Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mini yorkisoktól, mennyit...

Mini yorkisoktól, mennyit eszik 1 nap a kutyusotok?

Figyelt kérdés

8h.2kg.fiú kutyám van.Én vékonynak találom.Royal Canint kap, amiből max. napi 30 dk.hajlandó nagy nehezen megenni.

Próbáltunk még 7 féle tápot, és kb 15 féle konzerves kaját is.Próbáltuk a fött-sült husokat, azt is csak megszagolja és továbbáll.Semit sem eszik meg , csak ha egész nap nyomom neki.Minden zsebemben kutyakaja van és mindig kínálom neki.(így fogy el napi 30 dk.)

Már próbáltam a kiéheztetést, de az sem használt,2 héten belül 3-szor vittem külömböző dokihoz, mindegyik azt mondta, hogy nincs eü.baja, Ő ilyen , nem sovány , mert nincs kint a bordája!(Persze , mert eltakarja a szőre.)

Amúgy nagyon életvidám kiskutya, csak aggódok a súlya miatt.Jobban szeretném , ha magától enne,nem kéne könyörögnöm hogy egyen.Egyáltalán létezik anorexiás kutya? :-)Olyan mintha undorodna a kajától.Megszagolja és elsétál.De mivel odajön ebből is látszik , hogy enne, csak.....Ha nem lenne éhes oda sem jönne.A ti yorkitok normál súlyúak vagy gömböjübb? Én jobb szeretném , ha egy 20-30dk-val teltebb lenne.

Lehet , hogy jobban enne , ha vennék egy lányt mellé ??

Amúgy 8 hónaposan non-stop szexel. Van erre egy nagy plüss maxi,amin kellően ki tud fáradni, de utána sem eszik.Azt mondják egy kutya akkor nem eszi ,ha eü.baja van, fél ,vagy nagyon izgatott!!!Ebből egyik sem áll fen.

Akkor mi lehet ? Hol rontottam el ?Csak aki érdemlegeset tud az írjon ! Köszi !

2012. márc. 3. 15:05
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
Szia nem árt,ha csonterősítővel is eteted az megerősíti és talán az étvágyán is növel. Nekem van ismerősöm akinek van és mondta elég satnya volt kicsinek,de a csonterősítőtől meg a vitaminoktól elég strapa bíró kis kutya lett. Amúgy nem olyan vészes a dolog,mert a könyv úgy írja,hogy a normál méretű fiú kutyus nem haladhatja meg 3,1 kg-ot ez a standard mérete. De ezt csak a könyvben szerepel,ha uram isten valakinek 4 kg-os akkor mi van semmi attól még kutya :) Szerintem az a 2 kg nem olyan vészes :) de ez csak az én véleményem.
2012. márc. 4. 08:36
 22/32 A kérdező kommentje:

Szia !

Használok csonterősítőt Lavet multivitamint(abból is fiatal kicsi kutyáknak valót)

Érdekes,azt imádja, remeg érte , amikor látja a dobozt, pedig elég nagy tabl., de nem kell eltörnöm, mert szét rája.(Becsapni is próbáltam , hogy abból veszem ki a tápját, de nem jött be)

Mellette kap Vitaminkraft Beef Stick is , ami kis kolbász formájában található, de abból is az ő súlyához , csak napi 1 szabad adni, és ezek nem tápláló ételek , csak kiegészítők. SAJNOS. Mert ezt a 2 terméket bármikor gond nélkül megeszi és várja , hogy adjak még.

Már volt , hogy 2 hétre megvontam a kolbit, de nem evett mást, csak csipegetett.(Úgymond a túlélési adagot ette csak meg )

Köszi : Ha tudod a vitaminnak a nevét , amiről írtál megköszönöm. Lehet az jobb .

Köszi

2012. márc. 4. 11:51
 23/32 anonim ***** válasza:

Nem szeretnék butaságot írni,mert nem tudom a vitaminok nevét mivel nem nagyon tartjuk az ismerőssel a kapcsolatot így sajnos nem tudom ő mit használ viszont olvastam,hogyha royal canin tökéletes erre a célra vitamin helyett mivel azt is tartalmazza.Ennyi vitamin van benne:

A-Vitamin

B1-Vitamin

Vitamin B12

B2-Vitamin

B3-Vitamin

B5-Vitamin

B6-Vitamin

C-Vitamin

D3-Vitamin

E-Vitamin

Szerintem ez bőven elég csonterősítővel :)

2012. márc. 4. 13:28
 24/32 Hannkah ***** válasza:

Szia!

Ha rossz kedve van és nagyon keveset eszik, egész nap inkább fekszik, minthogy megmozduljon és egyre csak fogy, akkor nem árt egy állatorvosi vizsgálat. Mikor idehoztam a kutyusunkat (szintén yorki), nem evett, nem ivott, nem pisilt (vagyis igen, de én nem vettem észre, csak a doki mondta, hogy üres a hólyagja) és nem is kakilt két, három napig. Ezután egy kicsit megijedtem, mert még a kenőmájast, édességet se ette meg. Megvizsgálta a doki és azt mondta, hogy begyulladt a mandulája, és bélhurutot kapott, mert az előző "gazdi" valószínűleg kint tartotta mínusz fokban. Kapott kétszer két szurit és utána már minden ok lett. Ha ennyire nem vészes a helyzet, akkor hagyd rá, hogy mikor eszik és mennyit szerintem. Amúgy nem hinném hogy jó ötlet, hogy csak akkor egyen, amikor elé teszed a kaját, különben elveszed előle, mert így elhízhat irtó könnyen. Azt jegyzi meg, hogy ha kap kaját azonnal meg kell ennie mind, mert utána ha esetleg megéhezne, nem kap, csak amikor te gondolod. Ezt a módszert a nagytestű kutyáknál kell szerintem alkalmazni, hogy ne egyék degeszre magukat, meg azoknál, akik egész nap egyedül vannak, hogy unalmukba ne egyenek. Nem szép egy gurulós yorki.

2012. márc. 5. 09:39
 25/32 A kérdező kommentje:

Mi első perctől kezdve a royal canint adjuk,ami kimondottan yorkis.Megvan a junior, ami apró szemű, és az adult is,ami felnőtteknek van, amit már szépen fokozatosan adhatnánk neki , de rá sem néz !

Többen mondták már , hogy jó a canin , de nem hízlaló táp, mert csirkehusis.Sajnos a royal csak csirkével dolgozik ezért elmentem egy állateledeleshez és az összes tápból ami kistestű kutyáknak van (12féle)vettem egy maréknyit.Egyikből sem evett még.Megszagolja és elsétál.Ha otthagyom később sem megy felé.

2 hete megvettem a Select Gold juniot , amiben detto rengeteg vitamin +tápláló eleség.Nos 2 hét alatt fél maréknyi fogyott.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Elegem van , mert látom , hogy mennyire vékony , közben meg kánaán kínálata van !Kétlem , hogy ez a bőség lenne a baj forrása, más kutya degeszre enné ezekből magát, de a mién nem.A dokihoz bérletünk van , már ciki vinnem , mert tényleg nincs baja, azzal nyugtat, hogy Ő ilyen fajta, mint egy pici őzike ! Na köszi, de én meg égek , ha szólnak sétáltatás közben , hogy de gebe vagy kicsim!!( Ja és rajta van a kis duplabélelt bundás kabát)

Gondolom , ha valaki a ti kutyátokra mondana negatív dolgot, napjában többen is , előbb utóbb nektek is fóbiátokká válna , ha nem rajtatok múlik akkor is.

Amúgy gyönyörű a kis feje , tegnap is a Fresn.-ban mindenki oda volt érte , pont kutyatalálkozó volt , de mindenki Babival volt elfoglalva.Ez tök jó, de magamban már mondtam is : JAJ DE KIS VÉKONY VAGY....!!! és láss csodát , valaki be is szólt...

Nekem ez a legföbb problémám, nem is hogy mennyit eszik , hanem hogy megszólnak!!!

Mert mint már írtam , rengeteg energiája van , hiperaktív pozitívan értve , non-stop járkál , futkos, játszik stb...

Folyamatosan labdázna , cirkál egész nap és látom rajta, hogy boldog,napjában 100.. puszit kapok és bújik a kezem alá, hogy most elfáradt a játékban lazítás képen simizzem , utána folytatja..

Alapban egész nap együtt vagyunk ,...csak azt nem tudom miből merít ennyi energiát?? Biztos az OXIGÉNBŐL :-)

Ja és sokat iszik-nagyon sokat.

A doki azt mondta az jó, de én arra is gyanakszom , hogy teleissza magát és ezért sem eszik.!

Elvenni nem akarom , mert ő tudja mennyi kell neki.

Mellette minden nap van normális széklete, mert ami keveset eszik az is az apró szemü royal és emésztés szempontyából ........Na elég , ez már tényleg trai ,

50 g lenne a napi adagja , Ő így hogy egész nap mozog, max nagy nehezen 30 g. eszik meg.

Kevés, a testfelépítésén látom. Ahoz, hogy hízásnak eredjen 60-70g kéne egyen ,mert 50 az alap, de Ő minuszból indul.

Próbáltam csirkehusit megfőzni apró db-ba összevágni és úgy adtam oda.Hol megeszi hol nem .ugyan így jártam sertéscombbal is .

Tényleg úgy veszem észre , hogy ez csak engem és azokat a kutyásokat zavar, akik megszólják, mert alapban Babi nagyon boldog és nem zavarja ha nem eszik.Addig van jó kedve és játszik amíg nem mutatom a kaját.

Ahogy előveszem, azonnal elmenekül.

Mintha valami rossz élményt társítana a kajához.Amióta nálunk van nem érte semmi negatív, ahonnan vette a párom ott sem , mert ismerőstől van és mert egy kis bárány volt amikor megkaptuk.Biztos én b....tam el valahol...

Tegnap óta nem is erőltetem , meglátom mi lesz a vége.

CSAK SZEGÉNY KUTYÁMRA RÁ NE SZÁRADJON A BŐR !

2012. márc. 5. 10:31
 26/32 A kérdező kommentje:
Lehet , hogy HOGYAN KELL TÁPLÁLKOZNI, MIKOR ÉS MENNYIT ? azt is meg kellett volna tanítanunk , csak az a fejezet nálunk kimaradt ??
2012. márc. 5. 10:40
 27/32 A kérdező kommentje:

Mindenkitől azt hallom , elé kell tenni reggel, ha nem eszik , már csak este és előbb utobb enni fog. Nem kell megsajnálni ez a következő mondat !

De hogy nem lehet megsajnálni?

Olyan édes amikor kérdően néz ?

Tudom , hogy egy 2 kg-os kis porszem néz engem hülyének , de mit tehetnék? Tudom , hogy csak Én változtathatok , de nagyon durván tud terorizálni.

Lelki gyenge vagyok , ha róla van szó, és olyan hosszúnak tűnik az a pár nap ramadan.

2012. márc. 5. 18:19
 28/32 anonim ***** válasza:
Ne foglalkozz azokkal, akik megszólják! Fogadni mernék, hogy az ő kutyájuk hiába gurul, rosszul viselkedik. A mi labradorunk pedig rendesen eszik, és mégsem hízik, már rengeteg tápot kipróbáltunk, de semmi. És ő is folyton mozog. Ahány kutya, annyi igény, egyed. Amíg a kutya bolog, mozog, iszik rendesen, de eszik is, csak keveset, addig nincs gond. Ha keveset adni, és elvenni nem akarod, annyit változtass, hogy ne kínálgasd, és csak 15 percig hagyd ott. :)
2012. márc. 5. 18:29
 29/32 anonim ***** válasza:
Szerintem a legjobb amit tehetsz vidd el dokihoz,hátha valami baj van,ha nincs akkor is tudsz tanácsot kérni hátha a doki megtudja oldani ezt a gondot.
2012. márc. 5. 18:47
 30/32 A kérdező kommentje:

Köszi Csenge, te mindig támogatsz , cuki csajszi lehetsz !

Az utolsó válaszadónak: már voltunk dokinál , többször is , és mindent rendben talált. Ő is azt mondja , mint Csenge, hogy ilyen fajta.

Az etetés legyen viszont egy időben , közötte semmi , még jutifalat sem az első időkben .

Én nem kutyát látok Babiban , hanem gyereket, kisbabát:

Itt A BAJ .

De remélem most már helyrebillen az agyam, és kibírom azt a pár napot.

Babi biztos kibírja , csak nekem nehéz , mert félek , hogy éhezni fog és nincs miből lefogynia.

Majd holnap elkezdem , mert ma sem bírtam ki és kínálgattam , persze szinte semmit nem evett: Bocsi Csenge !

2012. márc. 5. 19:26
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!