Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogy lehet megtanítani a...

Hogy lehet megtanítani a kutyának, hogy csak parancsszóra ehet? (klikkeres módszerrel) Valaki el tudná részletesen magyarázni?

Figyelt kérdés

A többire egész hamar rájöttemolvastam sokat a témában. Tudom,hogy folyamatában a legjobb gyorsan elkapni a dolgokat,amiket elvárok tőle,innen már nagyon hamar felfogja és meg is tanulja a parancsokat.

Viszont ezt nem tudom,hogy csináljam,ugyanis ahogy lerakom a kaját máris ráveti magát (nem éheztetem,csak kölyökkutya és iszonyatosan falánk) . Szóval felesleges arra várnom,hogy megálljon egy pillanatra a kaja előtt,mert ilyen nincs:D

2012. febr. 29. 20:33
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
71%

21:53 vagyok

még annyit, hogy azért is volt felemelő farkasokat megfigyelnem, mert sokkalta intenzívebb a kommunikációjuk, az ösztöneik jóval erősebbek, mint a kutyáknak. Egy felerősített, bonyolultabb viselkedést láttam. Többet tanultam a kutyák és a farkasok etológiájáról ezalatt általuk és a gondozók által, mint évek alatt a kutyáktól, ezt nyugodtan kijelenthetem.

2012. febr. 29. 22:01
 22/33 anonim ***** válasza:
75%
Szeretnék én ott kutya lenni, ahol az "ül" vagy a "fekszik" végrehajtását egy egész tányér jutalomfalattal honorálják! :) Megint keverjük a szezont a fazonnal. A szabály betartásáért nem jár jutalom, ellenben a megszegéséért jár a büntetés! Engedelmes feladatokat nem az etetéskor kell gyakorolni. Vagyis éppen lehet, de akkor nem egyszerre kapja az egész kaját, hanem kézből, falatonként mondjuk egy fél órás gyakorlás során. De most nem ez volt a kérdés.
2012. febr. 29. 22:22
 23/33 anonim ***** válasza:
63%

Nem olvasom el a rendegteg hsz-t, nincs kedvem.

Annak, aki szerint 7 hónapos kor előtt ezzel nem érdemes foglalkozni üzenném, h adjon túl a kutyáján!

Minden kutyám 6 hetesen került hozzám. A legutóbbit mesélem csak el. Elhoztuk kora este, hagytam hadd nézzen szét stb. aztán kajaidő. Én lefogtam és leültettem a párom lerakta a kaját, tarottam majd mondtam neki h tiéd. A 3-ik napon már magától leült és ez így van a mai napig is, magára hagyhatom és nem áll fel, nem ér az ételhez. Ennyit a 7 hónapról.

2012. márc. 1. 11:26
 24/33 anonim ***** válasza:
70%
Ez nem klikkeres feladat. Leülteted, és egy helyben tartod (mármint nem fizikailag nyomod oda, csak mindig visszateszed abba a pozícióba, amiben szeretnéd, hogy legyen, akár kézzel, akár pórázon), amíg nem adod ki a parancsszót, ennyi, nem egy ördöngősség. Ez nem trükk, amit klikkerrel kell tanítani, hanem fegyelmi kérdés, de ha gyakorlatszámba vesszük, akkor sem kell hozzá klikker, hiszen önjutalmazó feladat, a nyugton maradásért engedély és kaja jár.
2012. márc. 1. 13:33
 25/33 anonim ***** válasza:
70%
Én sem használtam ilyen klikkelős bigyót (lassan mindent kitalálnak már amiben pénzt látnak). Először tanácsos az ül és marad parancsokat megtanítani, onnantól kezdve jóformán gyerek játék. Nekem sikerült az 5 hónapos német juhásznál és a 8 hónapos Huskynál is.
2012. márc. 1. 13:54
 26/33 anonim ***** válasza:
100%
Ezt próbáltuk kicsit fentebb megértetni (amint látom sikertelenül), hogy nem kellene, hogy jutalmazandó feladatként tekintsünk erre. Na mindegy.
2012. márc. 1. 14:04
 27/33 anonim ***** válasza:
100%
Igen, amiket felsoroltak csak ültetés helyben maradással trükk extra jutalommal. Ez nem szabály, hanem trükk. Sok jelentősége nincs, ha sorrendbeli problémák állnak fent.
2012. márc. 1. 17:04
 28/33 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat,mindenkire zöldet nyomtam.Látom megoszlanak a vélemények. Mivel még tapasztalatlan vagyok,ezért mondtam a kérdésben a klikkert ,de igazatok van mert nem trükkre szándékoznám tanitani,hanem azt szetretném elérni,hogy tiszteljen a kutya és engem tekintsem vezérnek.

A videókat mind megnéztem amit az begyik válaszadó linkelt,elég hatásosnak és logikusnak tünik a srác viselkedése,nagyon nagyon tetszett,el is lestem pár dolgot.

Amugy a sorrenddel szerintem nincs még probléma,kicsi a kutya ,még most alakul nincs "elrontva" ,szerintme jó úton járok vele.

2012. márc. 1. 17:48
 29/33 anonim ***** válasza:

Először emgtanítjuk szimplán neki az ült jutalom falattal.

Aztán egmtanítjuk neki a marad parancsszót is jutalom falattal.

Aztán leültetjük és ráparancsolunk,hogy maradjon úgy. Kimérjük a kajáját letesszük elé 1,5m-re. Ha megmoccan elvesszük előle. Addig csináljuk míg nyugton nem marad és hagyja hogy a tányér ott dekkoljon előtte akár több percen keresztül, amjd a TIED! vagy bármi más parancsszóra hozzá nyúlhat.

HA valaki szerint ez trükk vagy állatkínzás, akkor felőlem bekaphatja a hátam. Nekem eddig mindig működött és képes volt várni a kutya addig amíg azt nem modntam, hogy eheti!

23N

2012. márc. 1. 17:58
 30/33 anonim ***** válasza:
0%

# 8/29 Időpont tegnap 20:47

Anyád megtanítja azt a SZABÁLYT, hogy ne fussál ha olló van kezedben,mert balesetveszélyes, aztán ehhez mérten BETARTOD a SZABÁLYT,nem?

Vagy ha futottál vele és anyád jól pofán vágott szó nélkül,próbáltál rájönni, hogy most a futással vagy az ollóval volt-e a problémája, vagy szimplán a puszta jelenléteddel?...nem hiszem.

2012. márc. 1. 18:04
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!