Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Milyen kutya lenne számomra a...

Milyen kutya lenne számomra a legideálisabb? (Bővebben lent)

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Nagy családi házunk van nagy kertel. Van már egy lány yorkink és egy brit cicusunk. 1 éve halt meg a közép shnauzerem és már szeretnék egy nagytestű kutyust. Lenne elég időm foglalkozni vele nyárra szeretném ha elhozhatnánk mert még iskolába járok.Kutya suliba is vinném.:)

Eddig a Hovawarton gondolkodtam erősen de most az akita is nagyon megtetszett. Mit gondoltok jól kijönnének egymással? Kant vagy szukát válasszak? Olvastam hogy mindkettő makacs fajta és kemény kéz kell hozzájuk... Azt hiszem elég kemény kezű vagyok .( már nem szó szerint értem, sose tudnám a kutyámat durván fegyelmezni ) Mit gondoltok el fogok bírni egy ilyen kutyával ? Nagyon örülnék ha tapasztalatokkal tanácsokkal látnátok el.

Előre is köszönöm !:)) 16/lány

2012. márc. 6. 18:38
1 2
 1/13 anonim válasza:
Mindenképen kölyökutyát szerezz be hogy tudjad tanítani hova menjen hova ne menjen mit csináljon mit ne csináljom és kiskorába elég ha felemeled a hangod hogy fegyelmezd és a kutyaiskolába is gyorsabban tanulna.
2012. márc. 6. 18:53
 2/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ!:)
2012. márc. 6. 19:09
 3/13 anonim ***** válasza:

Szerintem ha tényleg kemény kezű vagy, simán bevállalhatsz egy Akitát vagy egy Hovawartot:)

Persze tenyésztőtől vedd.

Ja, és amúgy én még a Németjuhászt tudnám ajánlani. Rettentően intelligensek, hűségesek, és remek örző kutyák.

2012. márc. 6. 19:38
 4/13 A kérdező kommentje:

Hát bízom magamban előző kutyim is elég makacs kislány vált de jól kijöttünk :(

Igen eredetileg a németjuhász tetszett de aztán utánna olvasva kissé elrettentett a csipő diszplázia és hogy nagyon divatkutya lett. Köszi a választ , igen mindenképp tenyésztőtől venném :)

2012. márc. 6. 19:43
 5/13 anonim válasza:

Szia!

Ha tetszenek az elég nagy testű és ilyen schnauzer jellegű kutyák akkor tudom ajánlani az orosz terriert. Hatalmas, és gyönyörű :) (főleg ha rendszeresen van ápolva. Eddig egyszer találkoztam vele élőben, de hihetetlenül fegyelmezett és intelligens kutya volt ez rögtön látszott rajta. És annak ellenére hogy én retriever és juhászkutya párti vagyok nagyon lenyűgözőnek találtam. Vagy ha német juhász akkor még ott van a svájci fehér juhász kutya, de a diszplázia meg egyéb bőr betegségek náluk is előfordul. A lényeg h bármilyen kutyáról legyen szó jó tenyésztőtől kell venni úgy hogy a szülőknek minden szűrővizsgálata meglegyen.

2012. márc. 7. 09:58
 6/13 anonim ***** válasza:

Az akita azért egy pár fokkal nehezebb, mint egy hovawart. Makacsabb, dominánsabb.

Szóval én a hovira szavazok, ismerek is egy párat, mind jól nevelt.

Egy akita kant is ismerek, ő nagyon domináns és nem nagyon lehet összeengedni más kutyákkal, pedig hónapok óta minden héten többször órákig kutyák között van.

Szóval ne egyszerű eset.

És hoviból is szukát, mert azért ők sem a könnyen kezelhető fajták közé tartoznak.

2012. márc. 7. 13:16
 7/13 anonim ***** válasza:

Szia!

Nekem akita szukám van és tényleg nagyon domináns, nem tűr meg egy kutyát sem, még azzal is összeveszik, aki mellett felnőtt, hiába jártunk kutyaoviba, futtatóra kutyák közé. (És azóta is kutyasuliba...) Abszolút egygazdás, hiába szereti az egész családot, csak az elfogadott gazdának hajlandó szót is fogadni. 16 évesen -félre ne értsd, az a legszebb kor!(: - még nem biztos, hogy Téged választana, inkább apukád vagy anyukád. Ami pedig a macskát illeti...életveszélyben lenne az akita mellett, hatalmas a vadászösztöne. Ráadásul a yorki is macskaméretű, én nem lennék nyugodt soha, hogy mikor nézi az akita zsákmánynak a kiskutyát.

2012. márc. 16. 18:47
 8/13 anonim ***** válasza:
sajnálom,de nem rajtad múlik.az akita nem igazán tűr el más kutyákat.a kicsiket meg pláne nem.
2012. márc. 22. 17:40
 9/13 anonim ***** válasza:
szerintem hozzád golden retvider illik.
2012. márc. 22. 20:47
 10/13 anonim ***** válasza:
skót juhászkutya
2012. márc. 23. 15:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!