Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » A kutyasétáltatás mikor lesz...

A kutyasétáltatás mikor lesz már alap dolog?

Figyelt kérdés
Nálam pl. nincs olyan nap, hogy ne ordítsanak le, mert sétáltatom a kutyámat,de komolyan. Érdekes módon csak az idősek. Városban lakom, de szörnyű hogy lassan sehol sem sétáltathatom mert minden utcában szólnak. Nem vagyok az aki hagyja magát, de sajnos ilyenkor féltem a kutyámat mert képesek az ilyenek még megmérgezni is. Veletek történt már hasonló?
2009. jún. 10. 10:11
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Igen:S És az is "jó", amikor az autósok, motorosok direkt ijesztgetik a kutyát.
2009. jún. 10. 10:18
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Ez egy gyöpös ország, ahol az állattartási kultura a béka segge alatt van. Én is kaptam már üvöltést mert a kutyám ránézett a jóember gyerekére (vér-labrador) és nem volt rajta szájkosár (holott ez nem kötelező). Elöször megprobálom szépen elmagyarázni ... de soha nem értik meg ... probálom kerülni az embereket ...
2009. jún. 10. 10:24
 3/11 A kérdező kommentje:
Én ilyenkor már nem szólok vissza semmit, úgycsinálom mintha megsem hallottam volna. Pedig legszívesebben úgy leordítanám, csak hát tiszta felesleges.
2009. jún. 10. 10:32
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

járjunk, mi elől , jó példával :)

pórázon sétáltatjuk a kutyánkat,

felszedjük utánna a kutypottyot,

és a zebrán megyünk át az úttesten, figyelve a többi gyalogosra .

ne ,az elég hülyén hangzik, de nekem bejött.

megálnak az autók ,átengednek az úton stb, és az elmult 5 hónapban egyszer sem szoltak meg !!

( igaz úgy nézek ki a kutyával, mint egy szabadnapos kommandós :)

2009. jún. 10. 13:00
 5/11 A kérdező kommentje:
Én amikor megyek sétálni a kutyával mindig van nálam zacsi, ha véletlenül elpottyantana, de ha már leáll a kutyám szaglászni már azért ordítanak, hogy ne szarassam oda a kutyámat.Hihetetlen. Szerintem neked azért nem szóltak be, mert csak férfi vagy, egy nővel sokkal jobban leállnak kötekedni. Legalábbis amikor a barátom viszi a kutyát akkor mindenki csöndbe marad.
2009. jún. 10. 16:02
 6/11 anonim ***** válasza:
Jó ötlet, kell szerezni egy kibgyurt arátot aki sétáltatja a kutyáimat :D
2009. jún. 10. 16:59
 7/11 anonim ***** válasza:
* kigyurt barátot
2009. jún. 10. 16:59
 8/11 anonim ***** válasza:
Érdekes, nekem még sosem szóltak be. Mi is nagyobb városban lakunk(kb. 40.000 lakos), tele tömbbel és egyebek, de én még sosem kaptam ilyesmit, pedig a kutyámat(német vizsla) minden nap 3x viszem sétálni. Igaz, hogy hatalmas kertes házban lakunk a kertvárosban, de elég sokszor bebarangolunk a tömbök közé. Ránk mindig mosolyogtak, megsimogatták a kutyust, kisgyerekes anyukák is csak kikerültek(ami nem volt könnyű, mivel 4 méteres bőr kiképzőpóráza van a drágának). Szájkosarat sosem hordunk magunknál. Érdekes, nem gondoltam volna, hogy valahol ennyire elfajult a dolog.
2009. jún. 10. 22:36
 9/11 anonim ***** válasza:

jó példával előljáróként :)

a lányom ,és a párom is sétáltatja az ebet ,és valóban 2-3× volt is beszólás az első időkben . már nincs,talán megszokták, pedig vagy 15 különböző útvonalat használunk.

kb: 3 hete HALTI-t használunk , és kaptunk dícséretet nem kutyásoktól .

elképzelem.. ....félek a kutyától , szemből meg jön egy kislány egy 40 kg -os kutyával , hová bujjak ???

biztos ,hogy nem tudja megtartani, rám fog ugrani, megesz stb .

ez jár a fejükbe, és nem lehet 3 percben megmagyarázni ,hogy nem bánt, még kölyök, sosem harapott,stb !!

tehát, nekünk kutyásoknak kell úgy viselkednünk a többi nem kutyással szemben , hogy ŐK TOLERÁLJANAK MINKET !

felénk sok a kóbor kutya, sok a csengőnek használt ( csak a kertben mindíg ) kutya , de szerencsére ,egyre több a kutyáját sétáltató, kutyához érteni akaró ember.

talán egyszer ...:):):)

2009. jún. 17. 14:26
 10/11 A kérdező kommentje:
Az a baj, hogy ha mi úgy viselkednénk, ahogy a nem kutyások elvárják, akkor szépen otthon lehet hagyni a kutyát. Szerintem az emberek felfogásával van a gond, legtöbb nemkutyásnak már maga a kutya jelenléte irritálja,tökmindegy, hogy szájkosár, halti....stb. van rajta.
2009. jún. 18. 10:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!