Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mi baja lehet azoknak a...

Mi baja lehet azoknak a húsoknak, amiket az állateledelesnél kapni?

Figyelt kérdés

Azon kívül, hogy esetleg kicsit csúnyácskábbak, mint az emberi fogyasztásra szánt, nem sok különbséget látok rajtuk. A múltkor vettem marhahúst, annyi baja volt, hogy csúnyán volt elvágva, cafrangos volt a széle, de amúgy olyan szép husi volt, hogy simán megcsinálhattam volna pörköltnek :D

Na de most vettem ilyen borjú darálékot kíváncsiságból, mert nagyon olcsó volt, azzal pl. mi lehet, hogy le kellett darálni? Nézegettem, majdnem teljesen olyan, mint a rendes darált hús, csak vannak benne csontdarabkák is. A kutyák amúgy megvesznek érte :D

2012. márc. 2. 19:07
 1/9 anonim ***** válasza:
lehet, hogy túl sokáig állt a hűtőben, és humán célra már nem adhatják el a fertőzésveszély miatt, az is lehet, hogy esztétikailag nem üti meg a lécet, csirkénél sokszor látom, hogy törött a csont, illetve vannak olyan részek, amiket nem tudnak hova máshova felhasználni, pl. szárnyvég vagy láb, fej. ezeket is be szokták néha darálni, illetve meg lehet venni egészben is. meg persze lehet, hogy kiszakadt bontás közben az epe, és ráfolyt valami húsdarabra, az szintén megy kutyakajának, vagy leesett a földre, ilyesmi.
2012. márc. 2. 19:20
 2/9 anonim ***** válasza:

Könnyen lehet, hogy azok nem kimondottan hús előállítására szánt állatokból vannak. Pl. vannak a csirkék, amiket vágásra tenyésztenek a húsukért, meg vannak, amiket tojásért. Na most a "tojásos" csirkét is le kell vágni egyszer, de abból nem lesz már semmi a hentesnél, ezért eladhatják kutyakajának. Marhánál ugyanez, van a húsmarha, meg ami a tejet adja, és a tejesnek nem biztos, hogy olyan minőségű húsa van, amit meg akarnak venni. Birkából szintén, van húsos meg gyapjas fajta.

De ezt csak tippelem igazából, merthogy logikusnak tűnik :) Valahova azoknak az állatoknak is el kell tűnniük, és akkor már miért ne állateledelnek. A kutya nem kérdezi, miért rágós kicsit, hanem élvezettel elfogyasztja.

2012. márc. 3. 00:04
 3/9 anonim ***** válasza:

az azért látszik egy csirkecombon, hogy egy csofibb brojleré, vagy letojt öreg tyúké :)

én mezgazdász vagyok, az öreg tejelő tehenek bizony mennek humán vágóba, a letojt meg elhullott tyúkok meg a kutyatáp gyárba. ahol én veszem a húst, oda egy baromfitelep szállít, és a vágás/pucolás közbeni veszteséget, mócsingokat, illetve túl satnya alkatrészeket csomagolják kutyakajának. és ezt nem én képzelem be, hanem a húsokon látom, plusz van némi baromfihizlaldás tapasztalatom :)

(a kutyatápokról tudnék még sok szörnyűséget írni, de maradjunk címszavakban: toll, tetem, pata, ATEV)

2012. márc. 3. 07:45
 4/9 A kérdező kommentje:

Na és a darálékkal mi lehet, mitől lehet annyira "gázos", hogy még a kutyakajának szántat is le kell darálni?

3-as: jó, hát a satnya alkatrészek, nyesedékek, persze, azt sejtettem. :) A toll, pata meg utcáról felszedett dögök viszont csak a gagyibb tápokra jellemzőek, szerintem. Nem? :D Olyan tápot nem is veszek, amiben "állati eredetű származék" van, szerintem ez takarhatja többek közt ezeket a fincsiségeket.

2012. márc. 3. 17:44
 5/9 anonim ***** válasza:
Szerintem nem feltétlenül kell, hogy gáz legyen vele, csak többe kerülne kiválogattatni, mint ledarálni. Persze én naiv vagyok, lehet, hogy van alami komolyabb oka is :D
2012. márc. 3. 20:17
 6/9 anonim válasza:
hol vetted a marha darálákot? Köszönöm.
2013. márc. 2. 08:08
 7/9 A kérdező kommentje:
A csepeli piacon.
2013. márc. 2. 15:26
 8/9 anonim válasza:
Köszönöm a választ.Menyiért adják ott kg-ját?
2013. márc. 3. 08:02
 9/9 A kérdező kommentje:
Uh, nem is tudom, de nagyon olcsó, 150-200 Ft/kg, ha jól emlékszem. De mostanában nem nagyon szoktunk már venni olyat, mert nagyon sok benne a csont, tiszta porosat kakáltak tőle. Max. úgy szoktuk adni néha, hogy színhúshoz főzünk hozzá egy kicsit, úgy jó.
2013. márc. 3. 20:19

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!