10 hónapos, Francia bulldog kan kutyámat, szeretném fedeztetni, viszont nem vagyok tisztában, ennek a menetével. Mennyi idős kortól lehet? Mit kell felmutatni? Stb.
Az első és legfontosabb, h 18 hónapos kora előtt nem szabad. Utána is csak akkor ha:
- törzskönyves
- megvan a tenyészszemléje
- megvannak az egészségügyi szűrései
...és ezek a legalapabb dolgok.
Egyáltalán miért szeretnél fedeztetni, és miből gondolod h mindenképp muszáj?
Kedves barátom. Akkor lehet fedeztetni ha:
-Meg van a törzskönyv
-Szűrések
-Tenyésszemle
És ezek az alapok.
Ajánlok jobbat: IVARTALANÍSD!
Szerintem nincs vele baj, hogy fedeztetni akarja, HA valóban egy kiemelkedő vérvonalból származó kutya, minden egészségügyi szűrése, oltásai, chipje megvan, van törzskönyve is, és tenyésztőhöz akarja vinni fedezni.
Nyilván, ha egy szaporítóhoz viszi, azzal egyáltalán nem értek egyet. Arról nem is beszélve, hogy itt például az anyagi vonzat is jobb egy tenyésztőnél, mert általában egy kiskutya árát szokták adni, ami nem 20 ezer.
Az is tuti, hogy elsőre nem fogja tudni neves kennelbe vinni, mert ott is inkább a kiállításokon győztes kutyákat, meg az ultrachampionokat keresik.
Szóval ha valóban szeretnéd, hogy a kutyádból tenyészkan legyen, akkor először is kezdj el kiállításokra, versenyekre járni vele, mert csak úgy lesz esélyed kenneltulajdonosokhoz elvinni (és szerintem csak így van értelme).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!