Csak én fogom ki mindig az ilyen nem normális gazdikat?
nekem egy olyan farmerom van ami koszos lehet,múltkor sár volt és legugoltam egy mopszlit megsimogatni, de ismerem meg a gazdiját is és rám támaszkodott a saras mancsával mondta a gazdi jajj sajnálom meg minden mondom semmi gond, én mindig olyan ruhába megyek le ami koszos lehet ,de amúgy meg tényleg kilehet mosni a ruhát...
én teljesen egyet értek veled, de erről próbáld leszoktatni hogy ugráljon másokra ,mert vannak akik nem szeretik vagy ilyen esetben koszosak lesznek a kutyától,nekünk is havanese-ünk van 8 hónapos ,ő is mindenkire ráugrálna de erről már sikerült leszoktatni félig meddig pl idegen emberekre egyáltalán nem ugrál ,de ha vki megakarja simogatni vagy leállnak velünk beszélni azokra ráugrik ,de ha rászólunk abbahagyja..
A te felelősséged vigyázni a kutyádra és megtanítani, hogy nem ugrálhat fel másokra. Ahogy írtad a nő nem rögtön a lábával próbálta ellökni a kutyát, hanem kézzel. Namármost te nem fogtad meg a kutyádat, hagytad, hogy továbbra is ugráljon. Rettentő zavaró, ha az emberre ráugrálnak a neveletlen, koszos kutyák, függetlenül attól, hogy milyen ruhában van és még te vagy felháborodva, hogy megpróbálta ezt megakadályozni a szerencsétlen? Én is baromi ideges vagyok, ha ráugrik a kabátomra a mocskos mancsával egy kutya, főleg ha többszöri jelzésre sem képes megfogni a kutyáját.
Többek közt én is utcai ruhában szoktam levinni a kutyákat a parkba, mert a belvároson nem caflathatok át mackónadrágban meg koszos kabátban.
Tanulság: neveld meg a kutyádat és nem lesz ilyen gondod.
Érdekes, hogy mennyire más vélemények születnek.:) Köszönöm szépen a jó tanácsokat, a kutya nevelése folyamatban van, nem hiszem, hogy rosszabb lenne, mint más ennyi idős kutya. De még ha így is lenne, akkor is fenntartom a korábbi állításomat, hogy nem egyformák a kutyák sem, az egyik gyorsabban tanul, a másik lassabban.
Egyébként én is többször arrébb vittem a kutyámat, és akkor vissza is ment játszani, csak néha gondolt egyet a beagle és odament a nő lábához és ott játszottak szépen tovább(birkóztak) amikor is szintén arrébb lökdöste őket, pedig nem ugráltak fel. És amikor a játékban megzavarta őket, akkor kezdtek felugrálni. Szóval nem feltétlenül érzem, hogy ez a kutya neveletlenség múlott csak.
Másrészről nem fogom megkötni a kutyámat egy kutyafuttatón, nem azért viszem oda. Más helyeken mindig meg van kötve és idegenekre akkor ugrál mikor odajönnek (holott látják, hogy visszatartom a kutyát) és leguggolnak hozzá, aztán ha mondom, hogy nem szeretném, hogy felugráljon másokra, akkor jön a válasz, hogy "óóóó nem baj az" és már magára is emelte a kutyát. De ha meg azt mondanám, hogy akkor inkább ne simogassa meg, akkor én lennék a környéken a sznob, aki annyira félti a hülye kutyáját, hogy meg sem lehet simogatni. Szóval szerintem ez nem fekete vagy fehér, hanem elég összetett dolog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!