Hogy lehet megtanítani a kutyának, hogy csak parancsszóra ehet? (klikkeres módszerrel) Valaki el tudná részletesen magyarázni?
A többire egész hamar rájöttemolvastam sokat a témában. Tudom,hogy folyamatában a legjobb gyorsan elkapni a dolgokat,amiket elvárok tőle,innen már nagyon hamar felfogja és meg is tanulja a parancsokat.
Viszont ezt nem tudom,hogy csináljam,ugyanis ahogy lerakom a kaját máris ráveti magát (nem éheztetem,csak kölyökkutya és iszonyatosan falánk) . Szóval felesleges arra várnom,hogy megálljon egy pillanatra a kaja előtt,mert ilyen nincs:D
21:53 vagyok
még annyit, hogy azért is volt felemelő farkasokat megfigyelnem, mert sokkalta intenzívebb a kommunikációjuk, az ösztöneik jóval erősebbek, mint a kutyáknak. Egy felerősített, bonyolultabb viselkedést láttam. Többet tanultam a kutyák és a farkasok etológiájáról ezalatt általuk és a gondozók által, mint évek alatt a kutyáktól, ezt nyugodtan kijelenthetem.
Nem olvasom el a rendegteg hsz-t, nincs kedvem.
Annak, aki szerint 7 hónapos kor előtt ezzel nem érdemes foglalkozni üzenném, h adjon túl a kutyáján!
Minden kutyám 6 hetesen került hozzám. A legutóbbit mesélem csak el. Elhoztuk kora este, hagytam hadd nézzen szét stb. aztán kajaidő. Én lefogtam és leültettem a párom lerakta a kaját, tarottam majd mondtam neki h tiéd. A 3-ik napon már magától leült és ez így van a mai napig is, magára hagyhatom és nem áll fel, nem ér az ételhez. Ennyit a 7 hónapról.
Köszi a válaszokat,mindenkire zöldet nyomtam.Látom megoszlanak a vélemények. Mivel még tapasztalatlan vagyok,ezért mondtam a kérdésben a klikkert ,de igazatok van mert nem trükkre szándékoznám tanitani,hanem azt szetretném elérni,hogy tiszteljen a kutya és engem tekintsem vezérnek.
A videókat mind megnéztem amit az begyik válaszadó linkelt,elég hatásosnak és logikusnak tünik a srác viselkedése,nagyon nagyon tetszett,el is lestem pár dolgot.
Amugy a sorrenddel szerintem nincs még probléma,kicsi a kutya ,még most alakul nincs "elrontva" ,szerintme jó úton járok vele.
Először emgtanítjuk szimplán neki az ült jutalom falattal.
Aztán egmtanítjuk neki a marad parancsszót is jutalom falattal.
Aztán leültetjük és ráparancsolunk,hogy maradjon úgy. Kimérjük a kajáját letesszük elé 1,5m-re. Ha megmoccan elvesszük előle. Addig csináljuk míg nyugton nem marad és hagyja hogy a tányér ott dekkoljon előtte akár több percen keresztül, amjd a TIED! vagy bármi más parancsszóra hozzá nyúlhat.
HA valaki szerint ez trükk vagy állatkínzás, akkor felőlem bekaphatja a hátam. Nekem eddig mindig működött és képes volt várni a kutya addig amíg azt nem modntam, hogy eheti!
23N
# 8/29 Időpont tegnap 20:47
Anyád megtanítja azt a SZABÁLYT, hogy ne fussál ha olló van kezedben,mert balesetveszélyes, aztán ehhez mérten BETARTOD a SZABÁLYT,nem?
Vagy ha futottál vele és anyád jól pofán vágott szó nélkül,próbáltál rájönni, hogy most a futással vagy az ollóval volt-e a problémája, vagy szimplán a puszta jelenléteddel?...nem hiszem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!