Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Baj ha a jobb oldalamon...

Baj ha a jobb oldalamon sétáltatom a kutyám?

Figyelt kérdés
Már többször leszóltak érte, hogy még egy kutyát se vagyok képes sétáltatni... De nekem valahogy így esik kézre?!:$ Ciki?

2012. márc. 7. 14:36
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Nem baj. Úgy sétáltasd, ahogy neked és a kutyának kényelmes.
2012. márc. 7. 14:38
 2/13 anonim ***** válasza:
36%

Bajnak nem baj, de "hivatalosan" bal oldalon szokták őket vinni. Jobb kézzel fogod magad előtt átvezetve, bal oldaladon bal kézzel tartod.

Ha jobb oldalon viszed a kutyát, akkor az olyan, mintha menetiránnyal mennél szembe:) Ha jön egy másik kutya, akkor pont szembe fognak találkozni, ami nem feltétlenül jó.

2012. márc. 7. 14:39
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
Semmi gond vele. Ha Neked így jó, akkor kinek, mi köze hozzá?
2012. márc. 7. 14:41
 4/13 anonim ***** válasza:
100%
Én is így szoktam, főleg azért mert a bal kezem egy ideig béna volt és most is nagyon gyenge....
2012. márc. 7. 14:42
 5/13 Akiteki ***** válasza:
100%

Kriszti: Pont nem. Rajzold le:)

A lányom balkezes, neki sem esik kézre, a kutyasuliban megszenvedett.

2012. márc. 7. 14:43
 6/13 anonim ***** válasza:
Ja, szemből találkozásnál pont akkor megy el egymás mellett a két kutya, ha bal oldalt vannak. :-) Szerintem tök mindegy. Kutyaiskolákban, bemutatókon elvárás ez a bal oldali, illetve a régi mondás miatt... Kardnak, csatnak, ....nak és kutyának bal oldalt van a helye. :-D
2012. márc. 7. 14:51
 7/13 anonim ***** válasza:
100%

Idézet:

" A kutyát a bal, vagy a jobb oldalon is lehet vezetni, de a vizsga során végig csak azonos oldalon haladhat a kutya. "

2012. márc. 7. 14:53
 8/13 anonim ***** válasza:
100%
Mi jártunk kutyasuliba, jobbos a kutyám, nem kényszerített senki,hogy balon vezessem. Annyi, hogy vizsgán ugyanazon az oldalon kell mennie végig, hogy jobb vagy bal, teljesen mindegy. Kiállításra meg nem viszem, mivel keverék, de úgy tudom, hogy ott elvárás a bal oldal.
2012. márc. 7. 15:28
 9/13 anonim ***** válasza:

Tökmindegy hol sétáltatod, nincs semmilyen előírás.

Kiállításon is csak azért kell bal oldalt, mert középen áll a bíró, a menetirány pedig az óramutató járásával ellentétes, így nem takarod a kutyát.

2012. márc. 7. 15:46
 10/13 anonim ***** válasza:

Nem ciki.

Én mondjuk bal oldalon sétáltatom,de azért,mert a biciklis út és a járda így egybe van és ha jobb oldalon van akkor persze minden idős ember pont nem 'fér' el mellette.. így a bal oldalt megy így nincs vita.

2012. márc. 7. 16:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!