Mit rontottam el a kutyámnál? Egyre agresszívabban viselkedik, ez mindenképp falkavezér-gond?
náluk elég az a néhány "alap-dolog". De menhelyen egész más, mivel ott nem érintkeznek idegenekkel, és hálásak a jó szóért meg a kajáért egyaránt.
Nem csak kajára működik, ezt nem mondtam, csak hogy akkor sétál rendesen.Persze vannak kivételek, de általában húz.Viszont én inkább az agresszivitását szeretném kezelni, csak nem tudom, hogyan.
A dolgok összefüggnek... Ha húz, az azt jelenti, hogy irányítja a sétát, onnantól kezdve meg mindent, ami séta alatt történik. Ezért kell az alapoktól kezdeni, és kezelni a húzás problémáját, az agressziót utána sokkal hatékonyabban lehet majd leállítani.
Nem tudom egyébként, hogy indítjátok a sétát, de szokj át arra, hogy leülteted szépen az ajtó mögött, és ott kell ülnie, amíg te ki nem mentél és engedélyt nem adtál arra, hogy kijöjjön ő is. Ne erőszakkal nyomd vissza, ha esetleg furakodna, csak ültesd vissza, akárhányszor megindulna. Tartsa tiszteletben már a kezdetektől, hogy te viszed őt sétálni, nem ő téged.
Nem írnám le, amiket már előttem leírtak, az mind-mind eredményes lehet!
Egy dolgon megakadt a szemem:
Ezt írtad: "Ha egész séta alatt szólongatom, tudja h van nálam falat, akkor mint a kisangyal,de ha csak elakarok menni vele, és tudja, hova megyünk, akkor törtet, mint az őrült :D"
Akkor törtet, amikor céltudatosan mész valahova, pl a kutyafuttatóra, ahol tudja, hogy játék, szabadság várja?
Ha igen, akkor én a helyedben elindulnék vele LAZA!!! pórázon céltalanul...amint megfeszíti a pórázt, GYORS HÁTRA ARC, rántva magad után a kutyát. Ezt hetekig kell gyakorolni, hogy leessen az ebnek, hogy nem ő irányít, és nem mindig oda mentek, ahol szupi dolgokat művelhet :) Majd ha kiérdemli, akkor mehet ismét bandázni.
Az én kutyámnak egy évben van általában 2-3-szor olyan hete, hogy nem bandázhat szabadon, hanem direkt pórázon jön lábnál, amikor más kutyák játszanak...ekkor ráébred, hogy nem ő carta a spanyol viaszt, és ki kell érdemelni a szabadságot.
Próbáld ki, beválhat...
Ma pl még mi nem voltunk sétálni...pont esni kezdett, mikor indulni akartam, aztán kijött utánam engedély nélkül a kapun, de nem tudtam igazán megbüntetni, mert rokonok figyeltek :D
Azóta nem szóltam hozzá, nem voltam kint nála és nem is engedtem be...majd most elviszem egy bő órára pórázon...ez kicsit helyreteszi az agyát :D
A #4-es válaszoló vagyok. Nem értem, miért nem lehet túllépni a válaszolók többségének a domináns agresszióról. Talán hiányos ismeretekkel rendelkeznek, vagy csak ezt az egyet ismerik?!?!
Megharapja a kutya a családtagok kezét!! Szerintetek ez dominancia???? Nem, ez agresszió.
Mivel nem láttam még a kutyát, nem tudom eldönteni, hogy esetleg Te csinálsz-e valamit rosszul, a kutyában van-e a hiba, esetleg csak túl okos és teljesen kiismert titeket, és ezért kihasználja a helyzetet az adott pillanatban?! Nem büntetitek eléggé, azaz esetleg a büntetés mértékével van probléma, tehát esetleg ott a gond, hogy ugyanakkora büntetést kap minden helyzetben, akár kicsi, akár nagy az a "bűntett"?
Ezer okból eredhet a probléma, és majdnem mindre más a megoldás! Itt egy link, ebből kiindulva már elkezdheted a kutatást, mivel is van dolgod.
Jah, és mehet a lepontozás ÚJRA, mert le mertem írni a saját véleményem, és nem másoktól szedett mondatokat szajkózok, mint itt sokan teszik. Lesz még az 52%-ból 12% is! Hajrá!!!! :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!