Hova vigyem szegényt?
FONTOS!Van egy kutyám,keverék.Már lassan négy éve van nálunk.Nagyon hűséges,de sajnos mindig lepisilja a bejárati ajtót.A szüleim megelégelték,és úgy döntöttek,hogy elviszik itthonról.Annyi lehetőséget adtak nekem,hogy én választhatom ki,hogy hova vigyék.
Ebben szeretném segítségeteket kérni,hogy hova vitessem.
Kettő hely közül lehet választani.
Egyik a menhely,ami elég közel van,így megtudom látogatni és el tudom vinni sétálni.
Másik Pakson van egy nagy területen lehetne szabadon.(én nagykanizsai vagyok)Ha ide viszik,akkor nem láthatom,max.4-5havonta.
Nem tudom,hogy melyik lenne jobb a kutyámnak.
(Minél előbb válaszoljatok,mert nincs sok időm a döntésre.)
Ne a saját önzőségedre gondolj, mert lehet, hogy neked jó, hogy ott a kutyád, de ő meg ott lesz egy rakás kutya között bezárva egy 2x2 méteres (maximum) ketrecbe egész nap, kap valamilyen kaját, te részesíted valamennyi szeretetben.
a másik, egy nagy terület amiről többet nem tudok de elég kecsegtető. Valami tanyáról van szó nem? Én biztosan oda vinném.
Szóval mondom, tedd félre a saját önző érzéseid ebben a döntésben.
Azt jól leírtad, hogy Pakson van, de hogy kiknél, azt nem. :)
Egy családnál?
Én azt nem értem, hogy hogy nem vagytok képesek lenevelni az ajtópisilésről???
Én is voltam hasonló helyzetben, a kutyám állandóan kiszökött, az összes összekuporgatott pénzemből egy 35.000 forintos kutyáknak való villanypásztort vettem, semmit nem ért, a szüleim 70.000 forintot költöttek a kerítés megerősítésére, az sem volt elég, feljelentettek, befogattatták a sintérrel, de csak 1 hét múlva hívtak a telepről,... Onnan is 10.000 volt kihozni...
Pedig tényleg mindent megtettem, hogy megoldjam a helyzetet, nem értettem, miért szökik, finomat kapott enni, egész napos biciklis sétákkal fárasztotta le,...
nagyon kétségbe voltam esve.
A szüleim döntöttek: a kutyának mennie kell.
Addig könyörögtem, hogy kaptam egy kis haladékot.
Internet, kutyasuli.
Kutyasuliban agility.
Kiderült, hogy a kutyának csak az agyi lefárasztás hiányzott.
Azóta tárva-nyitva lehet a kapu, akkor se menne ki, ha kergetném:D
Ennyi.
A Te problémádra nyilván nem az agility lesz a megoldás, de egy ajtólepisilésről annyira könnyű lenevelni a kutyát...
és tudod marha dühítő, hogy az állat szenvedjen az emberek hanyagsága, lustasága, nemtörődömsége miatt!
Ha lepisili az ajtót, te ott állsz lesben, és ahányszor oda pisilne, lespricceled vízzel vízipisztollyal.
Nem a legjobb kutyabarátabb módszer, de gyors eredményt érhetsz el vele. (És inkább ez, mint a fenti lehetőségek bármelyike.)
Nagyon remélem, megfontolod még, és kipróbálod a vízipisztolyt vagy más módszert.
(Tedd fel inkább azt a kérdést, hogy neveld le a kutyát, kismillió választ fogsz kapni.)
Ha komolyan szereted a kutyád, ez a minimum a részedről.
Ha Pakson oda vinnéd, ahova gondolom, akkor inkább ne!
Amúgy igazán nem olyan nehéz egy ilyen hibáról lenevelni egy kutyát. Túl könnyen meg akarnak szabadulni tőle a szüleid sajnos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!