Szerintetek rossz ember vagyok?
Van egy kistestű kutyám olyan 3-3,5 éves lehet. A pontos korát nem tudom. Elhatároztam, hogy törekszem a legjobbat adni neki. Azért is, mert elég rossz helyről hoztam el szegényt.
Szóval mindig a legjobbat adtam neki. Tápból is minőségi ápot. Acana, Pro Plan, Royal Canin. Mivel szereti a nedvesebb kaját adtam neki Happy Dog konzervet. Emellett kapott csontot, főztem neki mindenfélét ami neki való.
De most sajnos sokkal rosszabbul állunk mint ezelőtt mondjuk fél évvel. Sajnos már nincs pénzem Happy Dog konzervet venni, csak noname vagy pedigreet venni. Mert hát azok 100-150 forint egy adagra való neki. A Happy Dog meg ha jól emlékszem 340 volt és az is csak 200g.
Tápból szintén ez a helyzet. Mert a fenti tápok 1400-1600ft/kg áron vannak. Most amit kap azt 500-600ft/kg áron veszem Dog Chow a neve. Úgy olvastam középkategóriás táp. Főzni még ugyanúgy szoktam neki, mert viszonylag olcsó így, hogy kistestű kutya. De a többiben már nem tudom azt a színvonalt teljesíteni mint volt.
Én olyan elven vagyok, hogy akinek nincs pénze a kutyát normálisan tartani, az ne vállaljon. Mert egy állat azért pénzzel jár. Persze tudom, hogy ő nem vet meg azért mert rosszabb minőségű kaját kap. De valahol engem is nyomaszt, hogy jobbat érdemelne, meg hogy nem ehhez volt hozzá szokva.
Ti mit gondoltok erről?
Jézusom...-.- Luxus kutya mi?? Én is Dog Chow-al etetem. Ki a franc nézi, hogy milyen minőségű a táp? Ki a francot érdekli a kategória??? nem normális aki ezen fent akad. Amúgy ha már érdekel egy nagyon jó minőségű és a mai viszonylatokban nagyon jó minőségű, nagyon drága táp. Van, hogy nekünk sincs pénzünk és olyankor na most figyelj : WINNY-s tápot kap. Aztaaaa....és nem vagyok rossz ember. A kutyáim egészségesek. Lehet, hogy kevesebb benne ez meg az, de egy állatnak annyira mindegy.
Ha viszont, tényleg nagyon "olcsónak" És kategórián alulinak tartod (ami megjegyzem röhejes) keress egy főzelékfalót és kérd el a maradékot. Garantáltan 5 liter friss maradékkal jössz haza. Mi is ezt csináljuk. Szar már hogy ez egy rossz minőségű táp....Istenem!!!
16:18-as! Az a baj a gagyi tápokkal, h nem kevesebb benne ez meg az, hanem sokkal több benne az ez meg az, mint a konkrét tápanyag.
Kérdező, ezért miért lennél rossz ember? Ne viccelj már!
Én azt a tanácsot tudnám neked adni, h nézz szét állateledeleseknél fagyasztott kaják után. Az enyém kap főtt fagyasztott kacsafejet, kacsadarabokat, pulykadarabokat, csirkefejet, csirkedarabokat (mikor mi van a boltban). Kilója 150-250 Ft között mozog, általában veszek vagy 4-6 kilót. Evés előtt vagy belerakom a megfelelő mennyiséget forró vízbe és várok már percet, vagy csak megmikrózom, h kiengedjen. Imádja és legalább ez hús, nem kitudja mi. Mellé mehet kajamaradék (rizs, tészta, stb), hidd el, teljesen jó. Az enyémnek fényes a szőre, nem büdi a szája, tiszta a foga és majd' kicsattan az egészségtől és az energiától.
Bocsi de egy kicsit ZIZI vagy.
Azért mert nem tudsz neki drága tápot adni (vagy ilyesmit) nem vagy rossz ember.
A kutya nem mondja azt hogy most nem Happy dog konzervet kaptam hanem Pedigreet.
Amíg az ember azt mondja hogy most egy sz@rkupacot kaptam.
(egyébként a Pedigree is nagyon jó)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!