8 hónapos kan havanese kutyámat 3 nap múlva ivartalanítják. Nagyon félek az altatástól. Lehetnek kockázatai?
Százával ivartalantanak az országban kutyákat,és nincs baj velük.
Vele sem lesz.
Hozzátenném, hogy dícséretes dolog,hogy ivartalanítjátok, gondolom nem szánjátok tenyésztésre, zugtenyésztésre.
Sokan vallják azt a divatja múlt eszmét, hogy attól más lesz a kutya meg hasonlók... A kanok kezelhetőbbek lesznek, de ritkán múlik el a hevességük ivartalanítástól. Viszont biztonságban vannak az ivaros szukák, és nem kell félni, hogy elcsatangol, ha tüzelő szuka van a közelbe.
Büszke lehetsz magadra, h így gondolkodsz! :)
Nekem 1 éves keverék ivartalanított kutyám van, nála nem régen volt meg a műtét, idősebb volt tehát, de semmi baj nem történt. Sőt! Nem is érezte a varratokat úgy kellett visszafognom, h ne erőltesse meg magát. :)
Nem, egyáltalán nem szeretném őt sem tenyészteni, sem szaporítani, nagyon elítélem az ilyet (a szaporítást, nem a tenyésztést természetesen:)). Pedig megtehetném, mert ráadásul törzskönyves, remek felmenőkkel rendelkező kutya, de nem rajta szeretnék pénzt keresni.
Sokat olvastam az ivartalanításról, és engem meggyőzött.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!