Ha ivartalanított szukával nevezek kiállításra azt észre fogja venni valaki?
És az ivartalanítást beírják angolul is???? Nem akarlak rábeszélni hanyag dokira, csak tök más témát feszegetsz mint ami a kérdésem volt...
Mindjárt töltök fel képet a kutyámról.
Kedves kérdező!
Tulajdonképpen tök igazad van; két okból is:
1) Miért ne lehetne versenyeztetni a fajtaiszta, de ivartalaníott egyedeket is, bár sztem nyilván az ivaros, tenyésztési céllal tartott kutyáktól külön lenne értelme;
2) Ha mégis "közösen" lennének kiállítva, hát valóban érdekes kérdést vetne fel, ha egy ivartalanított, un. Hobbykutya 'lenyomna' egy tenyéssszukát/kant.
3) Saját észrevétel: talán a MEOE ilyen kiállítások rendezésével is tudná itthon népszerűsíteni az ivartalanítás fontosságát. Egy próbát megérne, a "rendes' kiállítások mellett, sztem nem igényelne annyival több pénzt, munkát, viszont hasznos lehetne.
Közben átrágtam a kiállitási szabályzatot: egy szóvel se találom benne hogy ne lehetne ivartalanitott kutyával nevezni.
Ez benne ven: "Nem bírálhatók a kiállításokon a rejtett- egyheréjű, vagy heresorvadásban szenvedő, beteg, nyomorék kutyák, a tüzelő szukák, valamint a láthatóan vemhes (kb. 40 napos), szoptatós kutyák."
De az ivartalanitásról egy szót se találok.
Róla van szó egyébként. Mint mondtam, jártunk kiállításokra, eredményes volt (BIS többek között), de mivel nem vagyok tenyésztő, ezért a tenyésztést meghagyon nekik. Nincsenek tenyésztői ambícióim, nem értek hozzá, és mivel a kutyám többször volt álvemhes, azért az ő érdekében ivartalaníttattam, de a hobbimmal nem szeretnék felhagyni.
Utolsó köszi. De ha ez így van, akkor miért rendeznek külön ivartalanított kutyáknak kiállítást?
hát .. én se értem ... én is mindig ugy tudtam hogy nem nevezhetnek, deha a szabályzatban nincs bene ...
csini kutyus :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!