Nem kérdés csak a SZOLNOKIAKhoz egy két gondolat? Remélem olvassák majd egy páran!
Akinek nem inge ne vegye magára!
De még ekkora paraszt kutyásokat mint akik itt vannak én még nem láttam!
Vagy elkényeztetett idegbeteg kutyákkal van tele az utca,vagy egoista f*szkalapokkal akik annyira sznobok vagy nem is tudom mik,hogy nem engedik össze a kutyájukat a másikéval!Csak akkor nem tudom mi a ráknak tartanak kutyát ha fáj oda engedni másik kutyához!Túl tökéletes az enyémhez vagy mi a f*szom?
A lényeg csak hogy érthető legyen a kirohanásom!
Elvittem a dögömet sétálni egy jó nagy körre!Hát sikerült is 2 óra hosszát sétálni ilyen szép napsütésbe!
Kószál a kis ebem szépen előttem,mikor kiszúrt egy másik kutyát nem messze tőlünk,hát ahogy meglátott a kedves gazdi sarkon fordult!Aztán láttam hogy egy másik kutyással sétált tovább!Hát b*zdmeg!
Olyan helyen voltunk ahova nem szoktak nagyon kivinni szobavérebeket,a másik meg az hogy látta hogy az enyémen sincs póráz tehát gondolom egyértelmű hogy tud viselkedni!
Szerencsétlen kutyám meg ment volna ismerkedni én meg rászóltam hogy nem!Úgy sajnáltam,lettem olyan ideges!
Alig tudunk pajtásokkal játszani mert mindenki tahó!
Jah és a kutyák egy kaliberek voltak az enyémmel!
Na kiírtam magamból,akinek panasza van ezzel kapcsolatban nyugodtan írhat!Remélem egy pár szolnoki tahó elolvassa!
Én nem vagyok szolnoki, de magamból kiindulva, ha jön velünk szemben valaki elengedett kutyával, inkább visszafordulunk, mert sok felelőtlen gazdi az antiszoc kutyáját is elengedi,amit kontrollálni se tud, az meg megtámadhatja az enyémet. Sajnos volt rá példa. Ha azt látta volna az az idegen, hogy magadhoz hívod a kutyád, és pórázra csatolod, valószínűleg nem fordul vissza, és összeszimatolás után elengedhettétek volna játszani őket. Így inkább nem kockáztatta a kutyája épségét, mert nem tudhatta egy idegen kutyáról, jól szocializált és behívható -e. Hidd el nekem, sokan a totál agresszív, őrült ebeket is elengedik! Mindegy, kicsi -e vagy nagy, mindkettőre van példa.
Én úgy szoktam ismerkedni, hogy bátran odaszólok, hogy "Bocsi, megszimatolhatja a kutyám a tiédet, nem morog más kutyára?", eddig még senki se mondott nemet. Ha meg barátságosak egymással, már mehetnek is játszani, gazdival meg lehet beszélgetni, számot cserélni, időpontot egyeztetni. Amíg nem kezdeményezel, nem lesz változás :)
Szia!
Én szívesen összeengedném a te kutyáddal az enyémet csak én pesti vagyok.:( Egyébként az enyémnek is sokáig nem volt társasága én szereztem neki nagy nehezen barátokat. Minnél többet jártam ki, megnéztem, hogy különböző időpontokban kik sétáltatnak. Mert nálunk mások sétáltatnak este, más délelőtt, más reggel stb. Próbálj meg más területre menni a kutyuddal, ha tudsz. Hát képzeld nekem meg olyan van, hogy az én kutyim Francia Bulldog és az utcában még van 3, de egyszer SE mondták, hogy játszhatnának együtt meg semmi. Csak kerítésen keresztül ismerkedhetnek aztán ennyi. Tiszta vicc, hogy a saját fajtatársaival nem játszhat. Úgyhogy az ő barátai is mind nagyobb testűek a kicsiket nem engedik ki nálunk vagy nem is nagyon viszik....
Tapasztalat!
Szolnokon laktunk és elvittük a kutyát kutyasuliba. Érdekes módon egyetlen kutyás sem fordul el tőlünk, mindenki barátságos volt. A kutyák együtt rohangáltak mielőtt kezdődött az edzés, remekül megvoltak és NEM egyformák voltak. Volt, hogy egymás mellett feküdtek, annyira jóban voltak egyes kutyák, és a gazdák még csak véletlenül sem hőbörögtek. Mosolyogva nézték az ebeket.
Attól meg, hogy póráz nélkül sétál a kutya, egy idegennek nem biztos, hogy egyből az jut az eszébe, hogy "ez biztos okos, egészséges kutya, na akkor barátkozzunk!", mert tudod sok "okos" ember neveletlen ebet is elenged póráz nélkül. Ránk is így támadott egyszer kutya.
Mellesleg én sem szívesen sétálok idegennel.
Esetleg valaki a közeledből akit ismersz és van kutyája nem sétálna veled? Szerintem biztos van legalább egy valaki, aki elmenne veled sétálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!