Névválasztás? Rosszul gondolom?
Vannak azok tucatnevek, meg a divatnevek...a kutyáknál is nemcsak a gyerekeknél ;) Pl. tucatnév szerintem a Buksi, Morzsi, Fifi, Füles...stb, ilyesmik, tudjátok....
Nemsokára lesz kutyánk, és a férjem már az őrületbe kerget a névötleteivel. Szerintem előbb meg kéne ismerni a kutyát, hiszen neki is van egyénisége, aztán elnevezni, nem?
Nektek hogy történt a névadás?
Nekem még kell vagy 6 év hogy kutyát kapjak.
De tudom a nevét
Nálunk mindig előbb volt meg a név és ahhoz jött a kutya.
Egyszer változtattunk csak, mert a kiskutyát Cinderellának akartuk hívni (vagyis Hamupipőke), aztán első éjjel ellopott egy csomó cipőt. Úgy gondoltuk, mégsem jó ötlet. Másnapra Naomi lett belőle a törzskönyvi neve alapján.
Egyszer meg totál váratlanul kaptunk egy macskát, rá sem volt ötletünk, ezért az állatorvosunkról neveztük el Zolinak.
Első kutyám halála után kb. 1-2 héttel kezdtem kutakodni a neten menhelyes, gyepis kutyák után, illetve nevel után is...szinte 1 hetet ültem végig a gép előtt, az összes fellelhető kutyanévlistát átböngésztem, folyamatosan rövidítettem a listát meghagyva a nekem tetsző neveket. Végül kb. 50-60 név maradt a listán.
Amikor 3 héttel később elmentünk 2 menhelyre kutyakeresőbe, akkor még bele sem gondoltam ebbe az egészbe. Amikor Vácon beraktuk a kocsiba Artúrt, tudtam, hogy mindenképpen új neve lesz. Valahogy egy 9 hónapos roti-nj keverék kanra nem illett ez a név :D
Olyan nevet akartam, ami illik egy feltehetően keményebb karakterű, impozáns kutyára...és esetleg hasonlít az Artúrra, hogy könnyebben megtanulhassa.
Valahogy az Argos, Athos, és hasonló nevek maradtak a listán, kb. 10-20...első nap még nem is hívtam nagyon sehogy, max. Artúrnak :D
Másnap délutánra kezdett el kikristályosodni a fejemben, hogy Artúrból valójában Argos lesz...és az is lett. Én nagyon illik rá, ráadásul tényleg nem tucatnév...nem is ismertem ilyen nevű kutyát korábban...persze azóta megismertünk Argos nevű goldent, huskyt és boxert is :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!