Szeretnék saját kutyát! Azonban sokat dolgozok. Milyen kutyát válasszak ha kb egy két órám van naponta rá. Illetve a szabadnapjaimon (Heti 2-3 nap) több időm? Valami apróbb termetűre gondoltam!
utolsónak:
Jó de tegyük fel ez a munkaideje: 8ra megy dolgozni 12 órázik hazaér este 8ra.. reggel tudja akkor csak levinni tegyük fel munkahelye se a szomszédba van hanem mondjuk 40 km az fél óra kocsi..akkor el kell indulnia negyed 8 körül plusz reggeli rituálé akkor fél 7kor reggel leviszi a kutyát..oké..utána mi jön? igen este 8 óra legközelebb és ha panelben lakik akkor az a lehető legrosszabb főleg gondolj bele egy kölyökbe akit akkor választottak el mamájától..bele se akarok gondolni..
Én az utolsó mondatoddal szimpatizálok,hogy várja meg a nyugdíjas kort:)
Vagy vegyen egy hörcsögöt..
De ezek csak feltevések de reálisak szerintem.. Majd ha a kérdező visszaír megtudjuk..
kvattagirl:
Nem mindenki teheti meg, hogy otthon legyen a kutyával egész nap/ valaki legyen vele/ magával vigye a munkahelyére. De még egy garzonban is megoldható a kutyatartás úgy, hogy a kutya napközben magára van hagyva. Az én kutyám se panaszkodott soha, pedig igencsak aktív, nagy mozgásigényű, ráadásul még kölyök is a drága. Ahhoz, hogy valaki normálisan tartson kutyát nem kell, hogy akörül is forogjon a világ, hogy úristen mi lesz vele, ha otthon kell hagynom 5-6-8órára? Mi lenne? Pihen, ha hazaérek tudja, hogy megyünk sétálni, játszani, tanulunk...
Ehhez tényleg megfelelő hozzáállás kell és a kutyát le kell mozgatni, van olyan fajta aminek 30-40perc aktív testmozgás elég és fekszik is le aludni. Egy szobatiszta kutya a napi 8-10órát kibírja, amíg a gazdi nincs otthon, 12-14et már nem biztos, de arra se mernék mérget venni, hogy nem, ha kinti-benti kutya lenne, akkor meg jó időben akár napközben egyszerűen ki is lehet tenni, nem kell ebből ekkora problémát csinálni.
Azért akárhogy nézzük, ha a napi 2óra munkanapokon aktív foglalkozást jelent és a kutya tényleg olyan fajta, ami ennél többet nem igényel csak azt hogy had lustálkodjon a gazda közelében -és ezt meg is teheti -, akkor ez teljesen rendben van.
(az itthoni kutyások nagy része kerti dísznek tartja a kutyát napi 1-2x megeteti 2x megsimogatja és kész, ehhez képest azok a kutyák napi 1óra foglalkozásnak is bőven örülnének)
Egy munkakutya ebbe beleőrülne, de egy idősebb,pl menhelyi kutyának, ami már túl van a kölyökkori rágáson/ romboláson esetleg már tudja mi az a szobatisztaság annak lehet, hogy épp egy ilyen gazdi minden vágya. A lényeg a felelős választáson és a felelős állattartáson van és persze a következetes nevelés sem elhanyagolható.
Nekem teljesen mások a nézeteim!
Az oké kertben el tud lenni egy kutyus 8-10 órát,12őt is! De egy panelban szerintem meg kínzás 10 órákat egyedül hagyni egy kutyát..
Nekem ez a meglátásom egy kutya nem dísznövény vagy egy macska aki egésznap el van mint egy fikusz...
Lehet ezt magyarázni, de nem fogadom el!
Én 1x egy héten hagyom otthon a kutyám 7 órára amikor megyek édesapámhoz,ahova nem vihetem de hiába viszem le elötte meg utána is sétálni sokat 1-1 órát akkoris éjjel kukorékol!! Pedig egy pincsiről van szó és a kérdező pont erre akar kitérni hogy azt hiszi hogy attól hogy kistestű az el van mint a befőtt!! ez az én véleményem persze a tietekben is látok igazat de teljesen egyántalán nem értek egyet!
qvittagirl szerintem is túlreagálod a dolgot...
és már miért ne ajánljak kutyafajtát?:O
(én a Noé-s vagyok)
Az jobb lenne, ha beszerezne egy jack russelt?
4 kutyám van, szerencsére én is megtehetem jelenleg, hogy csak pár órára hagyjam magukra őket (heti 2x 5 óra, amíg nem vagyok velük)...
Látom, mit csinálnak egész nap.
DÖGLENEK.:)
Lusta malacok.:)
Pedig a fele pásztorkutya, a másik fele meg terrier keverék...
Biciklis séta van a KÁJ kivételével mindenkinek, 1 óra és kivannak egész nap.:D
(A KÁJ ízületeit még kímélni kell, őt csak sétáltatom.)
a falkavonulás hétvégente 5 órás túra...
Úgy elvannak, mint a befőtt.
Ez nem azt jelenti, hogy nem kaphatók bármikor nagyobb túrára, de ha a napi 1 óra bringa megvan, akkor már boldogság van.
Kérdező, továbbra is javaslom, kérdezősködj a menhelyen, úgy tuti nem fogsz ki olyan mopszot, akit véletlenül nem lehet lelőni mert épp aktívabb a fajtatársainál...
jó kutyázást!:)
Hát én 12 órában dolgozom heti 3-4-szer és egyedül és kert nélkül a két kutya tartása biztos nem menne.
Csak a napi séta, etetés, tanítás, edzés 3-4 óra, akkor a közös pihenés, hogy csak velünk vannak, kimeríti a nap nagy részét.
Én neked nem ajánlanék kutyát, bocsi. Mert akkor jönnek a kérdések, miért teszi tönkre a bútorokat, miért nem jön vissza, miért nem szobatiszta...
Egy kutya a lakásban ugyankakkora felelősség, mint egy gyerek. Ugye a gyerekedet sem napi 1-2 órában látnád, törődnél vele?
Azért az, hogy hányan ajánlják és hányan nem, szerintem eléggé beszédes...:) Tényleg csak a kutyus érdekében írjuk ezt, és nem ellened, kérdező. Tényleg jobb, ha ezt tudod. Előttem nagyon szépen leírták, hogy mi mennyi időt igényel. A kutyus lelki ápolását + tanítását, mert ezt kell, nem lehet 1-2 órába besűríteni. Mert ahogy írta is valaki, jönnének itt az olyan kérdések, hogy a kutyus mmiét nem szobatiszta, miért nem csinálja ezt, azt, hogy lehetne leszoktatni a rongálásról ami hidd el, nem egyik napról a másikra fog menni!:) Úgy képzeld el ezt, mint a kisgyerekeknél. Vajon miért neveletlen egy kisgyerek? De én legeslegesleginkább a kutyus érzelmeit félteném itt, ahogy már írtam is valamelyik előbbi válaszomban! Vannak olyan fajták, amik inkább önfejűebbek és kevésbé igénylik a gazdi foglalkozását, de itt sem napi 1-2 órára kell gondolni! Azoknak a kutyusuknak is van érzelmi oldaluk. Komolyan fáj a szivem, ha belegondolok abba, hogy ott vár a kölyök téged magányosan egésznap!
De(!) ha arról van szó, hogy nem egyedül laksz és közben mindig valaki rá-rá tud nézni, akkor nem szóltam! Meg kicsit enyhítő körülmény valóban, ha kertes házatok van. Majd azért írd meg bővebben ezeket, ha lesz kedved.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!