Baj, hogy "fodrászolás" közben levágtam a kutyusom bajuszát?
Kedves kérdző, nekem ne írogass ilyen privát levelet:
"szó sem volta füléről. előbb olvasd el, mire válaszolsz. a bajuszáról volt szó"
Esetleg neked kéne megtanulni olvasni. Olvasd el azt a nagyon hosszú választ, a végén rájössz, h miről írtam. Attól, h valaki válaszol, még nem feltétlenül neked szól az a válasz....
Háh, pont tegnap jött a kozmetikába egy coton de tulear. Na az tipikusan az a bundájú eb, amit ezer gazdából jó ha egy meg tud csinálni megfelelően.
Nagyon alaposan kell fésülni, fürdetni szintén nehéz, mert nehezen ázik át a bundája és nagyon figyelni kell, h össze ne kuszáld a már kifésült szálakat, majd szárításnál szintén jól ki kell kefélni, de közbe főnözve is legyen.
Nekem a tanárommal a teljes kozmi 1 óra 45 perc volt, az ismerősöm a saját coton-ját pedig 2 óráig csak előfésüli. Na ez a különbség a szakszerű és szakszerűtlen kutyakozmetika között.
Ne tudd meg, h milyen állapotú kutyákra mondják, h de hát fésültem...És olyan a kutya szőre, h nincs az az isten aki kifésüli, nincs más opció, le kell túrni géppel. Akkor meg hüldeznek a gazdik, és megfogadják a tanácsot, h attól h télen nem vágunk a bundából, nem árt ha 1-2 fésülésre behozza. Akkor megmenthető tavasszal is és nem kell kolbászt készíteni a kutyából (lenyírva tiszta olyanok, mint egy nagy fehér kolbász), hanem maradhat szép habos a bundája.
És még a kérdezőnek: ha nem fogod alaposan kifésülni (1 héten legalább 1-2 óra fésülés, a tövektől a végekig), akkor szépen összeáll az egész, mint egy páncél. Akkor azt az isten se bontja ki, a kutyád pedig nagyon rosszul fogja magát érezni, mert húzza a bőrét. Mivel a bőre a nagy páncél alatt nem lélegzik, így először bekorpásodik, majd szépen elgombásodik az egész.
A coton de tulear nem az a fajta, akit divatbúl kell kozmetikázni, hanem mert a szőrének ALAPFELTÉTEL, h meg legyen csinálva és rendben legyen tartva.
Többen írják, hogy egyenként körbe kell nyírni a bajusz szálakat. Ez hülyeség. Nem kell. A kozmetikusok sem nyírják körbe.
Nehogy még a végén állatkínzó legyen, aki levágja...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!