Mi baja lehet azoknak a húsoknak, amiket az állateledelesnél kapni?
Azon kívül, hogy esetleg kicsit csúnyácskábbak, mint az emberi fogyasztásra szánt, nem sok különbséget látok rajtuk. A múltkor vettem marhahúst, annyi baja volt, hogy csúnyán volt elvágva, cafrangos volt a széle, de amúgy olyan szép husi volt, hogy simán megcsinálhattam volna pörköltnek :D
Na de most vettem ilyen borjú darálékot kíváncsiságból, mert nagyon olcsó volt, azzal pl. mi lehet, hogy le kellett darálni? Nézegettem, majdnem teljesen olyan, mint a rendes darált hús, csak vannak benne csontdarabkák is. A kutyák amúgy megvesznek érte :D
Könnyen lehet, hogy azok nem kimondottan hús előállítására szánt állatokból vannak. Pl. vannak a csirkék, amiket vágásra tenyésztenek a húsukért, meg vannak, amiket tojásért. Na most a "tojásos" csirkét is le kell vágni egyszer, de abból nem lesz már semmi a hentesnél, ezért eladhatják kutyakajának. Marhánál ugyanez, van a húsmarha, meg ami a tejet adja, és a tejesnek nem biztos, hogy olyan minőségű húsa van, amit meg akarnak venni. Birkából szintén, van húsos meg gyapjas fajta.
De ezt csak tippelem igazából, merthogy logikusnak tűnik :) Valahova azoknak az állatoknak is el kell tűnniük, és akkor már miért ne állateledelnek. A kutya nem kérdezi, miért rágós kicsit, hanem élvezettel elfogyasztja.
az azért látszik egy csirkecombon, hogy egy csofibb brojleré, vagy letojt öreg tyúké :)
én mezgazdász vagyok, az öreg tejelő tehenek bizony mennek humán vágóba, a letojt meg elhullott tyúkok meg a kutyatáp gyárba. ahol én veszem a húst, oda egy baromfitelep szállít, és a vágás/pucolás közbeni veszteséget, mócsingokat, illetve túl satnya alkatrészeket csomagolják kutyakajának. és ezt nem én képzelem be, hanem a húsokon látom, plusz van némi baromfihizlaldás tapasztalatom :)
(a kutyatápokról tudnék még sok szörnyűséget írni, de maradjunk címszavakban: toll, tetem, pata, ATEV)
Na és a darálékkal mi lehet, mitől lehet annyira "gázos", hogy még a kutyakajának szántat is le kell darálni?
3-as: jó, hát a satnya alkatrészek, nyesedékek, persze, azt sejtettem. :) A toll, pata meg utcáról felszedett dögök viszont csak a gagyibb tápokra jellemzőek, szerintem. Nem? :D Olyan tápot nem is veszek, amiben "állati eredetű származék" van, szerintem ez takarhatja többek közt ezeket a fincsiségeket.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!