Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mini yorkisoktól, mennyit...

Mini yorkisoktól, mennyit eszik 1 nap a kutyusotok?

Figyelt kérdés

8h.2kg.fiú kutyám van.Én vékonynak találom.Royal Canint kap, amiből max. napi 30 dk.hajlandó nagy nehezen megenni.

Próbáltunk még 7 féle tápot, és kb 15 féle konzerves kaját is.Próbáltuk a fött-sült husokat, azt is csak megszagolja és továbbáll.Semit sem eszik meg , csak ha egész nap nyomom neki.Minden zsebemben kutyakaja van és mindig kínálom neki.(így fogy el napi 30 dk.)

Már próbáltam a kiéheztetést, de az sem használt,2 héten belül 3-szor vittem külömböző dokihoz, mindegyik azt mondta, hogy nincs eü.baja, Ő ilyen , nem sovány , mert nincs kint a bordája!(Persze , mert eltakarja a szőre.)

Amúgy nagyon életvidám kiskutya, csak aggódok a súlya miatt.Jobban szeretném , ha magától enne,nem kéne könyörögnöm hogy egyen.Egyáltalán létezik anorexiás kutya? :-)Olyan mintha undorodna a kajától.Megszagolja és elsétál.De mivel odajön ebből is látszik , hogy enne, csak.....Ha nem lenne éhes oda sem jönne.A ti yorkitok normál súlyúak vagy gömböjübb? Én jobb szeretném , ha egy 20-30dk-val teltebb lenne.

Lehet , hogy jobban enne , ha vennék egy lányt mellé ??

Amúgy 8 hónaposan non-stop szexel. Van erre egy nagy plüss maxi,amin kellően ki tud fáradni, de utána sem eszik.Azt mondják egy kutya akkor nem eszi ,ha eü.baja van, fél ,vagy nagyon izgatott!!!Ebből egyik sem áll fen.

Akkor mi lehet ? Hol rontottam el ?Csak aki érdemlegeset tud az írjon ! Köszi !

2012. márc. 3. 15:05
1 2 3 4
 11/32 A kérdező kommentje:
az előzőt a 7/10-esnek , szántam, csak annyira sem méltattam , hogy megnézzem a számát, de úgy is mindegy
2012. márc. 3. 19:28
 12/32 A kérdező kommentje:

8/11.

Köszönöm , sok hasznos dolog van összefoglalva, de nekem nincs baja a méretével , csak az étvágytalanságával.

Gondolom nem így született, mert amikor megkaptam duci volt, mellettem meg lefogyott szépen lassan.

Biztos elkapattam , hogy egész nap kínálgattam minden finomsággal, most meg már úgy van nem eszik , mert előbb utóbb jön egy jobb falat !!!

Ha elölről kezdhetném , következetesebb lennék, de már elrontottam és nem tudom , hogy hozhatnám helyre .

Azért köszi

2012. márc. 3. 19:39
 13/32 anonim ***** válasza:

Nincs semmi baj, simán helyrehozhatod, mostantól kezd el alkalmazni, ttartsd be, és 1 hónap alatt minden helyre jön, tapasztalat. A kaja ne legyen előtte, ne kínálgasd, csak napi 2x tedd elé, ha nem eszi, vedd el.

ETETÉS: Az élelem kiemelt jelentőségű, ezért nagyon fontos, hogy az étkezéssel is mutassuk kutyánknak, ki a vezér. Mindig mi együnk először, és a kutya csak utánunk. Sohase engedjünk a kunyerálásnak, soha ne adjunk neki asztalról a saját ételünkből, mert ezáltal is maga alá helyezhet bennünket. A kutyának soha ne legyen elöl ennivaló! Adjuk neki oda az ételét, és ha nem nyúl hozzá, azonnal vegyük is el előle. Tanulja meg, hogy az étel "ajándék" a vezértől; örüljön, hogy kap enni, és becsülje meg. A kutya nem fog éhen halni – amikor tényleg éhes lesz, azonnal enni fog.

MIÉRT? Egy farkasokból álló falkában is mindig a falkavezér eszik először, és ha ő már jóllakott, akkor engedi a többieket is enni, hiszen elsődleges a falka túlélése szempontjából, hogy a vezér megfelelően táplált legyen; a többi falkatag csak másodlagos. Ugyanezt kell utánoznunk a kutyánkkal is.

GYAKORLATI MEGVALÓSÍTÁS: Játsszuk el a kutyánkkal, hogy először mi eszünk a táljából, és az övé csupán a maradék. Etetéskor az étele tetejére helyezzünk fóliát, és tegyünk rá pár darab virslit, kolbászt vagy sajtot (olyat, aminek jó erős illata van), és nagyon  feltűnően eszegessük meg a kutyánk előtt. Hiába ugrál, ugat, lökdösődik, tegyünk úgy, mintha ott sem lenne. Pár perc múlva, amikor már nem ugrál annyira és a virsli is elfogyott, csak a saját ételét dobjuk oda elé, mintha ezt mondanánk neki: "Ez a maradék, ez a tied!" Fontos, hogy ezenkívül tartsunk heti 1 koplalónapot is, amikor a kutya nem eszi. (Növendék kutyáknál heti egy etetést hagyjunk ki.) Ez a kutya egészsége szempontjából fontos, hiszen a farkasokéhoz hasonló ragadozógyomra van, amely a rendszertelen evéshez alkalmazkodott. A koplalónapon ugyanúgy együk meg a táljába helyezett virsliket. Ilyenkor ne legyen a tálban a saját étele, hanem csak az, amit mi eszünk belőle, majd az üres tálat dobjuk a kutyánk elé, és hagyjuk őt magára. "Ma kevés volt a zsákmány, nekem kell ennem, hiszen nekem kell az erő; neked nem jutott, majd talán holnap ehetsz, ha elegendő táplálékot szerzünk vadászatkor…"

2012. márc. 3. 19:44
 14/32 A kérdező kommentje:

Köszi Csenge,nagyon sok hasznos tudnivaló található meg ezen az oldalon,bár szerencsére magatartási problémái nincsenek , annál előrébb látó voltam , egyedül ez a kaja dolog.....

Betartom amit ott olvastam , próba -cseresznye :-)

2012. márc. 3. 19:52
 15/32 anonim ***** válasza:
Bizony, nálunk bejött. Nekem törpe uszkárom van, nem evettnrendesen, mindig kínálgattam. Úgy volt vele, minek egyen, ha úgyis kínálgatom. Ezt egyik napról a másikra abbahagytam, mikor elétettem, 4 napig semmit sem evett. 5. napon a felét, elfordult, máris elvettem, falkában is így megy, mint írtam. 6. bapon az utolsó szemig beporszívózta. A lényeg, hogy lény kitartó, és ne legyen olya, hogy ó, már 5 napj nem evett, ma ott hagyom előtte. Simán vedd el, csak megéhezik, és rájön, hogy akkor kell enni, amikor van kaja.
2012. márc. 3. 19:58
 16/32 anonim ***** válasza:
Ja, és először nagyon keveset rakj elé, majd ha azt megeszi, kísérletezhetsz, mennyi , amit még megeszik.
2012. márc. 3. 20:00
 17/32 A kérdező kommentje:

Nagyon kedves vagy Csenge , köszönöm szépen, ha használ megírom.

Az elméletet felfogom és értem, a gyakorlatban kicsit más. Egyszer ezt kipróbáltam , reggel-este és 2 napig bírtam.

Mármint én,( mert a babus akkor sem akart enni.

Minden alkalommal amikor letettem elé megszagolta és elfordult.

Szemmel látható volt a 2 napos éhezése, megmértem és a 2.15 súly 2-re lement.Ez nem rég volt , azóta visszatértem az egész napos kajaunszolásra, mert így legalább eszik valamit és nem fogy tovább.

Most akkor megint kipróbálom,hátha több szerencsém lesz,de....

A dokikban sem bízok, majd ha most sem válik be ez a "Csenge program" :-)akkor elviszem egy másik dokihoz , akivel vért vetetek és megnézetem , hogy nem e cukros ?

Vagy nincs e más belső betegsége, ami étvágytalanságot okoz.

Néztem a héten egy műsort és abba volt benn , igaz cicával , de a tünetek ugyan ez , gyors súlycsökkenés,étvágytalanság..

Ki lehet nevetni ....., de én imádom az én Babimat, és mindent megtennék azért , hogy egyen rendesen.

Ezt úgy is csak az érti meg ,...........aki akarja !

2012. márc. 3. 20:10
 18/32 anonim ***** válasza:
Tudom, tudom, pont ezaz, nyugi, bírni fogja, az enyém 4 kilós volt, 2.5 re lement, de aztán megtört a jég, vissza hízott. Vagy most koplal, és lefogy, vagy még 10 éven keresztül kínálgatod, és úgy nem fog hízni. Tudom, hogy tudod az elméletet, ezért írtam le az előbb a tapasztalatomat :) kitartás
2012. márc. 3. 20:23
 19/32 anonim ***** válasza:
De teljesen megértelek, és sok sikert kívánok, ha nem jön be, és elmentél másik dokihoz, kérlek írd meg, hogy mi volt, van. De ha meginogsz, vagy bármi van, akkor is íj nyugodtan :))
2012. márc. 3. 20:25
 20/32 A kérdező kommentje:

Nagyon köszi a biztatást, mert már reménytelennek láttam a kialakult helyzetünket és senki sem tudott érdemben tanácsot adni, csak TE:-)Neki sajnos nincs miből fogynia , mert Babika akkora mint 2 kg.cukor egymás mellé téve, szóval pár deka is nagy változás kívülről, de meglátjuk meddig jutunk ! Hiszek benne és magamban , hogy most sikerül , mert akarom , neki meg így nem jó ez nem állapot.MÉG EGYSZER KÖSZI ÉS JELENTKEZEK MÉG A JÖVŐBEN .

:-)

2012. márc. 3. 20:46
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!