsz 500 forint.

és mindezért veszélyeztettétek az anyakutya életét, lehoztatok egy tök felesleges almot, ahol a kutyák között ki tudja mennyinek lesz örökletes baja, és felmérések szerint az ilyen kutyák 70%-a 1 éves kora előtt a sintértelepen köt ki.

nem beszélve arról, ha a kölyköket 3 hónapos korukig nem tudjátok elpasszolni, a felesleget (2-3 kutyát lehet tartani körzeti rendelettől függően) automatikusan elviszi a sintér.

Most annyira kell ezt?...

és hangsúlyozom, a kan kutyák nem fantáziálnak sztriptízelő szukákról...

ezt nyugodtan megkérdezheted az állatorvostól, a biológia tanárodtól, akárkitől, ez tudományos tény.

Szóval se azért nem éri meg, mert "jaj a kutyám hadd legyen boldog" (megjegyzem a párzás mindkét félnek fájdalmas), se pénznyereség reményében (vagy ha mégis, azt nagyon alja dolognak tartom).

Nekem is van egy gyönyörű, de tényleg elképesztően szép TK nélküli (egyelőre) ivaros kan KÁJom, még az állatorvos is azt hitte, TK-s (az előző KÁJom TK-s volt, de hiába, a méhe olyan volt belülről, mint egy odakozmált rántotta pedig nem akármilyen vérvonalú volt - de látod, ezért sem mindegy, kit lehet pároztatni), és az asszisztensnek meg van egy TK-s KÁJ szukája...

Felmerült a pároztatás, de mondtam, hogy felejtős, mert az én fiacskámnak nincs TK-ja.

Ennyiben maradt a dolog, innentől nekik sem volt kérdés, hogy ez nem lenne okés.

Remélem, nem hiába koptattam a billentyűzetet annak ellenére, hogy hulla fáradt vagyok és sikerült Téged észérvekkel meggyőznöm.:)

(Mellesleg jól írták, a kutyád még nagyon fiatalka, a szuka valószínűleg magára sem venné.)

2012. márc. 13. 23:07
 13/17 anonim ***** válasza:
83%

nem. Nem isfog neki sikerülni. Ez kb olyan mintha egy 11 éves fiúcskával akarnál gyereket csinálni.

a kutya még nem tenyészérett. A kisebb fajták másfélévesen,az óriástestűek 3 évesen lesznek tenyészérettek.

(és egyébként se szaporíts)

2012. márc. 14. 04:08
 14/17 anonim ***** válasza:
70%
Az állatorvosok véleménye alapján 2-5 év között lehet pároztatni a kutyákat. Ekkor születnek a legerősebb és legéletrevalóbb kölykök. Elvileg az a legjobb, ha nem születik 4 kutyánál több, ekkor nagyon erősek lesznek.
2012. márc. 14. 07:54
 15/17 anonim ***** válasza:
68%

miért nem lehet vinnniii???!!!

1.-NEM ivarérett

2.-Ne szaporits!

Egészen egyszerű

2012. márc. 14. 12:05
 16/17 anonim ***** válasza:
53%

kijavítalak 4.500-5.000 az oltások, 3.900 a veszettség elleni:) Az enyémnek 4 oltást adtak veszettség ellenivel együtt. Ebből 3-mat én fizettem. Csak az elsőt adatta a tenyésztő + a féreghajtások.

De ez attól függ, mikor sikerül eladni a kutyusokat...2 hetente kell oltatni, ha törik ha szakad. De a mocskos szaporítók fele nem is féreg hajtja, sem oltja a kutyusokat..

Hmm..szóval egy újabb szaporító...siralmas.

2012. jún. 25. 18:55
 17/17 anonim ***** válasza:

szuka kutyákat szoktak fedeztetni...

kan kutyákat meg fedezni, de te oda se vidd inkább..

2012. júl. 18. 18:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!