Baj, hogy "fodrászolás" közben levágtam a kutyusom bajuszát?
Ja, és a kutya egyáltalán nem tapintás útján tájékozódik, hanem hallás és szaglás útján...
A macska viszont használja a bajszát, ő tapintás útján is érzékel.
Na na na.
Azért tisztázzunk valamit:
A macska és a kutya bajsza arra van, hogy érezzék, milyen közel van a pofájukhoz a vízfelszín, ha inni akarnak (például).
Azt meg megnézném, hogy egy macska ugrás közben a bajszával egyensúlyoz. Talán a farkára gondolt a kedves válaszoló - de ez most mindegy.
A lényeg, hogy a kutyának jobb a szaglása a macskáénál, így kevésbé van szüksége az érzékszőreire.
DE ezekben ugyanúgy idegszálak futnak!
És bizony nem kellemes érzés, ha levágják neki.
Nem hiszem, hogy annyira csúnya lenne az a bajusz, hogy bele kellene vágni.
Legközelebb legyél óvatosabb.
Nem gond, az én kutyám hosszú szőrű fajta, ugyanolyan gyorsan nő a bajsza, mint a szőre. Szépen nézne ki, ha minden bajusz szálat körbenyírnánk:) Akkor már földig érne neki.
Cicáknál fontos, kutyáknál nem igazán.
mind tudjuk, h ki fog nőni :D
hülyéző válaszok sajnos szinte mindig lesznek, mert ez itt az internet
A gyors körmölésnek egyébként nem értem mi köze a helyesírási hibáidhoz.
Gyors körmölésből adódó hiba, ha pl. félregépelsz valamit véletlenül, egy betű helyett a mellette lévőt ütöd le és hasonlók.
Az, hogy "sejtem" helyett "selytem"-et írsz, nem kapkodásból adódó hiba, egyszerűen nem tudsz magyarul.
ha hosszú szőrű fajta kutyád van akkor vidd inkább kozmetikába,ne otthon csináld ,nem bántásból de tuti elb*szod, a bichonomat nyírtam meg egyszer ollóval,akkor 12 éves voltam ,azthittem jól csinálom de a végeredmény szőrnyű lett,azóta hozzá sem nyúlok csak a szeménél és a popójánál vágom le a szőrt, a többit szakemberre hagyom, de hamarosan már én nyírhatom a kutyámat mert majd kutyakozmetikus leszek már csak 1 év ,már várom :)
ha annyira otthon akarod nyírni akkor végezz el egy kutyakozmetikai tanfolyamot , a mi kutyakozmetikusunk orosz fekete terrier tenyésztő is és hát a kozmetika drága volt a sok kutyának, elvégezte a tanfolyamot és a házánál nyitott egy kozmetikát,viszont ő bármikor saját kezüleg megnyírhatja a kutyáit :)
nagyon jó kozmetikus ,mindehol rövidre nyírják a bichonok fülén a szőrt , de a mi kozmetikusunk hosszúra hagyja csak épp hogy vág le belőle és nagyon szép így :)
nem akarok felvágni , de a környéken az én bichonom a legszebben nyirott :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!